Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (301)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Smer, ktorým sa The New Mutants uberajú, sa mi vlastne pozdáva a okrem neotrelého zasadenia film čiastočne tiahne aj sympatické obsadenie. No psychologická rovina nie je ani zďaleka tak silná, ako by si X-Meni zaslúžili a hororové scény, ktoré boli jedným z najväčších lákadiel v rámci marketingu, poväčšine rovno nefugujú. A hoci výsledok neurazí, banálne rozuzlenie celej zápletky zanecháva skôr pachuť v ústach. Nie je to síce tragédia, ako mnohí tvrdia, ale dobrý film, bohužiaľ, taktiež nie. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je toho tolik špatně, až se těžko hledá něco pozitivního - ať už obsazení, scénář, zpracování nebo konečné sestříhání. Neoriginální příběh (na chlup podobný s Glass), který je tragicky nelogický a chabý, až nechápu, jak to takhle mohlo vyjít do kin. Dalši wtf jsou NEoriginální postavy - 1) Otravná Maisie Williams, která vypadá jako 13 letá holčička a současně jako 40 letá ovdovělá lesbická feministka, co se umí měnit v jezevčíka. 2) Nasekaný kluk z bohaté rodiny, co umí hořet. Wow. Jako bych takovou postavu už někde viděl. 3) Létající Čestmír Charlie Heaton, který je stejný pošuk jako v Stranger Things a vypadá, jak by jej dotěrný strejda v dětství poutal ve sklepě k topení. Ještě že alespoň Anya Taylor-Joy byla obstojná, i když role ženského elektrického Thora je výsměch a člověk by až nevěřil, že hvězda, která se letos objevila v Queens Gambit, by vzala roli v tomhle filmu. Za zmínku stojí možná Smiley-mani, kteří jsou celkem vizuálně kreativní postavy, což se o finálním digibordelu říct nedá. Několikero stříhání a roky chaotické práce se na filmu bohužel dost podepsaly a ze snímku, který mohl být cenným a zajímavým přírustkem do Xmen univerza, se stal nudný odpad, který neví, do jakého žánru by se zařadil, a tak se míchá neúspěšné do všech a výsledek možná neměl ani vyjít ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl a asi ani nebudu příznivcem a zarytým fandou zfilmovaných „Marvelovek“. Ač mi komiksová podoba všech těch hrdinů či animované verze nevadily, filmová zpracování jsou pro mne jedním velkým utrpením. Série X-Men mě tak rovněž zcela minula (tedy viděl jsem úplně první film a nějak zvlášť jsem okouzlen nebyl), takže tahle rádoby scifi-hororová podívaná pro náctileté mou krevní skupinou taktéž není. Dodívat se do konce, jo to byl pro mne ten pravý horor.    Nesympatické postavy, stupidní děj a hromada nudy – to je jen strohý výčet všech záporů, na které jsem tu narazil. Ona tajemství a noční můry z minulosti jsou tu u všech jen zhruba načrtnuty, pár pokusů o děsivé momenty by se tu našlo, ovšem vše je obaleno hromadou nudné vaty, u které jsem jen protáčel panenky. Máme tu lesbickou vložku, bez které by to v dnešní době už ani nešlo, jen ten černoch a nějaká ta „transka“ mi tu chyběli, aby se splnily všechny ty novodobé zvrácené kvóty.    Kreatury se smajlíkem na ksichtu, pedofilní kněz ani ohořelá přítelkyně moc nezabrali a tak jediné, co trošku potěšilo, byl ten digitální medvědí démon. Celé to však působilo, jako by to bylo natočené pro diváky do patnácti let, a když jsem se podíval na celkový rating – taky že skoro jo. Ty vole, na tohle jít do kina, tak odcházím děsně nasraný. Anya Taylor-Joy jasně nejlepší na celém filmu. I díky ní tomu dám alespoň podprůměrné ohodnocení, protože jinak bych šel s procenty ještě dolů. Malé děcka budou možná potěšeny, jinak ubohost. 40% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Hmm...tak tohle bylo skvělý! Hororový X-meni, co ještě nejsou X-meni, ale jsou zatím jenom mutanti. Problém je v tom, že nevím, jak to celé uchopit, protože film byl dobrej. Na konci dokonce naznačeno možné pokračování...když na to jdete už s myšlenkou, že stejně nebude, ať by byl film sebelepší. Užila jsem si každou minutu. Jenom škoda, že jich bylo tak málo. Obsazení dobré, efekty skvělé, přesto civilní a skutečně o postavách, čili těch pár minut navíc by se hodilo. Ale ráda bych zmínila, něco, co se mi fakt líbilo. Když se koukali na Buffy a potom se ve filmu děly lehce podobné věci. Čili, když se na pozadí ukázala epizoda Hush, bylo mi jasné, že to bude masakr. A lehce nazrzlá holka označená za čarodějku dá první pusu jiné holce po mé oblíbené scéně mezi Willow a Tarou. Ale naštěstí to mezi holkama neskončilo stejně :) ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Po problémech s uvedením asi nikdo nečekal, že budou New Mutants nějakou převratnou komiksovou podívanou. A oni taky nejsou. Na druhou stranu z nich nevylezl extra velký propadák, za který se nebojím označit například loňskou Dark Phoenix. Boone přistupuje k postavám s pokorou, a díky tomu si fanoušek Marvelu může vychutnat třeba povedenou Magik, která na plátna konečně přivádí i draka Lockheeda (za což dávám velký palec nahoru), či vymazleného Deamonbeara. Právě závěrečná sekvence, kde se předvede v plné kráse je překvapivě docela povedená - a to jsem se jí po trailerech docela bál. Hlavním problémem však je, že samotný "horor" není nijak děsivý. Přitom kdyby to dostal do rukou Wan, zvládl by s tím podle mě udělat divy. Protože potenciál v příběhu, postavách i prostředí byl veliký. I přes to však můžu vyzdvihnout například "Smileys", kteří měli k oné "pravé děsivosti" celkem blízko (ač se později naneštěstí změnili na generické panáky). I tak jsem rád, že Disney po těch čachrech Foxu zachovalo původní režisérovu vizi. Mutanti díky tomu konečně doklopýtali do kin ve formě, která není zdaleka tak zlá, jak se dalo čekat... Sice s nulovou návazností, ale to asi nikomu nevadí. Poznámka: Lidi si asi budou stěžovat na jednu romantickou linku, ale pokud se na to podíváte s nadhledem, pak zjistíte, že dává vlastně docela smysl. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu se měl ukázat i mutant Warlock, kterého si měl zahrát Sacha Baron Cohen, nicméně jeho schopnosti nepasovali do rozpočtu, a tak byla tato myšlenka odsunuta pro případný sequel. (NiWi)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama