Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavní Monty Python oslavili významné jubileum a jejich "mateřská" BBC jim k tomu nadělila právě 30 Years of Monty Python: A Revelation. Dokumentem alespoň z počátku provází hlavní postava Monty Python John Cleese. Podtitulem Revelation - odhalení se snaží Monty Python odhalit svůj úspěch a recept na ten správný humor, kterým desítky let baví svět. (Paity)

(více)

Recenze (3)

monolog 

všechny recenze uživatele

Podle mě by to měla být studijní literatura všech fanoušků Monty Pythonů. Celkově to trvá dvě hodiny a dvě minuty. Je to rozdělený na několik částí. První, asi hodinová, je dokument o tom, jak všechno začalo, zběžně se dozvíme o jejich další tvorbě a jak co dělali. K tomu je spousta jejich vzpomínek a postřehů. Taky uvidíme hodně ukázek z jejich tvorby (spíš to co jsme ještě neviděli, vybírali i věci před Cirkusem, dokonce je tu i ukázka pořadu do rádia s Michaelem Palinem, nebo část proslovu Johna Cleese na pohřbu Grahama Chapmana). Další část je asi dvacetiminutová, je to putování s Michaelem Palinem po místech, kde před (z mého pohledu 36) 30 lety natočili několik jejich nejlepších skečů (Silly walking, Políčkování rybama, první scéna celého seriálu It's...). Další je dokument o tom, kdo vlastně ve skutečnosti byl Monty Pyhon, od Erica Idlea. Dalším je od Johna Cleese, jak se v Británii slaví první máj, udělanej ze sestřihů z cirkusu (aspoň mi to tak přišlo, že je to nově sestříhaný). Pak je tam od Treye Parka a toho druhýho South park - Pocta Monty Pythonu. A nakonec asi 30ti minutovej dokument o písničkách a hudbě Monty Pythona. Jo, a nakonec se po 25 letech všichni žijící Pythoni sejdou opět na půdě BBC. Díky, že jste přišli a už zase tedy můžete vypadnout. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky a hlavně věrnéí faoušky Monthy Pythonů je to naprostá nutnost. Pro ostatní ale i tak zajímavé pokoukání. ()

Reklama

Reklama