Reklama

Reklama

Láska kvete v každém věku a umí pěkně zatočit s našimi plány a životy. Americká romantická komedie oceněná třemi Oscary. Obchodník v nejlepších letech, Johnny Cammareri zcela nečekaně nabídne v restauraci sňatek ovdovělé účetní Loretě Castoriniové. Ta zcela zaskočena jeho nabídku přijímá. Tato výchozí situace rozehrává příběh, v němž se vše točí kolem lásky, milostných tužeb, záletů a partnerské věrnosti v jedné italskoamerické rodině. Vše jakoby ovlivňoval všemocný měsíc blížící se k svému úplňku, nečekanou důležitost v životě Lorety přitom pozvolna získává mladší bratr Johnnyho, pekař Ronny Cammareri... Půvabná romantická komedie, kterou natočil významný hollywoodský režisér Norman Jewison (Šumař na střeše, Jesus Christ Superstar, ...A spravedlnost pro všechny), je vystavěna na dokonalém scénáři a výborných hereckých výkonech Olympie Dukakisové, Nicolase Cage a půvabné Cher. Film byl nominován v šesti kategoriích na Oscara a tři ceny získal (Cher za nejlepší hlavní ženskou roli, Olympie Dukakisová za nejlepší vedlejší ženskou roli a John Patrick Shanley za původní scénář). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (146)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vďaka ČT som si mohol konečne posvietiť na výkon Cher v tomto filme. Bol som zvedavý, nakoľko bol jej výkon hodný oscara. Nakoniec musím uznať, že ten taliansky temperament z nej skutočne vyžaroval a jej herecký výkon mi prišiel absolútne presvedčivý a prirodzený. Až doteraz som ju poznal iba z dvoch vedľajších úloh vo filmoch, videoklipov a rádia, ale uznávam , že hrať vie minimálne rovnako dobre ako spievať. Tento príbeh lásky je príjemne pozerateľný, dopĺňa ho vkusný a nevtieravý humor a všetko je tu čisté "Italiano". 80%. ()

July 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je poměrně tuctová a nepříliš zábavná a divila jsem se, že tohle tu má 81 % (včera, 1. 1. 09). V druhé polovině se zápletka trochu rozvede, dozvíme se více o Lorettině italské rodince a dočkáme se půvabných i vtipných momentů. Ta by byla na 4*, ale film jako celek na ně u mě nemá. I tak je to ovšem docela příjemná romantická komedie, od které ovšem nečekejte moc děje. P.S.: Dnešní hodnocení je už 78 %. ()

Reklama

farfalla 

všechny recenze uživatele

Milá romantická komedie z italské čtvrti v New Yorku. V rodině Castoriniů se mají všichni rádi. Loretta (Cher) je účetní a žije v domě s rodiči a s dědečkem. Přes ulici mají obchod a dům její strejda a teta. Její přítel Johnny Cammareri (Danny Aiello) ji konečně požádal o roku. V zápětí však musel odcestovat na Sicílii, protože jeho maminka byla na smrtelné posteli. Před odjezdem však ještě požádal Lorettu, aby se spojila s jeho bratrem Ronnym (Nicholas Cage) a přesvědčila ho, aby jim přišel na svatbu. Jenomže Ronny je zahořklý vůči bratrovi, a tak se Loretta s ním nejdřív musí spřátelit. S příchodem Ronnyho se do Lorettina života dostala vášeň, barvy, opera. Poznala však, že i její rodiče se potýkají s citovými problémy. Malá semknutá italská rodina je vykreslena prostřednictvím průpovídek, rad, jídla. Skoro 1/3 textu je v italštině. Cher je velmi dobrá mezi ostatními herci. Už jsem ji viděla v několika filmech (napr. ´Silkwood´ a ´Mask´) a vždy si drží dobrou úroveň. Píseň ´That´s Amore´ Deana Martina zazní v průběhu úvodních i závěrečných titulků. (https://www.youtube.com/watch?v=XHtdGJfVd2w) ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Na nic si nehrající romantický snímek, který určitě má co nabídnout. Předně asi skvělé herecké výkony, jak uhrančivé a ještě lidsky vypadající Cher, tak sympatického Nicolase Cage v nejlepší formě. Taky Olympii Dukakis sedla její role jak hrnec na pr... a i zbytek italské rodiny je sežrání. Oscarové odměny a obzvlášť ta pro O. Dukakis jsou zasloužené. Zlehka napsaný scénář a navíc s krásnými myšlenkami. V rámci možností se mi dostalo ode všeho tak akorát, ale klidně to mohlo být delší, hlavně ten konec by šlo trochu víc natáhnout. 4* blížící se k 5. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Italska komunita v Brooklynu v podobe vdovy Lorrety s jeji rodinou a bratru Ronnyho a Johnnyho se pod zastitou mesicniho uplnku dostava do zmeti neocekavanych prevratu. Zivot Lorrety, ktera se chce bez lasky vdat se obrati o tristasedesat stupnu pri jednom pohledu a seznameni s podobne trpicim muzem. 80% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Pracovní název filmu byl The Bride and the Wolf. (Terva)
  • Tato romantická komedie Normana Jewisona patří mezi vrcholné snímky žánru 80. let, získala mnoho oceněni, včetně 3 Oscarů. (xjane)
  • Časopis Premiere zaradil snímku medzi 20 najpreceňovanejších filmov všetkých čias. (shimik77)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama