Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (159)

silentname 

všechny recenze uživatele

"With Open Arms" mám pocit, že celkom obstojne využíva svoj koncept a vie miestami poriadne pobaviť, no koncu sa začal film trošku rozsypávať a akosi chcel veľmi rýchlo ukončiť všetky bočné línie, ktoré si otvoril a akosi v jadre nevedel čo s nimi spraviť. A tak tu máme potom kopec klišé, ktoré vieme predvídať a filmu nijako výrazne nepomáhajú. A ku koncu sa potrebujeme dostať vo všetkých prípadoch na koniec, aby sa to nejako uzavrelo. A tam sa to potom trošku rozsype, lebo to chceli všetko príliš rýchlo ukončiť. Čo sa mínusov týka, tak poviem ešte, že ma skutočne otravoval Erdan, ktorý dokopy ako postava toho moc nepridá. A jediné čo dokázal bolo, že kedykoľvek sa objavil, tak som chcel, aby odtiaľ vypadol. Inak hodnotím film celkom pozitívne. Ary Abittan je veľmi vtipný a jeho rolu mu verím vo všetkom. Funguje to skvele. Christian Clavier je takisto veľmi vtipný a tentokrát som ho skutočne videl vo filme, ktorému mal čo pridať. Mám pocit, že veľmi dobre hrá týchto francúzskych týpkov, ktorí majú nejaké predsudky, chcú mať od všetkého pokoj a vnútorne zvádzajú sami so sebou veľký boj. A vie tomu tú charizmu dodať. Myslím si, že ak chcete od filmu komédiu, tak si v tom niečo nájdete, ak dobrý film, tak si to tiež celkom užijete. Možno by sa mi žiadalo, aby sa to ku konci nerozsypalo do tých klišé, ale som rád, že som film videl a možno by som sa k nemu niekedy aj vrátil. Čeknite si ho a zhodnoťte sami. Hodnotenie: B ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy francouzské komedie byly opravdu k smíchu? Tohle dílko je sice hravé a úsměvně reflektuje z českého pohledu přijímání uprchlíků a přetvářkovou politickou korektnost, když si intelektuál nastěhuje domů ( ikdyž nedobrovolně) partu cikánů. Jenže podtrženo sečteno , ikdyž je to celkem originální námět, tak jsem se zasmál víc u jiných Clavierovývh filmů. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Pohodová francúzska komédia postavená na rasových stereotypoch, pripomínajúca štýlom aj úrovňou komédia Čo sme komu urobili. Jean-Etienne Fougerole s manželkou je v podstate len pozorovateľom toho ako sa mu otočí život hore nohami, keď v rámci svojho politického presvedčenia prijme výzvu diskusného protivníka. Všetku zábavu nesú na pleciach rómske postavy a v prvom rade Babik ako hlava rodiny a Crouch lebo je dement. Produkcia je kvalitná a herci nie sú žiadni začiatočníci. Ary Abittan je v roli Babika skvelý. Škoda, že postava Jeana-Etienna Fougerola nie je viac sebaistá a pôsobí skôr predposrato, takže do každej šlamasiky ho treba dotlačiť. Nie je to však zrejme chyba Christiana Claviera. Ten hrá dobre, podobne ako Elsa Zylberstein jeho manželku aj keď jej nálady a nevoľnosti nie sú až také presvedčivé. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další povedenou francouzskou komedii ve stylu Co jsme komu udělali?, bohužel jsem se nedočkal. Jde o výrazně slabší snímek. Na komedii je to málo vtipné a nic jiného ve filmu nalézt nelze. Tedy vlastně ano, hodně se tlačí na stereotypy, které se ještě více vyhraňují a vtipné většinou nejsou. Film je dokonce místy nudný, což je vzhledem k námětu až zarážející. Nastěhovat si Cikány do baráku by jistě mohlo být mnohem "zajímavější" a tady je spíše vidět nevyužitý potenciál. ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Komedie, která má našlápnuto vyslovit se na velmi citlivé aktuální téma. A to tím nejsilnějším možným způsobem - totiž přes vibrující bránici. Na plátně to platí až do okamžiku, kdy romská rodinka zazvoní u spisovatelových vrat. Bránici sice neudržíte ani po té, ale dříve nebo později vám nakonec stejně dojde, že nesledujete reálné situace, ale jen zdramatizovaná klišé a jejich stejně klišovitá rozuzlení (ať jde o krtky nebo o dceru). A tak se Romové přesunují na svatbu domů do Romanie, pardon do Rumunska, a divák odchází s pocitem, že místo kousavé komedie sledoval jen plochou společenskou agitku. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Christian Clavier na kritiku povedal, že „scenár je fantastický, s nezabudnuteľnými postavami a permanentnými komiksovými zvratmi, ktoré potešia divákov na celom svete“. (Arsenal83)
  • Po vydaní filmu sa rozvinula polemika o tom, či možno film označiť za „rasistický“. Režisér Philippe de Chauveron však argumentoval: „Počas testovacích premietaní sme sa pýtali anonymných divákov: 92% sa film páčil, 1% ho považovalo za rasistický a 97% sa domnievalo, že Babik (Ary Abittan) je najsympatickejšia postava." (Arsenal83)

Reklama

Reklama