Reklama

Reklama

Když se Brad Sloan (Ben Stiller) v této hořkosladké komedii rozhodne vzít svého syna na výlet po vysokých školách na východním pobřeží, aby mu ulehčil rozhodování při výběru univerzity, utrpí velké šrámy na svém sebevědomí. Přestože si Brad vybudoval uspokojivou kariéru i pohodlný život na předměstí Sacramenta, kde žije se svou laskavou ženou Melanií a jejich hudebně nadaným synem Troyem, na univerzitě si v dobách své největší slávy představoval budoucnost poněkud jinak. Zatímco Troye provází po okolí Bostonu, kde sám studoval, je přinucen porovnat svůj dosavadní život s úspěchy čtyř nejlepších kamarádů z mládí – hollywoodské hvězdy, zakladatele hedgeového fondu, podnikatele v oblasti moderních technologií a bestselerového spisovatele. Jak si tak představuje jejich bohaté a okouzlující životy, přemítá nad tím, zda už se sám ocitl za zenitem. Poté, co jej však okolnosti donutí znovu přijít se svými někdejšími přáteli do kontaktu, klade si otázku, zda v životě skutečně selhal, nebo je - alespoň v určitém ohledu - tím nejúspěšnějším z nich. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (65)

misterz 

všechny recenze uživatele

Také rozjímanie nad tým, čo je v živote naozaj dôležité v príjemnom filmovom spracovaní. Snímok sa nikam neponáhľa, no zato sa tu kladie dôraz na slová, ktoré sa dotknú snáď každého diváka v strednom veku. Tiež sa mi páčilo to spojenie otca so synom pri výbere vhodnej vysokej školy. Pretože nad životom sa obyčajne začneme zamýšľať najmä vtedy, keď naše deti dostanú krídla a uletia do sveta. Ben Stiller vie príjemne prekvapiť aj vo vážnejšej úlohe. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príjemný film. Stiller spomína a hľadá zmysel vo svojom živote. Reflektuje ho cez spomienky a cez svojho syna, ktorému pomáha so životným rozhodnutím. White natočil film, ktorý nedáva odpovede ktoré by potešili ale ukazuje otázky, ktoré si pokladáme a s ktorými sa snažíme zmieriť. Je to jednoduché ale kvôli chémií otca a syna je to veľmi príjemná reminisencia nad tým čo je život a čo znamenajú naše rozhodnutia. Stiller je veľmi smutným hrdinom. Mám pocit, že takéto úlohy mu sedia o dosť viacej. A Austin milo prekvapil. Veľmi pekné. A úprimné. Čo sa cení. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby tenhle snímek nikam nevedl. V podstatě jen pojednání o krizi středního věku, kdy Stillerova postava prostě neví, jestli něco dělá špatně, neví, jestli ve své, životě neudělal nějakou pořádnou chybu. Dobře je zde zachyceno to, že každý má na jednu věc jiný pohled. Herecky dobré, dějově mi to stále přijde jako nikam nevedoucí. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Opäť sa mi potvrdilo, že treba byť nastavený na daný film, lebo za bežných okolností by toto bol odpad bez nároku na koment. Ale keď som sa zapozeral a trochu sa vcítim do Bena, jeho myšlienky a pocity mi prišli tak realistické, hlavne preto, že sa nimi človek stretáva bežne, nie len ked má padesát a krízu. Stále niekto s niekym súperí, predháňa sa, chce vlastniť svet. Mne sa tu pačilo hlavne to, že podprahovo bolo krásne ukázané, akú vysokú cenu majú informácie. Nie je to film ktorý si pôjdete, rozhodne si ho nedáte dva krát, ale treba si uvedomiť, že vlastný život je to najhlavnejšie a skutočne sa môžte vyjebať na všetkých ostatných, na ich lietadlá a fondy. Alebo len ma trafil v správnej chvíli. 3 z 5 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Mike Biely /Skola Rocku/ natocil tymto asi svoj najlepsi film o chlapovi po 50 -ke, ktory sa rozhodol vziat syna na turu po VS v USA, aby obaja videli jaxa svet zmenil. V roli chlapa po 50 -ke sa predstavil ben Stiller /Fotr je Lotr, Noc v Muzeu,/. A svoj zivot porovnava so zivotom kamaratov, pricom mu samotnemu sa zda ze je na tom najhorsie. Jenna Fisher /Tyden bez zavazku, Gosford Park/ je pre mna zahadnou hereckou - vie vobec hrat ? Z tohto filmu nemam ten pocit, co ja viem .....Ono sa to dobre rozbehlo, dialogy su na urovni, rezisersky sa pan Biely tiez predviedol. No len potom skoda toho konca, akokeby tvorcom dosli napady a koniec filmu proste ustrihli. Jo a na reci tuna ze Stiller nevladal, nehodil sa a podobne bla bla bla - tak an to serem, beriem jednoznacne radsej Stillera nez podpriemerneho a hodne uboheho A. Sandlera napriklad - so Stillerom je to slusny a nadpriemrny film . 80 % ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama