Reklama

Reklama

Ten prokletý obrněný vlak

  • Itálie Quel maledetto treno blindato (více)
Trailer

Obsahy(1)

Akce, napětí, černý humor, rafinované zápletky – to vše zdobí dramatický příběh z druhé světové války, ozdobený celou řadou hereckých hvězd. Legendární italský režisér Enzo G. Castellari (VŮNĚ CIBULE, POSLEDNÍ ŽRALOK, KEOMA) natočil v roce 1977 působivé drama s prvky černého humoru. Pěti zajatcům se během bombardování podaří utéct z vězení pro válečné zločince. Černoch, gangster, zlodějíček, stydlivý Tony a poručík Robert se vydávají na strastiplnou cestu do svobodného Švýcarska. V průběhu série dobrodružných a akcí nabitých událostí odstraní také skupinku Američanů, v domnění, že jde o německou hlídku. A tak pětici svérázných „vojáků“ nezbývá, než dokončit misi, která byla původně svěřena právě Američanům. Mají unést významného jaderného specialistu z vlaku a následně obrněnou mašinu definitivně zlikvidovat. Času je málo a most, na kterém se má vše odehrát, už je téměř za zatáčkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Slasher 

všechny recenze uživatele

INGLORIOUS BASTARDS - Parta amíků válečných provinilců se dostane na svobodu, snaží se prostřílet stále ještě nacisty okupovanou Francií až na neutrální švýcarskou půdu. Tak se to ale semele, že skončí na misi ukrást německou superzbraň z obrněného vlaku. Tohle válečný béčko nabízí dobrou zábavu, slušnou přestřelku ve slow motion, 'bad motherfuckera' Freda Williamsona, nahý nacistky se samopaly, a pro mne osobně samozřejmě také srovnání s nadcházejícími Tarantinovými BASTERDS, tímto též inspirovanými. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Italské akční/válečné béčko, které si půjčuje ze všech možných zdrojů, ale snad nejvíc právě z TUCTU ŠPINAVCŮ. Scénář je evidentně psaný na koleni a logiku postrádá téměř v každé minutě. Co celý snímek zachraňuje je především nekonečná akce a ansábl amerických herců, z nichž Bo Svenson (později si zahrál v Tuctu špinavců 3) je jako kapitán v "lenonkách" a kožené bundě naprosto geniální a klasika Freda Williamsona, který likviduje nácky s ležérně usazeným doutníkem v koutku, budete milovat. Nezmiňuju body count, který je tady až nadměrně vysoký a skoro to působí, že partička yankeeyů tu za 99 minut vystřílela celou německou armádu. 70% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Partyzáni jsou na lokomotivě. Pošlete to dál." Motorka, stovky mrtvých, nějaké ty nahé děvy se samopaly, obrněný vlak, dezertéři, sličná partyzánka, odboj, zteč hradu, nepřetržitá akce a tak vůbec... Prostě lehce béčková, ale naprosto vynikající, vykrádačka. Žádný div, že je to jeden z (mnoha) Tarantinových favoritů, který již po několik let plánuje zremakovat. Fred Williamson je masér první třídy. Pevně stojící, lehce se v pánevní oblasti pohupující zleva doprava a s prstem na spoušti. Tímto gryfem stihne za půldruhou hodinu vystřílet snad kompletní německou mužskou populaci do pětapadesáti let věku. No a největším kladem je, že se to naštěstí nebere ani na chvilku vážně. Bez toho by to v tomto případě opravdu nešlo. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Skvostné akční béčko, nahlížející na WWII z velmi odlehčeného úhlu pohledu. Parta bastardů / dezertérů postřílí cestou z Francie do Švýcarska půl a něco německé armády a ještě se stačí nachomítnout k tajné misi na destrukci Hitlerovic superzbraně (aby ne, když omylem zmasakruje jednotku krajanů na ni mířící). Má to své výtečné i slabší momenty (oboje zastoupeno ve vybití hradu), ale lehkonohost, s jakou tahle sympatická akční pecka nepolevuje celou stopáž v tempu a přesně zvolení herci, jí zaokrouhlují mé hodnocení na maximum. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No, moc u toho netreba rozmyslat. Kazdopadne uz si asi navzdy budem rezisera Castellariho budem pamatat ako rezisera pod/priemernych Extralargov. Tuna tiez Castelalri tym slavu neziskal- len dobovy vojnovy film z druhej svetovej vojny, rezsiersky nic moc, no a slavne mena som si teda nijak oneuzil. Bo Svenson aleo Fred Williamson nie su pre mna hlavne tahune filmu. Aspon ze prestreliek, vybuchov je dost. Ti co dali 4 spunty si asi uzivali aj to zabijanie ludi a to mnozstvo mrtvol - mna to nebavi. Nielenze ma to nebavi, zabijanie otvorene neznasam, tu to bolo az samoucelne : 52 % ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Film měl pracovní název "Bastardi senza gloria", v angličtině "Bastards Without Glory". (Terva)
  • Natáčení probíhalo v italském Laziu. (Terva)

Reklama

Reklama