Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po úmrtí otce se Barret (Robert DiPatri) přestěhuje se svou matkou do nového bydliště, do nového městečka, o kterém doufají, že bude lepším místem. Barretovo působení na místní střední škole nezačne vůbec dobře, je několikrát skoro zbit místním gangem, kterému se málokdo dovede vzepřít. O to se Barret pokusí a to sice za pomoci Ryana (Eion Bailey), se kterým se následně pokusí navázat přátelství. Ryan je ovšem velmi deprimovaný člověk, který si myslí o každém jen to nejhorší. Barret ale na něj nakonec udělá dojem, a tak se mu začne svěřovat se svými nenávistnými názory, které se snaží Barret korigovat, ale zároveň si nachází další přátele mezi novými spolužáky. Ignorantská povaha Ryana se výrazně projeví ve chvíli, kdy jdou s Barretem do soukromého lesa, kde je načapá jeho vlastník a pokusí se je vyhnat ze své nemovitosti. Tak se oba dostanou na dráhu zločinců, která bude mít zprvu nedozírné následky.
Film vznikl v produkci společnosti Kevina Smithe View Askew a menší roličky si v něm zahráli představitelé bratrů Hickeyových ze seriálu My Name is Earl - Jason Lee a Ethan Suplee. (liuk)

(více)

Recenze (2)

liuk 

všechny recenze uživatele

Hodně drsný film z produkce View Askew, ale tématem a atmosférou úplně jinde než filmy Askewniverse. A Better Place je o katastrofální ztrátě sebekontroly po elitářském vyčlenění jedince z kolektivu, ke kterému se tímto dále rozvíjí pohrdání, odpor a nezájem. A když se někdo do jeho života snaži napojit a pomoci, může se situace jen zhoršit, protože se na tohoto vstřícníka z abstitence přátelství příliš zafixuje, nedovolí mu povídat si s nikým jiným a vír se prohlubuje dál a dál. ()

Reklama

Reklama