Cincinnati Kid
Cincinnati Kid, The
USA, 1965, 102 min
Norman JewisonHudba:
Lalo SchifrinPlakáty
Nadějný hráč pokeru z New Orleans vyzve dlouholetého mistra této hry. V sázce není jen balík peněž, ale i reputace nejlepšího hráče. Avšak rozdávajícího vydírají, aby hru zfalšoval. (oficiální text distributora)
Tomuto filmu o kartových hráčoch jednoznačne chýba rozvitejší dej aby to mohlo byť pre sledujúce zaujímavejšie, pestrejšie, práve samotný úvod načrtol v celku svižní dej ale potom to upadá a dej sa sústredí len čisto na jeden veľký kartový súboj tých najlepších a práve tu je dej moc pasívni, nič čo by upútalo neponúkne, dokonca sa ani nemôže hlbšie ponoriť do kartového súboja, lebo okrem záveru nám nič bližšie čo hráči majú v rukách nebude ukázané, tým pádom to pôsobí trošku chladno podané. V tejto karetnej hre spraví trošku závanu len malí konflikt medzi Steve McQueenom a falošne rozdávajúcim karty Karlom Maldenom. Z celkového hľadiska je to slušný priemer čo nič na vyše neponúkne. /65%/(15.1.2009)
Rob Roy
Ve všech ohledech průměrná pokerová historka, kde nám nějaký ten fígl nepředvedl Cincinnati Kid ani režisér. Neustále všude propagované charizma Steve McQueena se pro mě začíná stávat záhadou, protože tady s ním šetří opravdu hodně. Přímočarý chudý děj bez atraktivnějších scén nebo dramatických zvratů, o případném psychologickém prokreslení nemluvě. Více zaujmout můžou snad jen vnady Ann-Margret.(12.12.2005)
Jossie
Celou dobu to bylo fajn, karetní filmy nesnáším, protože jim nerozumím, ale tady to vypadalo impozantně, bylo to s krásnou atmosférou, byl tam Steve McQueen, kterému to charisma stříká snad i ušima, ale ten konec to všechno tak dokonale zazdil, všechno to vyšumělo do ztracena, až jste získali dojem, že to vlastně nebylo o ničem a opravdu mě to mrzelo, protože to mohl být vážně dobrý film. Velká škoda poslední čtvrthodinky.(17.1.2009)
Tuxedo
Předvídatelná a natažená nuda se slabou režií i McQueenem.(25.1.2009)
danecek24
23. Zlatý Glóbus za rok 1965 - nominace (1) - Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Joan Blondell(10.1.2009)
kinderman
Pokerové drama je pro McQeenovy fanoušky povinností, soundtrackáře potěší Schifrinův hudební doprovod (klasický orchestr spojený s jazzem, neboť děj románu byl přenesen do New Orleans 30.let), v němž má každá z pětice hlavních postav svoje téma.(20.4.2009)
mortak
Kombinace vyprázdněnosti art filmů Jima Jarmusche s romány na pokračování z 19. století, která má hlubokomyslně ilustrovat jedno přísloví. V první hodině sledujeme bloumání hlavního hrdiny mezi městem a venkovem, mezi andělskou a ďábelskou ženou, a to celé existenciální hledání smyslu je rámováno "realistickým" pohledem do střev New Orleans, kde probíhají nelegální zápasy kohoutů i hráčů, říznutého pohledem do soukromí zkažených zbohatlíků (jak to v 19. století nabízeli Féval či Sue ve svých "podsvětích"). Nuda, která se snaží předstírat něco vyššího.(6.1.2011)
kapsomut
90% ... miluju poker, miluju filmy o pokeru a navíc, lepší herec než Steve McQueen by se jen težko našel pro tuto roli!!! DOPORUČUJI!!!(21.1.2011)
Hopper
Pomerne slabé 4****. Steve McQueen sa snaží, ale nie je to celkom ono, stud poker sa mydlí ostošesť, ale že by napätie veľmi gradovalo sa nedá povedať a záver je relatívne neprekvapivý a pokrové filmy už tu boli aj lepšie. Takisto, niektoré línie sú pomerne bezzubé, priam by sa dalo povedať až zbytočné, pretože nikam nevedú. Zaujme tak hlavne obsadenie.(8.2.2007)
ddf76
Pokerova klasika s McQueenem a s prekvapivym finale.(27.1.2008)
ZkuKol
McQueen, New Orleans a poker celý film sami neutáhnou. Jewison na ně slepě spoléhá a mezi nimi lepí nesmyslnou vatu, tu tam pustí jazz a atmosféru, ale nic se vlastně pořád neděje a přitom se všichni tváří, jak kdyby budovali dějiny. Nevím, scénář byl dost čitelný, Norman až na pár nájezdů kamerou ničím neoslní, takže se pořád čeká na Stevea, poker a atmosféru New Orleans. Věřím, že tehdy bych film ocenil více, ale bohužel dnes už je na něm ten věk až příliš vidět. Poker je hra nervů a bystré mysli, Kid to všechno zvládá, ale zvládne i toho "nejlepšího?"... 60%(10.5.2011)
JohnSmith
McQueen byl sice skvělej,ale hra samotná byla poněkud mdlá a bez napětí a hodně krátká.(13.3.2008)
M.i.k.e
průměrný kousek,který je přes slibný námět natočen krajně nezáživně,což je vzhledem k hereckému obsazení docela škoda.Ještě,že je tu Steve a Ann-Margret...60%(21.2.2012)
Bobsenklár
malá dává a jedéém...., pro mne jako nekarbaníka výborná záležitost(12.5.2011)
Durward
aspon me film donutil si nastudovat pravidla STUDu,..jinak toho moc neprinesl(16.3.2011)
| Na DVD od: | 01.12.2005 Warner |
|---|---|