Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Štrosmajer vysvětluje nespokojenému pacientu Rezkovi smysl léčebných postupů, které mu mají vrátit fyzické i duševní zdraví. Doktor Blažej si koupí vytoužený japonský vůz a když jej předvádí rodině, jeho tchán si zlomí nohu. V nemocnici je uložen na pokoj s Rezkem. Doktorka Králová se vyznává Alžbětě ze své touhy po dítěti. Alžběta se sbližuje prostřednictvím hudby s internistou Řehořem. Ředitel nemocnice je informován o domnělém nezdaru operace loktu Rezka a žádá doktora Blažeje a Štrosmajera o další průběžné informace. Doktor Štrosmajer chce vypátrat, pro jaký účel ředitel tyto informace potřebuje a kdo mu je donáší. Primáře Sovu navštíví jeho snacha Kateřina, aby mu oznámila, že její muž Karel pije a že v jejich manželství dochází k vážnému rozkolu. Primář Sova jede v noci navštívit svého syna na jeho nové pracoviště ve Žďáru, aby si ověřil, zda jeho snacha mluvila pravdu. Když se o tom přesvědčí, napíše Karlovu primáři dopis, že od této chvíle svého syna za chirurga nepovažuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já vím, že to má být hlavně o vztazích, ale tohle je na mě o nich až příliš. Ono to není špatně, ale zase se budu opakovat - víc mě baví, když se řeší něco v nemocnici, než když postavy řeší nové auto či chodí na rande. Někam se to sice pomaličku hne, ale já se do toho stále nedokážu dostat a i na počtvrté mi epizoda pocitově trvala déle než oficiálně, takže fakt nevím. Není to prostě typ seriálu pro mě, není. Slabé 3* ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já vím, že do toho doktora Štrosmajera dost ryji, ale všimněte si, jak svůj přístup "nechte nás léčit a do toho, jak léčíme, vám nic není" přece jenom dokáže dát stranou, když jde o V.I.P. pacienta. Ale i ten si musí informace o dalším postupu doslova vyřvat, přičemž Štrosmajer mu při výkladu drze tyká. Lze ho také bezvýhradně považovat za kladnou postavu? Fascinující je scéna s doktorem Řehořem. Představa, že tento škrobený suchar pojede v další sérii za dobrodružstvím do Alžíru... Pokračuje kontrast mezi Sovovým suverénním pedantským počínáním v práci a nesmělým přístupem k řešení rodinných problémů svého syna. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řehoř a jeho gramce byly perfektní. Tak znuděné publikum se snad ani nedá zahrát. Rozmíška mezi Sovovými drsně vygradovala a Alžběta okouzluje široký zástup ctitelů. Teď už jen rozluštit, kdo je ta krysa ve sboru upřímných čestných kolegů. Tento díl měl více soudruhů, prohloubil děj, ale měl menší spád. Na druhou stranu Štrosmajer je čím dál tím větší sympaťák. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Když tchán (Jaroslav Moučka) doktora Blažeje (Josef Abrhám) upadne, tak ho bolí levá noha, když ho ale odvezou do nemocnice, ošetřují mu nohu pravou. (M.B)

Reklama

Reklama