Reklama

Reklama

Panic in Year Zero!

  • USA The End of the World (více)
Trailer

Obsahy(1)

Harry Baldwin (Ray Milland) s rodinou počuli na rybačke výbuch a zistili, že Los Angeles bolo napadnuté jadrovou zbraňou. Zlodeji a vrahovia sú na každom kroku. Baldwinovci sa snažia ujsť do hôr a Harry si uvedomuje, že staré ideály ľudskosti sa stanú prvými obeťami. No nepatrí medzi tých, čo sa vzdávajú, tak vybrakuje obchod a ukryje sa s rodinou v jaskyni... (matriosa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Panic in Year Zero“ je za mě super béčko, přesně takové to, na které se rád kouknu. Navíc to není jen film s mutanty, je tu hlubší, sociálně kritický přesah a ten se mi hodně zamlouvá. A i když je Ray Millard sem tam trochu zbytečně teatrální, je to jeden z těch herců, na něhož se rád dívám a jenž mě dovede protáhnout celým filmem, protože je prostě dobrý. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Baldwinovi (čtyřčlenná rodina, otce hraje Ray Milland) prchají před atomovou válkou do odlehlé horské oblasti, kde se rozhodnou přečkat několik týdnu v jeskyni. Harry Baldwin už od začátku tuší, že jde do tuhého a razí názor: civilizovaná společnost je teď na určitou dobu v troskách, naším úkolem je přežít a být u toho, až se zase bude obnovovat. A tomu podřídí vše. Nasyslí zásoby jídla, benzínu, zbraní a munice a mizí s rodinou do hor. Tam poslouchají rádio se zprávami o vývoji války a brání svůj úkryt před případnými útočníky. Sice je kravina (vlastně neuvěřitelná náhoda:), že úkryt Baldwinových ohrožují stejní týpci, se kterými měli potíže už při odjezdu z města, ale což, to neřeším…Herecké výkony (občas toporné, ale jinak OK) i dialogy (občas nechtěně legrační + pár dobrých hlášek) řadí film mezi lehce nadprůměrná béčka. Musím ale dát 4 hvězdičky, protože takhle pojaté téma „přežití v postkatastrofickém světě“ mne hodně bavilo. Ray Milland přestavuje hrdinu, který v kritické situaci nezpanikaří (jako zde většina obyvatel USA) ale chladnokrevně si naplánuje cestu, po které je třeba jít, aby zajistil přežití své rodiny. Docela jsem mu fandil:) ()

Reklama

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Film o nelítostném boji o přežití, který připomíná kovbojku, akorát bez koní. Hlavní postava se snaží zachránit svou rodinu za každou cenu. Neváhá tak ani zapálit několik aut jiných prchajících lidí, jen aby projel se svým karavanem. Večer se ještě pomodlí a děkuje Bohu, jak to zvládl. Jako satira by to mohlo trochu fungovat. Otravně také působí hromadu rádoby chytrých dialogů, které se sice naštěstí postupně vytrácejí, ale pak najednou v jeskyni otec promluví ke své rodině jak politik k parlamentu. Takže z mojeho pohledu spolu s dalšími věcmi dosti otravný film. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Žánrovka, ktorá aj napriek ´´made in American International Pictures´´ nevyzerá ako béčková sračka, ale ako Áčkový produkt, plný serióznych situácií a následkov z nich plynúcich. Uvedený pár mesiacov pred kubánskou krízou, film musel rozhodne zapôsobiť. Snáď sa už nikdy nedočkáme snímku, ktorý by tak blízko a reálne vystihoval momentálnu ( vojnovú ) situáciu vo svete. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Rodina se vydá na výlet do přírody a po třech hodinách cesty se objeví záblesky na nebi. Brzo zjistí, že USA a nejen to, bylo napadeno jadernýma bombama. Nečekejte žádné záběry na výbuchy, rakety nebo postapokalyptickou krajinou. Tento filmek jenom krásně ukazuje, jak se okamžitě v takové situaci mění povaha lidí a co jsou všecko ochotni udělat, aby na tom vytěžili co nejvíce. Popřípadě aby si zachránili vlastní život. Pro mě obrovské překvapení. 80% ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama