Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (303)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem nečekal, že to bude až taková rána na solar. V rámci atmosféry hrozně nedotažené, v motivacích postav (respektive v tom, jak mění své chování mezi scénami) okatě odkazující k tomu, že tady se opravdu dramaticky stříhalo. A psychologicky až komicky naivní a neschopné jít za cílem. Zkrátka to vůbec nedrží pohromadě a ani konec to ve své přepálenosti už nezachrání. Jediným dobrým nápadem je plyšový kamarád na ruce. Tohle překvapení mělo jako jediné nějaké emoce. Zbytek těžká bída, která v sobě opravdu klopotně kombinuje Horizont události, Snídaňový klub a X-Meny. Film, který si neumí udržet tak základní věc jako je akcent postav, se zkrátka těžko bere jakkoli na milost. 30% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sériu X-menov chceli osviežiť zavítaním do iného žánru a vzniklo také pseudohororové nič. Ani komix ani horor. Hororové scény sú smiešne. Trikové finále je klasický digibordel, akurát vzhľadom na malý rozpočet, tak je menších rozmerov. No a postavy sú síce vďaka kastingu sympatické, ale príliš do hĺbky sa u nich nejde, takže všetky tie kecy, kým sa začne niečo diať, dosť nudia. Ani pointa nie je príliš ohromujúca a tak nejak sa dala predvídať. Takže celkovo to je nudný priemer a úplne zbytočný prírastok do série. 5/10. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Hmm...tak tohle bylo skvělý! Hororový X-meni, co ještě nejsou X-meni, ale jsou zatím jenom mutanti. Problém je v tom, že nevím, jak to celé uchopit, protože film byl dobrej. Na konci dokonce naznačeno možné pokračování...když na to jdete už s myšlenkou, že stejně nebude, ať by byl film sebelepší. Užila jsem si každou minutu. Jenom škoda, že jich bylo tak málo. Obsazení dobré, efekty skvělé, přesto civilní a skutečně o postavách, čili těch pár minut navíc by se hodilo. Ale ráda bych zmínila, něco, co se mi fakt líbilo. Když se koukali na Buffy a potom se ve filmu děly lehce podobné věci. Čili, když se na pozadí ukázala epizoda Hush, bylo mi jasné, že to bude masakr. A lehce nazrzlá holka označená za čarodějku dá první pusu jiné holce po mé oblíbené scéně mezi Willow a Tarou. Ale naštěstí to mezi holkama neskončilo stejně :) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neurážející mutantský spin off, který svým odkládáním nic jiného než průměr nesliboval. Sice to chvíli chce být spíše psychologickým hororem, ale Booneovi to buď rozkecalo studio nebo jsem už moc otrlý. Finále už je trikový masakr připomínající fantasy rubačku na tripu. Celou dobu mi navíc odváděly pozornost úvahy o tom jestli je lesbická vztahová linka stále v ranku LGBT nebo už hraničí se zoofilií. Zhruba stejný odvaz jako minulá X-Menovská rozlučka Dark Fénix. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Jako hommage Breakfast Clubu s držkatými teenagery by to možná i fungovalo (a podle všeho to tak bylo i zamýšleno), nakonec se to ale změní v ještě mnohem vykostěnější duchařinu než byla dvojka To s marným finále. Asi to klidně mohli natočit znovu (jak prý po odevzdání rough cutu chtěli), vypadá to fakt levně. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Režisér Josh Boone je velký fanoušek X-Menů a vlastní velké množství komiksů. (Sethlans)
  • Když se na začátku filmu snaží Dani (Blu Hunt) utéci z nemocničního komplexu, způsobí si krvácení z nosu. V následující scéně po krvi není ani památky, ale poté v další, kdy stojí na věži a chce skočit, krev z nosu je už zase vidět. (Morrighan)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama