Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozprava na katedře nedopadne pro Arnošta Blažeje dobře: jeho práce je uznána jako slibná, ale přesto ji má doplnit a přepracovat. A to na podnět asistenta Cvacha - to je samozřejmě velmi ponižující. Mladý doktor Peterka dostává zatím během svého působení jednu drsnější lekci za druhou. Není divu, že se chová vzpurně a nepřijímá ani sebelépe míněné rady. Marta Huňková-Pěnkavová sděluje svému muži nejen, že si Ina dítě ponechá, ale i to, že by ona sama ráda chovala také. Na základě stížnosti paní Dobiášové přijíždí do nemocnice krajský ortopéd, aby prozkoumal, zda se při léčení postupovalo správně či nikoliv. Zdá se, že větší starosti to působí řediteli, Blažej se chová zcela neústupně. Primář Sova zkroušen oznámením doktorky Fastové, že z Týniště odejde, se odhodlá nabídnout jí svou ruku. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechat se poněkud potopit Cvachem, to není zrovna nejlepší strava pro ego primáře Blažeje. O vzrůšo se nám stará též paní Dobiášová. Že je Ina poněkud zvláštní tvor, je patrné i z toho, že se rozhodne ponechat si dítě na základě toho, když vidí mírnou ukázku vůdčího charakteru, leč jen pár sekund poté, co arogantně jednal se zmíněnou paní Dobiášovou. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosti vztahový díl, ačkoli bez významějších událostí, tak se zajímavým dějem. Snad jen příliš málo Štrosmajera. Škoda také, že si Blažej nechtěl více povídat s paní Dobiášovou. ()

Reklama

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blažej. Umí jít ode zdi ke zdi, být parchant, umí podržet, nebo být prostě jen milej chlap. Prostě takovej jací jsme všichni. Co se honí v palici Ině... těžko říct, každopádně mnohem víc mě štve všetečná tchyně, která chrání svý "dítě". Dialog Pěnkava Pěnkavová, když přišel s monoklem, sevřel srdce. V Týništi se to taky pere, těžko říct, na jaké být straně. A Cvach? Vážně Blažeje potopil? No... možná si na něm jen dal záležet více, jak na jiných, ale to na závěru věci nic nemění. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Štrosmajer (Miloš Kopecký) varuje anestezioložku (Jana Štěpánková) vtipem: "Aby se vám to neusadilo jako "vagina pectoris", což je narážka na "angina pectoris". Vzhledem ke znalostem lékaře, ke kterým patří i znalost latiny, jistě věděl že pectoris znamená hruď a angina dušení. Věcně správně by tedy bonmot měl znít "Aby se vám to neusadilo jako "angina vagina"..😇 ()

Zajímavosti (1)

  • Štrosmajer (Miloš Kopecký) varuje anestezioložku (Jana Štěpánková) vtipem: „Aby se vám to neusadilo jako vagina pectoris,“ což je narážka na „angina pectoris“ (forma ischemické choroby srdeční, projevující se svíravými bolestmi na hrudi). (sator)

Reklama

Reklama