Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedenáctiletá Faith se s pomocí kouzel ptá na jméno svého osudového muže. Postupně se objevují písmena, která dají dohromady jméno: Damon Bradley. Stejné jméno jí o později potvrdí věštkyně na pouti… O patnáct let později je Faith učitelkou a chystá se  její svatba s lékařem Dwaynem. Právě když si Faith v přítomnosti své budoucí švagrové kate zkouší šaty, volá bývalý spolužák jejího budoucího manžela – Damon Bradley…. Faith ani minutu neváhá a ve svatebních šatech odjíždí na letiště, odkud má Damon za chvíli odletět do Benátek. Z letiště volá Kate, aby jí přivezla pas a pár drobností, a Kate se rozhodne odletět s ní – její manželství s Larrym poslední dobou není nejšťastnější. Obě mladé ženy se ocitnou v Benátkách a Faith hledá Damona. Při tom náhodou narazí na jiného muže, který v ní okamžitě pozná ženu svého života. Když mu Faith řekne, koho hledá, prohlásí, že on je Damon Bradley. Faith je v sedmém nebi… Ovšem jen do chvíle, kdy jí mladík svěří, že se jmenuje Peter a za Damona se jen vydával, protože ji miluje. Rozzlobená Faith se chystá odletět domů. I Kate si mezitím našla kavalíra, Itala jménem Giovanni, který ji provází po městě a ukazuje památky. Těsně před odletem přichází Peter se zprávou: našel skutečného Damona, ale je třeba za ním odletět do Postiana, kde se nyní nachází. A tak Faith, Kate, Peter a Giovanni společně odjíždějí. Jenže jejich hledání a překvapením ještě zdaleka není konec… (TV Prima)

(více)

Recenze (135)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tyhle Italský námluvy vůbec nemají úroveň hodnou kvalitního romantického filmu. Robert Downey Jr. tady ještě vypadá jak vykulenej junák, kterej kokain znal asi jenom z doslechu a Marisa Tomei dokazuje, že herečky, co byly mladý v letech kolem roku 1994 vypadaly po miléniu líp. Plus ani film samotný není ničím zvláštní. Spíš naopak. Jeden z těch, které jsou totálně poplatné době. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při vyvolávání duchů se svým bratrem se malá Faith dozvídá i jméno své osudové lásky - Damon Bradley. Když jí toto jméno po letech potvrdí svým věštěním i stará cikánka, je Faith přesvědčena, že se brzy její druhé já ukáže. Jenže léta plynou, a Damon stále nikde, takže se Faith odhodlá k vážnému kroku - přijme nabídku k sňatku od svého přítele. Jenže několik dní před svatbou zazvoní telefon, a hlas na druhé straně patří právě Damonu Bradleymu. Faith ucití svoji šanci, a po stopách svého osudu se vydává do slunné Itálie... Pokud jste alespoň částečně romanticky založeni, nemůže vás tento film nechat chladným. I když je zhruba od půlky filmu jasné, jak to musí dopadnout, stejně si napětím musíte okousat nehty, jak se vše dokáže zkomplikovat. Marisa Tomei je nádherná (i když s delšími vlasy jí to podle mne sluší ještě o chlup víc) a vyjevený kukuč Roberta Downeyho jr. je taky úžasný. Když si k filmu připočtu prostředí (že by mne tímto filmem konečně manželka k návštěvě této země přinutila?), skleničku dobrého vína a příjemnou společnost (to prostě k tomuto filmu patří), nemá to chybu.. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Znáte to: po stresu každodenních starostí, nebo oběhávání úřadů či vystávání v nekonečných řadách z posledních sil dorazíte domů a odevzdaně usednete do křesla. Momentálně nic lepšího mě nenapadlo, než si odlehčit mysl a pustit si nějakou bláznivou komedii. Což jsem také udělal. Upřímně řečeno, na začátku jsem se nemohl zbavit dojmu, že zhlédnutí tohoto filmu bude asi krok vedle. Leč překvapivě se pro mne stal film příjemným zakončením večerního dne. ()

Santek 

všechny recenze uživatele

Nebudu zde vykládat o hercích, režii nebo italském prostředí. To bylo perfektní a není k tomu co dodat. Já jen chci říct, že tohle je uvěřitelná decentní romantika jak se patří. V tomhle případě nechápu jak se to může někomu nelíbit. A divím se že je tu jen 193 hodnocení. Tenhle film na mně dost zapůsobil a vždycky jsem si ho pamatoval. Ještě zajímavější je, že v roce ve kterém film vznikl jsem v Itálii byl a jednu romanci jsem tam zažil :-) Ovšem ta moje nedopadal dobře. Tenhle film doporučuji spíš lidem, kteří ještě v životě tu pravou lásku nenalezli. Myslím že dokáže dát velkou dávku naděje a potěšit zlomené srdce. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho jako etalonu rom-com, ale tohle je spíš road movie s lehoučkým nádechem Prázdnin v Římě. Marisa Tomei je velice půvabná a s Robertem Downeym si dobře notují, ačkoliv se tedy objeví až někdy po 45 minutách. U příběhu jsem se několikrát hlasitě smál, ovšem jen tam, kde je to cílené. Naštěstí to totiž tak přiblblé není jak jsem si myslel, ale možná jsem čekal více. Taky jsem očekával červenější hodnocení, toto je celkem optimální řekl bych...7/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Robert Downey Jr. sa po prvýkrát objaví až v 45. minúte. (ČSFD)
  • Vo filme sa objaví zmienka o Prázdninách v Ríme. Okrem iného, Marisa Tomei sleduje muža, ktorého jej pridelil "osud" a volá sa Damon Bradley. Gregory Peck sa v Prázdninách v Ríme volá Bradley. (ČSFD)

Reklama

Reklama