Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po Offredině kamarádce Ofglen se slehla zem. Offred netuší, že Ofglen byla násilně odvedena tajnými složkami republiky Gileádu. Před soudem bez obhajoby se následně dočká krutého rozsudku coby „zrádkyně pohlaví“. Zatímco neplodná služebná Marta, s níž měla mít Ofglen milostný poměr, je pověšena, plodná Ofglen je odsouzena k záhadnému Vykoupení. Offred se mezitím těší jistým výsadám v domě Velitele Waterforda, jelikož panuje přesvědčení, že oplodnění Velitelem bylo úspěšné. Rozptýlení však nebude mít dlouhého trvání. Offred čeká mučivý výslech… (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Mordecai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach to je blbina, podprahovo to sugeruje že by takúto totalitu zaviedol GOP a pritom sú to ľavičiari čo chcú veľký štát, to oni útočia na slobodu slova, to oni chcú odzbrojenie. V súčasnosti neexistuje hlavný konzervatívny prúd ktorý by chcel toto a ani sa taký nerysuje, no ale na ľavici je to mainstream. Táto progresívna banda hádže svoju vinu na druhých, aké typické. ()

kocik1

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že v totalitě, která je založená na odsuzování žen, které nemohou mít děti, jsou šikanovány právě ty, které je mít mohou, bych ještě překousla. Nakonec o tom, totalita je, šikanovat ty, co jsou inteligentnější, morálně lepší nebo třeba schopné donosit dítě. Ale to, že si ta lepší část populace nevšimla, co se kolem ní děje (viz prostřihy do minulosti a "překvapení", že ženy končí jen tak v práci a přitom přizpůsobení se vyhazovu jako ovce), to je pro mě nepředstavitelné. Sakra, snad aspoň koutkem oka vidím, co se ve společnosti kolem mě děje a nekoukám jak kdyby zčistapána přilítli Marťani. Zkrátka a dobře, když chci vidět totalitu, pustím si něco z padesátých, sedmdesátých nebo osmdesátých let, něco od nás, z Ruska nebo třeba z Kuby...., ale rozhodně ne tenhle nepropracovaný nedomyšlený nesmysl. ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přečetl jsem si již dopředu v nic neprozrazujících recenzích, že množství flashbacků dělá první sérii méně pozoruhodnou než je posléze ta druhá, já ale náhledy do klasického života před Služebnicemi, Veliteli a dalšími dost cením, protože potřebuju znát každý detail. Už jen proto, abych mohl jednou být třeba s díly i stoprocentně spokojen. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Můžu ti říct tajemství? Můžu si dělat, co chci!“ Nejenže se dozvídáme víc z toho, jak tahle společnost funguje, ale podstatně víc se dostáváme do „minulosti“, prostě do doby, která tomuhle všemu předcházela. Pořád mi ale chybí koření. Zatímco Offred je v centru zájmu své paní, protože je možná těhotná, zjišťujeme, kam a proč vzali Ofglen. Nakonec ovšem zmrzlina nebude. Každopádně víc emocí, prosím! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak výlety do minulosti sa zdajú byť zatiaľ na seriáli to najzaujímavejšie. Veľmi umne sú prestrihávané s prítmonosťou, kedy môžeme sledovať ten kontrast psychického rozpoloženia hlavnej postavy, respektíve v momente strihu na základe šoku pochopiť, ako sa jej postava zmenila. Vidíme, čo sa dialo tesne pred politickým obratom, v jeho priebehu a tesne po ňom a mňa to nesmierne bavilo. Oddelenie oboch služobníčok dodalo vývoju taktiež šťavu, máme tu zrazu štyri dejové línie, dve v minulosti a dve prítomné. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama