Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (301)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

X-Meni skončili Loganem a tak to mělo být. Pokud se tvůrci rozhodli investovat do tohoto zbytečného snímku, měli mít v hlavách i další díl. Rozjezd nové moderní mladší ságy by nebyl úplně špatný nápad, ale pokud šlo jen o to, jak nejrychleji získat chechtáky do kapes, tak se to nepovedlo a mnoho fanoušků X-Menů nemůže tento film ocenit. Nemám z filmu úplně špatný pocit, o úplný paskvil se nejedná, ale ... Asi tak. 5/10 = 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V prvopočiatkoch vzniku tohto filmu, som sa tešil na nový pohľad na x-menovský vesmír, vznikajúcemu filmu som fandil a štvalo, keď sa jeho premiéra neustále presúvala. Tak som sa konečne dočkal. Čo napísať o tejto jednej z mála filmových lastovičiek v dnešnej svetovej kríze? Je to naozaj iný pohľad na tému, ale jej spracovanie je tragické. Nemyslím tým, že by sa tu našli hrozné triky, alebo výprava ( tá tu vlastne ani poriadne nieje zastúpená, všetko sa odohráva v jednom ústave ), ale že režisér a scenárista zároveň, nedodali potrebnú gradáciu a napätie. Plus, samozrejme si tu musíme zaangažovať nejakú tú dnešnú politicky korektnú k0k0tinu ( napr. lesby ). Film svojej doby a pre mňa veľké sklamanie. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem nečekal, že to bude až taková rána na solar. V rámci atmosféry hrozně nedotažené, v motivacích postav (respektive v tom, jak mění své chování mezi scénami) okatě odkazující k tomu, že tady se opravdu dramaticky stříhalo. A psychologicky až komicky naivní a neschopné jít za cílem. Zkrátka to vůbec nedrží pohromadě a ani konec to ve své přepálenosti už nezachrání. Jediným dobrým nápadem je plyšový kamarád na ruce. Tohle překvapení mělo jako jediné nějaké emoce. Zbytek těžká bída, která v sobě opravdu klopotně kombinuje Horizont události, Snídaňový klub a X-Meny. Film, který si neumí udržet tak základní věc jako je akcent postav, se zkrátka těžko bere jakkoli na milost. 30% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Uf. Finálna polhodina je aspoň solídna komiksová zábava s mackom, vĺčkom, dráčikom a svetelným mečom (obstojná v zmysle, že keby to bol pilot nejakého TV seriálu, tak by som si možno pozrel ďalšie časti), ale dovtedy môj vnútorný hlas zúfalo zavýjal. Čo sme komu urobili, že filmy z X-Men sveta dospeli až k tomuto lacnému a nefunkčnému polotovaru? ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je toho tolik špatně, až se těžko hledá něco pozitivního - ať už obsazení, scénář, zpracování nebo konečné sestříhání. Neoriginální příběh (na chlup podobný s Glass), který je tragicky nelogický a chabý, až nechápu, jak to takhle mohlo vyjít do kin. Dalši wtf jsou NEoriginální postavy - 1) Otravná Maisie Williams, která vypadá jako 13 letá holčička a současně jako 40 letá ovdovělá lesbická feministka, co se umí měnit v jezevčíka. 2) Nasekaný kluk z bohaté rodiny, co umí hořet. Wow. Jako bych takovou postavu už někde viděl. 3) Létající Čestmír Charlie Heaton, který je stejný pošuk jako v Stranger Things a vypadá, jak by jej dotěrný strejda v dětství poutal ve sklepě k topení. Ještě že alespoň Anya Taylor-Joy byla obstojná, i když role ženského elektrického Thora je výsměch a člověk by až nevěřil, že hvězda, která se letos objevila v Queens Gambit, by vzala roli v tomhle filmu. Za zmínku stojí možná Smiley-mani, kteří jsou celkem vizuálně kreativní postavy, což se o finálním digibordelu říct nedá. Několikero stříhání a roky chaotické práce se na filmu bohužel dost podepsaly a ze snímku, který mohl být cenným a zajímavým přírustkem do Xmen univerza, se stal nudný odpad, který neví, do jakého žánru by se zařadil, a tak se míchá neúspěšné do všech a výsledek možná neměl ani vyjít ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Herečce Rosario Dawson byla původně nabídnuta role k hraní postavy Cecilia Reyes, ale z neznámých důvodů odstoupila. (Sethlans)
  • Původně měl snímek dorazit do kin 13. dubna 2018, ale byl odložen na 19. února dalšího roku kvůli přetáčkám, které měly ještě zdůraznit hororový nádech. Později byl znovu odložen na 2. srpna 2019 z důvodu, že Disney koupilo studio Fox. Pak bylo znovu změněno datum, a to na 3. dubna 2020, aby se uvolnil prostor pro X-Men: Dark Phoenix (2019). 12. března 2020 bylo oznámeno, že se film znovu odkládá, a to z důvodu uzavření většiny kinosálů kvůli pandemii COVID-19. 13. května 2020 bylo oznámeno nové datum vydání, a to 28. srpna 2020. (ČSFD)
  • Práce na filmu začaly již v květnu 2015, kdy režisér Boone potvrdil účast na filmu. V březnu 2016 byli do filmu obsazeny herečky Anya Taylor-Joy a Maisie Williams - svojí účast potvrdili v březnu 2017, kdy se začalo sestavovat herecké obsazení. Projekt odhalili jako horor inspirovaný povídkami Stephena Kinga a Johna Hughese. (Varan)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama