Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller (Elyas M'Barek) byl jako učitel-samouk vždy zastáncem drsných a nezvyklých metod. Přiměřené násilí na žácích mu nikdy nebylo cizí. Ať už po nich střílel, nasazoval jim pouta, využíval elektrošoky nebo je dokonce nutil se něco ve škole naučit. Ale teď, v třetím díle filmové série Fakjů pane učiteli, přichází okamžik pravdy. Goethovu gymnáziu ubývají studenti a od dalšího školního roku mu hrozí zavření. Poradce pro volbu povolání oznámil Zekiho třídě, že po škole nemají nikde žádnou šanci a navíc je teď čekají testy, které mají prověřit jejich schopnost vůbec dojít k maturitě. Mezi učiteli i studenty zavládne děsivá deprese. Pedagogové se bojí, že přijdou o práci. Studenti propadají zoufalství z toho, že dveře k lepší budoucnosti jsou pro ně definitivně zavřené. Ředitelka Gudrun Gerster (Katja Riemann) všechny tyto starosti s radostí hodí na krk hlavně Zekimu a nové školní posile Biggi Enzbergerové (Sandra Hueller). Mají se postarat o několik rychlých, výrazných studentských úspěchů, aby zabránili zavření školy. A tak jsou na řadě soutěže o nejlepší studentský hudební a výtvarný výkon, o nejlepší školní noviny. Na programu se musí objevit i veledůležitá kampaň proti šikaně na škole. Je tedy na Zekim, aby své svěřence konečně donutil vzít osud do vlastních rukou. Jenže jedna věc je někoho přesvědčit a druhá, aby to pak dotyční i udělali. Na řadu přichází další Zekiho novátorské pedagogické postupy zahrnující i nelegální podkožní čipování studentů, aby se mu netoulali za školou. Protože studenti Chantal, Danger, Zeynep i Burak mají vedle obtížné vzdělatelnosti i jiné, hodně odlišné problémy. Je vůbec nějaká naděje, že Zeki k maturitě protlačí celou 11. B? (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (191)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dementní a zcela zbytečný film, který se může líbit jen hodně nenáročným divákům. Nic tam nedává smysl, celé je to prolezlé stupidními klišé z amerických středoškolských komedií, občas se tam dokonce popírají události z jedničky, a už krátce po zhlédnutí skoro nevím, o co tam šlo (jako by na tom záleželo). Jednička byla (prostě jen) fajn, pro vznik (výrazně slabší) dvojky nebyl žádný důvod, a u děsivě špatné trojky lze jen doufat, že žádný další sequel už nebude (i když jeden nikdy neví). Celkovou pokleslost lze mj. pozorovat na skutečnosti, že zde již absentuje Karoline Herfurth (na které výrazně stála jednička), a více hereckého prostoru si zde naopak urvala Jella Haase, která je absolutně nezajímavá a typicky německy nehezká, a která se otravným způsobem drala o pozornost už ve dvojce. Vydržet těch 120 minut se v tomto případě skutečně rovnalo pomalu utrpení, ten film je jedna velká scenáristická ubohost, která nestojí za pozornost. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Po příšerné dvojce se tahle německá blbost vrací tam, kde ji to svědčí nejvíce a to do školy. Je to svěží komedie, která se nebere vážně a je tím čím má být a to zábavou, která nenudí ale pobaví. Je to velmi vtipné. Nenudil jsem se. Je zde plno nezapomenutelných scén, ale přesto to má velmi nevyrovnané tempo, což je škoda. Ale přesto jsem rád že jsem to viděl. Tento díl pobavil ale hlavně ukončil tuhle sérii, tak jak si zaslouží, tj. Zavčasu. Na Němce to není vůbec špatné, ale další díl už ne...55%. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Třetí Fakjů pane učiteli sice nenabízí žánrovou novost jedničky ani exotickou akčnost dvojky, a tak zbývá podotknout, že jde o průměrnou komedii, která ale i tak tvoří (v rámci žánru) solidní závěr "géťácké trilogie". Film se snaží být až přespříliš poučný a poukazuje na soudobé problémy ve školství, což je sice na jednu stranu super, ale na druhé straně to zabijí komediální potenciál filmu - nicméně scény s virtuálním sexem a zaváděním čípku mě vážně odrovnaly, stejně tak jako originálně pojatá titulková sekvence. Zeki, Chantal, Danger, Ingrid a další do třetice všeho dobrého i zlého aneb Pěkná závěrečná přehláska nad Göhtem. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fakjú pán profesor je jedna s tých sérii, kde sa nadmieru vydaril prvý diel, ale na tie ostatné už neostali žiadne dobre nápady. Dvojka ma ešte bavila, ale trojka je už celkom nuda. Miestami sa stále nájde nejaká lepšia scéna a Elyas M'Barek je pohoďák, ktorý zabaví, no bohužiaľ aj ten celkom zmäkol. Až tak, že si nechá pchať diazepam do riti. Prvý diel fungoval výborne predovšetkým kvôli súhre Zekiho a Lisi. Dvojka mala ešte celkom dobre nápady, no a trojka nemá zlý námet, ale už to nebaví tak ako predošle diely a zo záveru by sa dalo vytrieskať oveľa viac. Nakoniec to ostalo nedotiahnuté a po dopozeraní sa tak obzriete iba za prvým dielom. P.S.: odporúčam dopozerať do konca. 60% - 3* ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Fakjů pane učiteli 1 byla komedie roku 2014. Dvojka už byla o něco slabší a tohle je nejslabší díl z této trilogie. Více se tu hraje na citovou stránku diváka, Zekiho už moc nešikanují ani on je, ale to se dalo čekat, je to logické. Každopádně, je to celkem náhoda, ale s prvním dílem, tenkrát začala jedna nová etapa v mém životě a s tímto posledním, tahle etapa končí. Navždy v srdci. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Po závěrečných titulcích můžeme sledovat nepovedené scény z natáčení filmu. (ČSFD)
  • Ve scéně, kde Zeki (Elyas M'Barek) a Biggi (Sandra Hüller) šli navštívit svoje žáky do klubu, je znát, že v českém znění hraje jiná písnička, než v originálním německém znění. (orionn12)

Reklama

Reklama