Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný hráč pokeru z New Orleans vyzve dlouholetého mistra této hry. V sázce není jen balík peněž, ale i reputace nejlepšího hráče. Avšak rozdávajícího vydírají, aby hru zfalšoval. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

T2 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu o kartových hráčoch jednoznačne chýba rozvitejší dej aby to mohlo byť pre sledujúce zaujímavejšie, pestrejšie, práve samotný úvod načrtol v celku svižní dej ale potom to upadá a dej sa sústredí len čisto na jeden veľký kartový súboj tých najlepších a práve tu je dej moc pasívni, nič čo by upútalo neponúkne, dokonca sa ani nemôže hlbšie ponoriť do kartového súboja, lebo okrem záveru nám nič bližšie čo hráči majú v rukách nebude ukázané, tým pádom to pôsobí trošku chladno podané. V tejto karetnej hre spraví trošku závanu len malí konflikt medzi Steve McQueenom a falošne rozdávajúcim karty Karlom Maldenom. Z celkového hľadiska je to slušný priemer čo nič na vyše neponúkne. /65%/ ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech průměrná pokerová historka, kde nám nějaký ten fígl nepředvedl Cincinnati Kid ani režisér. Neustále všude propagované charizma Steve McQueena se pro mě začíná stávat záhadou, protože tady s ním šetří opravdu hodně. Přímočarý chudý děj bez atraktivnějších scén nebo dramatických zvratů, o případném psychologickém prokreslení nemluvě. Více zaujmout můžou snad jen vnady Ann-Margret. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekala trochu víc, obzvlášť od těch modrých Steveových očí, ale jeho role Kida byla tentokrát nevýrazná a prokreslení jeho postavy bylo minimální. A o konci se raději nebudu zmiňovat, protože pointa mně zcela unikla. Kdo si ale určitě přijde na své, tak to jsou milovníci pokeru, protože tam neuvidíte nic jiného než poker, poker a ještě jednou poker. Jo a taky spoustu šustících papírků. Sem tam se mihne Kidova dívka Christian a tak trochu přelétavá Mabel, které to maličko oživily i když taky ne moc výrazně. Co se mně asi líbilo nejvíc, tak to byly mnohé přezdívky pokerových hráčů jako Křikloun, Čuník, Rychloprstka, Ranař, hvízdající Sam a sekáč Eddie. Je mně to sice líto, ale za mě to byl průměr. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Celou dobu to bylo fajn, karetní filmy nesnáším, protože jim nerozumím, ale tady to vypadalo impozantně, bylo to s krásnou atmosférou, byl tam Steve McQueen, kterému to charisma stříká snad i ušima, ale ten konec to všechno tak dokonale zazdil, všechno to vyšumělo do ztracena, až jste získali dojem, že to vlastně nebylo o ničem a opravdu mě to mrzelo, protože to mohl být vážně dobrý film. Velká škoda poslední čtvrthodinky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slušné hráčské drama s dobrou atmosférou a výborným obsazením (především Karl Malden mi udělal radost). Díky konci dávám čtvrtou hvězdu. Kdybych ale o pokeru věděl víc než to, že se nehraje s dominovými kostkami a že není na poločasy, měl bych zřejmě větší požitek i z toho závěrečného duelu, který se mě takhle příliš nedotkl. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Na mňa nemáš..." Karty veľmi nehrajem, ale filmy s "kartovými" ksichtami si pozriem rád. Celý film je o jednom blížiacom sa veľkom súboji a potvrdení toho, kto tu je alebo bude kartový Kráľ. S. McQueen je extra trieda, mám ho strašne rád a okrem neho stojí za to spomenúť zvodnú postavu slizkej a falošnej Melby. Pomerne šokujúci záver sa v tých časoch veľmi nenosil a trochu zaskočil aj mňa. +++Pozor spoiler!+++ Aby toho v závere nemal Steve málo, tak mu jednu lekciu pridal ešte aj ten malý černošský hajzlík... Ešte chvíľu som s údivom sledoval záverečné titulky a nechápal prečo Steve nechystá odplatu...80%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Výborné drama o pokeru, velkých penězích, ambicích, prohrách a výhrách, ať už v životě karetním nebo osobním. Steve McQueen je v roli Cincinnatiho Kida vynikající, stejně jako jeho protějšek Lancey. Zajímavá je i vedlejší dějová linie s Melbou a Christian. Ke konci snímek opravdu nabírá na psychologické bitvě u karetního stolku, přičemž samotný závěr je vynikající. K tomu všemu ještě hraje pěkná písnička od Ray Charlese. 5* P. S. Cincinnati Kid mi atmosférou a částečně i námětem připomínal slavný Newmanův film Biliárový král. ()

classic 

všechny recenze uživatele

» Tak a extrémne hlboký a bohatý Melbin výstrih trochu zatienil nielen peknú Christian, ale predovšetkým samotného Kida, ktorý si zahral partičku stud-pokeru s „kráľom” Howardom. « 『 I veterán Ed Robinson bol na mňa až príliš rezervovaný, alebo Steve bol zasa strašný poctivec, že s vychvaľovaním Normana Jewisona je rázom koniec. 』Síce netvrdím, že nakrútil vyslovene nudný film, ale od neho som zvyknutý predsa na niečo iné, lepšie, údernejšie, čo ešte de-facto má len prísť, a tak mu to nakoniec odpúšťam... PS: Spomínanému p-o-k-r-u sa dostalo obdivuhodnej starostlivosti, a tak by som aspoň pochválil, že fanúšikovia tejto kartovej hry si prídu určite na svoje ! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

T2 to opisal trefne. Prilis nudny kartovy film, ktory nazaujme ani samotnymi kartovymi subojmi a ani pribehom v pozadi. Zaujala ma iba ta kratucka nahanacka na zaciatku, ktoru si do pokojneho filmu o hracoch McQueen proste musel presadit. :) 4/10. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Mám rád takéto rádoby miniatúrne psychologické konfrontácie. Či už sa jedná o kartový poker alebo násilnejšiu fyzickú konfrontáciu jedného proti jednému, kde nepadne veľa slov, ale veľa sa človek dozvie z mimiky. Je to taký malý film, so solídnym hereckým zastúpením, priemernou réžiou ale s rozumným a neheroickým rozuzlením. Spätne teda film má šťavu a šmrnc. Hodnotenie 7/10. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pokerové drama je pro McQeenovy fanoušky povinností, soundtrackáře potěší Schifrinův hudební doprovod (klasický orchestr spojený s jazzem, neboť děj románu byl přenesen do New Orleans 30.let), v němž má každá z pětice hlavních postav svoje téma. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

90% ... miluju poker, miluju filmy o pokeru a navíc, lepší herec než Steve McQueen by se jen težko našel pro tuto roli!!! DOPORUČUJI!!! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

průměrný kousek,který je přes slibný námět natočen krajně nezáživně,což je vzhledem k hereckému obsazení docela škoda.Ještě,že je tu Steve a Ann-Margret...60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsi film rezisera Normana Jewissona povazujem In the Heat of the Night s Rodom Steigerom a Sidney Poitierom. Tento film o akejsi kartarskej hre je nudny, dlhy, tempo je rozvlacne, vobec divaka nestrhne. Hra o akysi balik dolarov je nevyrazna, dej tam akysi je, ale postupne sa vytrati. Hm, z tohoto nedokazal ani Steve MekKralovna vyzmykat viac. Nudny priemer : 64 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film je pro me zklamanim. McQueen a jeho osobnost kraluje v kazdem jeho zaberu, slusna dobova atmosfera. Dejove to je ale takove mdle, roztahane se spoustou nezajimavych momentu. Pokud vas nezajima herecke obsazeni ani poker, asi bych tento film nedoporucil. ()

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama