Reklama

Reklama

Domovoj

  • angličtina Domovoi (festivalový název)
Krátkometrážní / Pohádka / Horor / Komedie / Mysteriózní
Česko, 2017, 9 min

Obsahy(1)

Keď sa partia zlodejov v noci vláme do domu osamelej babičky zistí, že stará žena nie je až taká bezbranná, ako sa zdalo. (Marceloo)

Recenze (43)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jak málo stačí k určité kvalitě. Přeci jen, nějaká ta jedna lokalita, hravý příběh, který má dělat dojem pohádky, ale je to vlastně docela horor. Nebojí se to zavtipkovat. Plus k tomu i nějaká linka toho, že to ani nemusí být tak mysteriózní jak se zdá. Z posledních minifilmů je tento nejhravější, nejpřirozenější a asi nejlepší. A přitom pochází z již dost vyždímaného žánru. Kdo umí, umí. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Po odpadovém kraťasu To není moje sestra! jsem nad režisérem Pavlem Soukupem definitivně zlomil svou pověstnou expertní hůl a jeho následujícím projektům již nezamýšlel věnovat ani jedno jediné zrnko pozornosti. Jenže během uplynulých týdnů se na mě prostřednictvím pošty obrátilo hned několik zdejších uživatelů s prosbou o sepsání fundovaného komentáře k jeho novému počinu. Nakonec jsem tedy ve svém nabytém denním programu nalezl volných 9 minut času a na Domovoje zaměřil svůj odborný zrak. Pan režisér zde bohužel rezignoval na jakoukoliv snahu o originalitu a z hlediska formy prakticky do písmene okopíroval epizodu Zvlášť strašidelní Simpsonovi, ve které shodou okolností přednáší verše z básně Edgara Allana Poea právě Jan Přeučil. Možná však dobře za toto nepokryté vykradení, jelikož Domovoj si uchovává hravost simpsonovského originálu a zůstává koukatelným až do samotného konce. V rámci české hororové produkce snímek bezpochyby patří k tomu lepšímu a já mu tak uděluji relativně přívětivé slabší dvě hvězdy. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* při vyhledávání nejlepších českých pohádek tady na CSFD na mě vypadl tento podivný titul s 80%? Sice to na první pohled působí jako milá pohádka, ale dětem to rozhodně nepouštějte, nebo by z tohoto kraťasu měli strašidelný sny. Tento vskutku horor je však tak mile natočen, že jsem mu za jeho originalitu dal 4 hvězdičky. Najdete ho na Streamu, takže volně k přehrání, ale nedoporučuji před spaním ;-). [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0:-) /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keď sa partia zlodejov v noci vláme do domu osamelej babičky, zistia, že stará žena nie je až taká bezbranná, ako sa zdalo. - Ďalší parádny počin od pána Pavla Soukupa a jeho spolupracovníkov. Mne osobne tu vyhovovalo takmer všetko. Jediné, čo mi vadilo, bol ten rozprávač, ktorý rozhodne vie, ako prednášať, ale kvôli tej brutalite mi ten jeho prejav akosi prekážal. Inak je všetko vymazlené, či už ide o prácu kamery, krásny interiér domu alebo detailne zobrazené kulisy. Krvi tu je na rozprávku tiež dosť, takže u mňa velká spokojnosť. Myslím si, že režisérova tvorba je už dostatočne vyspelá, a keby sa rozhodol natočiť celovečerný horor s témou nejakej známej legendy z našich končín, dostalo by sa mu obrovskej podpory a pozitívnych reakcií. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo, krást se nemá – to vám řekne každý a ne jenom babička či Domovoj. Docela pěkně zpracovaný příběh, kterému vůbec krátkometrážní podoba neuškodila ba spíš naopak. Nejsem sice zarytým fandou české amatérské tvorby, ale vždy když narazím na nějaký kvalitní kousek, dokážu jej náležitě ocenit. Na rozdíl od antiznalce a samohoňky Psychora. Pavel Soukup mě zatím ještě nezklamal, takže i já se připojuji k těm, kteří by rádi viděli nějaký ten celovečerní film. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama