Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na pokoj Přemysla Rezka přivážejí těžce raněného svářeče Václava Pěnkavu. Primář Sova navštíví Emu, která už je po těžké operaci. Doktor Blažej se poprvé setkává s Inou po její svatbě s Jáchymem. Vztah mezi nimi zřejmě nepominul. Nový pacient Václav Pěnkava způsobí k údivu všech proměnu sestry Huňkové v příjemnou mladou ženu. Irena přichází k otci Štrosmajerovi žádat další peníze. Ten ji odmítá. Alžběta s Přemyslem mají první schůzku. Zatímco dr. Řehoř je s malou Eliškou na procházce, dr. Králová posuzuje rodící se vztah mezi Alžbětou a Přemyslem velmi skepticky. Alžběta poctivě sděluje Řehořovi, že jí do života vstoupil jiný muž. Václava Pěnkavu navštíví jeho brigáda a teprve teď vychází najevo, že je všechny s nasazením vlastního života zachránil z hořícího objektu. Obvodní lékařka posílá do nemocnice churavé dítě. Dr. Cvach podcení její diagnózu a nenasadí účinnou léčbu. Dítě je zachráněno v poslední chvíli. Primář Sova navrhuje dr. Cvachovi, aby z nemocnice odešel. Sovova hospodyně Ema umírá. Štrosmajerovi se ztratí peníze a on zjistí, že mu je vzala dcera v jeho nepřítomnosti. Dr. Sova se po smrti Emy rozhoduje odejít do důchodu. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco nového začíná, jiné naopak bohužel končí. Dialogy Sovy se Cvachem, ale hlavně se Štrosmajerem jsou vysoce působivé. Gentleman každým coulem. "Kolego, vy se na mě asi budete hněvat...". Navíc Vašek Pěnkava s Huňkovou dodali další silné emoce. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestliže jsem psal o slabině Jaroslava Dietla spočívající v neschopnosti psát působivé romantické linky, přičemž tento seriál je určitou výjimkou (byť romantické linky jsou tu více než svérázné), tak tady se Dvořák s Janžurovou chopili svých rolí tak, že odvedli práci za scénáristu, protože u těch hlášek je znát, že jsou z jejich hlavy a že je sázejí od boku s naprostou přirozeností. Doktor Cvach, jenž je na sále outsiderem, se navzdory studiu prestižních lékařských časopisů neukáže být ani dobrým teoretikem. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Dr. Cvach (Josef Vinklář) dělá rodinným příslušníkům pacientů přednášku na téma „luxace kloubů“. Luxace znamená vykloubení. (sator)
  • Na pohřbu Emmy (Marie Motlová) zazní melodie „Zasviť mi ty slunko zlaté“. Jedná se o nejznámější skladbu hudebního skladatele Aloise Jelena (1801–1857). Slova k písni napsal básník Karel Drahotín Villani. (sator)
  • U diagnózy holčičky zazní, že se jedná pravděpodobně o koxitidu. Koxitida je zánět kyčelního kloubu. (sator)

Reklama

Reklama