Reklama

Reklama

Ismaelovy přízraky

  • Francie Les Fantômes d'Ismaël (více)
Trailer 2

Ismael je filmový režisér, který sám o sobě prohlašuje, že je vdovec. Oženil se s dvacetiletou Carlottou, která však několik let na to záhadně beze stopy zmizela. Nic nenasvědčuje tomu, že by se stala obětí zločinu. Ismaela od té doby pronásledují noční můry, které zahání alkoholem a prášky. Je si velmi blízký s Carlottiným otcem Henrim, také filmařem. Dvacet let poté, co jeho žena zmizela, potkává Ismael na večírku astrofyzičku Sylvii, s níž se po letech samoty sblíží a naváže harmonický vztah. Ale zatímco spolu tráví klidné dny v domě na pláži, osud si přichystá zlomyslnou zápletku. Náhle se totiž objeví žena, která prohlašuje, že je Ismaelovou zmizelou ženou. Začíná se odvíjet velmi turbulentní a naprosto nepředvídatelný příběh (nebo snad příběh v příběhu?), ve kterém se pro režiséra typicky prolíná thriller, milostné i špionážní drama, v němž sledujeme osudy Ismaelova bratra Ivana. Nic není jisté a neměnné. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (18)

ageller 

všechny recenze uživatele

Premiéra jako opening MFF Cannes. Film má dvě verze - distribuční a festivalovou. Distribuční verze byla zkrácena o 20 minut kvůli projekcím v multikinech, ale ve většině zemí se objeví také. Festivalová verze má těch avizovaných 114 minut a je to ve skutečnosti režisérská verze, jak se často říká director's cut. V distribuční verzi chybí tři zábavné scény - cesta do Izraele, monolog Alby Rohrwacher o vztahu herečky a režiséra a skype rozhovor s Ismaelovým bratrem Ivanem (také skvělý Louis Garrel). Bez nich film ztrácí tempo a řekla bych, že i kvůli sestřihu působí zmateně. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento snímok od Arnauda Desplechina je takým zvláštnym prídavkom do francúzskej kinematografie. V zásade sa jedná o prudko psychologický snímok, pri ktorom sa občas stratíte, občas sa budete nudiť a občas si vychutnáte zaujímavé zábery na nádhernú Cottilard. V globále sa ale jedná o priemerný snímok, ktorý z vás rýchlo vyšumí. 50 % ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že možná uvidím film, který na konci nepochopím. Jenže výsledek je jiný. Nemám pocit, že bych něco nepochopil, jen si říkám, co tím vlastně chtěl režisér říct. Propletenec několika příběhů, které jsou a možná nejsou reálné. Očekával jsem asi nějakou sebeuvědomující katarzi v závěru. Namísto toho Ismaelovy přízraky prostě jen tak vyšumí do prázdna a ty zajímavé desítky minut, které se zabývají trojúhelníkem Amalric Gainsbourg Cotillard, můžu najednou vyhodit oknem. 4/10 ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Slovami klasika: To bola ale blbosť. Tromflo to aj Domček pod vodopádom. Nezrozumiteľný stále sa meniaci štýl rozprávania, bizarné skoky v priestore i čase /vedľajší kvázi špionážny motív bol desný, isto nie vtipný, ak to bolo úmyslom/, vražedná minutáž, vďaka ktorej všetky uvedené nedostatky dokonale vynikli, a značne nadužívaný hudobný doprovod /ku konci už som bola na zvuk huslí alergická/. Hercov mi bolo ľúto, Amalrica som v normálnej úlohe snáď ešte ani nevidela, Garrel ani veľmi hrať vlastne nevie /a všimol si to niekto?/, dievčatá fajn, kvôli nim nejdem s hodnotením ešte nižšie. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Tento zašmodrchaný filmový propletenec je těžko uchopitelným a těžko pochopitelným pokusem o vyjádření schizofrennního stavu hlavního hrdiny (něco na způsob Klubu rváčů), ve kterém režisér promítá své vlastní ego do postavy bratra, který má hrát hlavní roli v jeho připravovaném filmu. Bohužel, i přes hvězdné obsazení je film dosti „nedivácký“ a hodně nepřehledný, zajímavý je však minimálně ze dvou důvodů: zaprvé tím, že se v něm objeví zcela nahá Marion Cotillard a zadruhé tím, že část filmu je natočena v Praze - zazní zde dokonce jedna česká věta (ehm dosti jadrná). To jsou ty dvě hvězdy. Ovšem jestli si myslíte, že na konci filmu budete moudřejší, než na jeho začátku, šeredně se pletete. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. května 2017 na filmovém festivalu Cannes ve Francii. (ČSFD)
  • Film se mimo jiné natáčel také v Praze a v Maroku. (ČSFD)

Související novinky

70. ročník MFF Cannes

70. ročník MFF Cannes

28.05.2017

Jubilejní 70. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes byl završen vyhlášením nositelů prestižních ocenění v neděli 28.5. Na festivalovém plakátu je letos vyobrazena herečka Claudia… (více)

Reklama

Reklama