Reklama

Reklama

VOD (1)

Emocionálně vyhaslý vietnamský veterán (Bruce Willis) žije s neteří, jejíž otec ve Vietnamu zemřel. Dívka si skládá otcův příběh pomocí dopisů a jeho deníku, vypořádává se se smutným dědictvím … a pomáhá svému strýci, aby udělal totéž.
Norman Jewison natočil zasmušilou charakterovou studii o důsledcích války ve Vietnamu prostřednictvím příběhu jedné rodiny žijící v malém městečku v Kentucky. Snímek se soustředí na sedmnáctiletou Samanthu (Emily Lloydová), která žije v Hopewellu se svým strýcem Emmettem (Bruce Willis). Emmett je mírný, klidný veterán válkyve Vietnamu postižený posttraumatickým stresem. Samanthin otec byl v téže válce zabit, když mu bylo pouhých devatenáct let a její matka Irene (Joan Allenová) se znovu vdala. Samantha nachází staré fotografie svého otce a rozhodne se, že se o něm musí dozvědět víc. Irene se se svým druhým manželem odstěhovala do Lexingtonu a chce, aby se její dcera nastěhovala k nim a šla na univerzitu. Jenže Samantha chce zůstat se svým strýcem a zjistit co nejvíce informací o svém otci. Její matka jí totiž sdělila pouze to, že si ho vzala čtyři týdny předtím, než odešel do války a už si ho skoro ani nepamatuje. A tak se Samantha s Emmettem a svou babičkou vydává navštívit Památník vietnamských veteránů ve Washingtonu. Když spatří jeho jméno vyryté na památníku, uvolní se v nich očistné emoce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vynikající Bruce Willis (nominovaný za svůj výkon na Zlatý Glóbus pro nejlepší dramatickou roli) a dojemný soundtrack Jamese Hornera jsou největší devizou V nepřátelském poli. Děj je malinko roztahaný a vložené válečné sekvence postrádají potřebnou údernost (a aby nedošklo ke zbytečnému zklamání - Willis v nich nevystupuje). Norman Jewison si vzal náročnou látku (trauma války) ve velmi jednoduchém scénáři, ale i ze slabého námětu dokázal vykřesat několik jisker. Jenom škoda, že nebyly silnější, aby v člověku zahořel plamen, který by posunul V nepřátelském poli ze slušného televizního filmu do kategorie silných filmových zážitků... ()

wa_ 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si film pustil totálně na Blind.Měl jsem pořád strach,že tu rozkošnou běhající holku,co má každej tak rád, někdo na konci zavraždí nebo znásilní.To protože jsem očekával nějaký devadesátkový krimi.Pak mi došlo že to tak naštěstí nebude.A nakonec se z toho vyklubal docela pěknej biják.Ale bohužel moc zdlouhavej.Proto 3 divnědosebezapadajícítrojúhelníky............ ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na prvy pohlad to je jeden z mnozstva filmov, ktore pojednavaju o nasledkoch Vietnamskej vojny, ktory nie je zdaleka tak uchvatny ako ostatne cenene klasiky. Nad priemerom ho drzi predovsetkym skvely vykon Bruca Willisa v serioznej polohe v ktorej dokazuje, ze ma na viac ako predvadza vo svojich akcnych filmoch. Uz len kvôli nemu to stoji za to raz vidiet. 6/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto síce ani z ďaleka nieje Born on the Fourth of July (1989), ale i tak sa jedná v podstate o zaujímavú snímku taktiež o depresívnom povojnovom živote vojnového veterána. A dokonca sú oba z roku 1989. V tomto prípade hlavná postava nieje Tom Cruise, ale Bruce Willis. Presne tak. TEN Bruce Willis. A to v takto málo známej snímke, o ktorej som sa v podstate dozvedel len za to, že som vyhľadával všetky filmy z prostredia vojny vo Vietname. Tu sa ale do Vietnamu ani nedostaneme, takže nečakajte ani 1% akcie ale 99,99% drámy. Okrem ako vždy skvelého Brucea Willisa vyzdvihnem herecký výkon krásnej Emily Lloyd, ktorá si už ale veľmi vo svete filmu neškrtla. Problémom tejto snímky je neuveriteľne pomalé tempo a neuveriteľne nudný scenár. Takže ani také herecké eso ako je Bruce to nedokázalo pozdvihnúť. Škoda, lebo pre mňa je táto téma zaujímavá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pátos v čistej podobe. Už úvod bol veľmi zlý, tie patriotické rečičky, ktorými kŕmili vojakov pri odchode mi vyvolávali stavy podobné kŕčom aké sa dostavia, keď sa zje pokazené mäso. Koniec zase vyplnila tak silná nátlaková sentimentalita, až mi celá tá smutná situácia okolo vzdania úcty padlým vojakom prišla smiešna. Našťastie film disponuje pekným soundtrackom a fúzatým B. Willisom, ktorý sa tu snažil zo všetkých síl zachrániť aspoň podpriemerný celkový dojem. 35/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Plnohodnotná replika Pamätníka veteránov z Vietnamu, jednej z prvých replík mimo Washingtonu, bola postavená v meste Mayfield, Kentucky. (m.a.t.o.)
  • Veteráni, ktorých možno vidieť v tanečnej scéne, sú skutoční vietnamskí veteráni a ich rodinní príslušníci. (m.a.t.o.)
  • Film vznikol na základe románu "In Country" z roku 1985, ktorý bol prvotinou spisovateľky Bobbie Ann Mason. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama