Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavnostní vyhlášení sedmého ročníku cen udělovaných českými filmovými kritiky a publicisty. Ti ocení nejlepší celovečerní hrané i dokumentární filmy roku 2016. Nebudou chybět ceny za nejlepší herecké výkony, nejlepší scénář či Objev roku. Večerem provedou Jana Plodková a Jiří Havelka. Výběr předávajících se ponese v duchu jednoho z hlavních témat večera, kterým je filmová komedie. V pražském divadle Archa tak českým filmařům předají ceny čeští komediální herci a herečky – Anna Polívková, Petr Čtvrtníček, Klára Melíšková, Arnošt Goldflam, Milan Šteindler a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

kajas 

všechny recenze uživatele

Jak jsem byla nadšená, když jsem v moderátorském duu zahlédla Jiřího Havelku, tak mě to nadšení rychle přešlo. Rádoby vtipné narážky na genderovou vyrovnanost a mnohdy až nevhodně krátké děkovačky oceněných tvůrců zkazily dojem z pořadu, který jinak každoročně vyhledávám velmi ráda. Nominované filmy mě bohužel neoslovily, takže aspoň posílám soukromou gratulaci "Pustině". A Fuka na závěr neměl chybu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný i když téma "ženy versus muži" mě teda rozhodně vtipný nějak nepřišlo, ale tvůrci asi měli pocit, že naše společnost není dostatečně rozdělana, tak humorovali. V tomhle ohledu byla nejlepší Iva Janžurová. Ovšem komentátorské duo se mně líbilo, Janinka je můj miláček a Jirka působil sympaticky. Za nejlepší vyplnění mezičasu považuju vsuvku z famu. Vítěze volila česká kritika, což jsou lidé, kteří na novinářské projekce nechodí vůbec pozdě, nesvítí mobily, nežerou při projekcích, neodchází v půlce projekce a pak na ně nepíšou recenze, nespoilerují, sledují filmy "za svoje" i mimo novinářské projekce, aby měli přehled a už vůbec nejsou nabubřelí, arogantní do sebe zahledění, prostě elita kulturní sféry. Samozřejmě tahle cena má význam jen pro samotné tvůrce, kvůli egu a případnému shánění peněz (kdo ví jestli ) jinak nemá žádnýho většího významu, ale zase každej večírek, kde se umělecké panstvo nažere a nachlastá za cizí se počítá čili víc takovýhle cen. ()

adelina8 

všechny recenze uživatele

Takto si představuji předávání cen. Mělo to lehkost, spád a svižnost, samozřejmě i pár much, ale celkově příjemný večer bez křeče, kam se vešel sem tam i vtip. Plusem byl pak i Jiří Havelka. Asi by to normálně bylo na tři hvězdy, ale vzhledem k tomu, jak šíleně u nás většinou předávání cen probíhá, tak přidávám jednu navíc. ()

Galerie (161)

Reklama

Reklama