Otrokáři

Sklavenjäger, Die

(Západní Německo)

Dobrodružný / Drama / Historický

Západní Německo, 1976, 98 min

Od úvodních titulků film umocňuje hypnoticky působivá hudba. Píše se rok 1880 a příběh se začíná odvíjet kdesi na sněhové pláni u lesa, prostě zima, že bys psa do ní nevyhnal. Takže německý diplomat Max von Erken (Jürgen Goslar) po střeleckém duelu nad svým sokem vítězí. A jelikož souboje byly doma přísně zakázány, tak musí odejít z vlasti. Na základě toho odpluje s dalšími Evropany do německé kolonie východní Afriky i se svou krásnou manželkou Annou von Erken (Britt Ekland), která se seznamuje na parníku se šarmantním Ronem Ely (Steven Hamilton). Když loď přistane v obchodní stanici, je mezitím napadena domorodá vesnice žoldáckou skupinou najatých černých bojovníků, kteří pracují pro arabského otrokáře Hasana. Tragické momenty zajatých budoucích otroků provází i romantická láska. Toliko asi k úvodu filmu. Nejde ovšem o nějakou vyloženě jímavou story, ale spíše o barvotiskové dobrodružství vycpané násilnými scénami. A na konci je, jak jinak než……., ale to bych už prozradil moc.(25.11.2011)

Jeden z mých nejlepších filmů tehdejší doby. Na film jsem chodil do kina tak dlouho, dokud ho nevystříhali. Strašně rád bych ho chtěl vidět znovu, oživit vzpomínky, ale pouze nevystříhaný.(8.2.2012)

Tenhle film si pamatuju z upoutávek v kině, bohužel byl nepřístupný a od té doby už ho nedávali. Jako upoutávka běželo cejchování pochytaných černošek...slyšela jsem jejich nelidský řev, dokonce ve své fantazii cítila vůni spálené kůže...pak si jen pamatuju,že černoši se vzbouřili a masakrovali bílé....lituju,že už asi nebudeme mít možnost ho vidět(28.3.2010)