Reklama

Reklama

Pan a paní Adelmanovi

  • Česko Pán a paní Adelmanovi (festivalový název) (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak spolu Sarah a Victor dokázali vydržet celých 45 let? Kým byla ve skutečnosti tato záhadná žena? Láska a ambice, zrada a tajnosti jsou motorem příběhu tohoto páru, který nás provede historií dvou lidí i historií celého minulého století. Komediální drama překypující šarmem vypráví zábavný, stylový a dojemný příběh o námluvách a manželském životě. V režisérském debutu talentovaného Nicolase Bedose se mladá intelektuálka Sarah bláznivě zamiluje do nadějného mladého spisovatele Victora, syna ze zámožné buržoazní rodiny. Té se však nezamlouvá výběr jeho povolání ani přítelkyně a rozhodne se Nicolase vydědit. Film, vyprávěný očima Sarah, zachycuje tento fascinující vztah po celá desetiletí, se všemi jeho radostnými i bolestnými zvraty, a nabízí jízlivý a často i k popukání legrační pohled na útrapy a radosti lásky a manželství. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (32)

Evander 

všechny recenze uživatele

Monsieur et Madame Adelman je po delší době filmem, který mne nejen opravdu zaujal, ale též dokázal přivést na jiné myšlenky a ještě k tomu královsky pobavit. První polovina děje má obrovský spád a místy jsem se smál, až jsem se za břicho popadal, radostně, místy pobaveně, ale hlavně vždy od srdce. Druhá polovina snímku je citelně dramatičtější a člověk se u ní moc nezasměje, intenzitou zážitku však za tou první v ničem nezaostává. Závěrem je třeba podotknout, že je to krásný příběh, byť o místy velmi komplikovaném vztahu dvou lidí, kteří k sobě mimo jiné chovají obrovský respekt. Je to jeden z nemnoha filmů o vztahu mezi dvěma lidmi, které dokážou diváka na jedné straně skvěle pobavit a zároveň i obohatit, neboť se rozhodně nejedná o odpočinkový, bezmyšlenkový film a na straně druhé nabízí i příležitost několikanásobného zhlédnutí, protože hloubka příběhu se zaprvé jen tak neomrzí a zadruhé jsem si jist, že divák při každém dalším zhlédnutí může objevit trochu jinou perspektivu svého pohledu na sledovaný příběh. 82% ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

trochu toho klišé o umělcích, ale jinak okouzlující, groteskní a sem tam i morbidní studie jednoho vztahu, autorský film v tý nejlepší francouzský tradici, kde lehce nudná romantická úvodní linka slouží jen k tomu, aby si divák o to víc vychutnal způsob, jak ji režisér, scenárista a hlavní postava v jednom celou postupně vykuchá ... a ten konec, ten už je pak vysloveně pro gurmány (nebo pro gurmety, jak je libo). ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Vydařený film, o kterém jsem nikdy neslyšela, našla jsem jej náhodou a líbil se mi tak, že na něj ráda přemluvím i další diváky. Asi mu nedají plný počet, ale velmi bych se divila, kdyby nezaujal a nepotěšil nejednu vnímavou duši se smyslem pro humor. Doria naprosto okouzlující, smála jsem se, až jsem slzela, ta holka má švih, styl a nádhernou jiskru. Milé, vtipné, silné, zábavné, dojemné a tolika pravdy... Líbilo se mi to více než Tenkrát podruhé. ()

bianca19 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film zachycující úsměvně manželství dvou umělců. Dobře zahrála ve filmu Doria Tillier, která dává filmu francouzský šarm. Dobře ji sekunduje trochu sebestředný Nicolas Bedos. Epilog vysvětluje mnohé. Oba hlavní protagonisté jsou ve skutečném životě manželé, Doria napsala scenář a Nicolas film zrežíroval. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie z Francúzka. Ten štart je trošku ťažší, ale potom (až na výnimku strednej pasáži) to naberie trošku lepšie tempo. Príbeh samozrejme obsahuje staré známe pasáže (chudoba/sláva/bohatstvo/pád/...), ale pán Bedos sa snažil do toho vložiť ešte niečo navyše, aby to nebol „len“ priemerný príbeh. Veľmi dobrá a sympatická dvojica N. Bedos a D. Tillier, ktorá medzi sebou majú tú chémiu, ktorú si príbeh vyžaduje. Taktiež prekvapili dobre masky (starý vek) a na konci nechýba ani to malé prekvapenie. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama