Reklama

Reklama

Zraněná srdce

  • Velká Británie The Aftermath (více)
Trailer 4

Poválečné Německo v roce 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena nečekaným rozhodnutím, které Lewis udělal – dům budou sdílet s jeho předchozím německým vlastníkem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann). Rachael ztratila během války syna při německých náletech na Londýn, a tak vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezi ní a Stefanem vzniká silné napětí. Když zjistí, že i on utrpěl během války velkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (141)

kingik 

všechny recenze uživatele

Co je v domě, to je pro mě. Řekla si Keira Knightley a hned co se usídlila v novém působišti, zhřešila s německým nadržencem Alexander Skarsgardem, kterému dřív dům patřil. Hlavní hvězda si zajistila příslušnou body dublerku stran decentní nahoty, pyj a vagina dali slovo a vznikly dvě milostné scény, které prořezávají značnou komornost i pokročilou divadelnost příběhu. Většina podstatného se odehraje v domě, moc z něho paty divák nevytáhne, a když už se odehraje něco mimo čtyři stěny honosného domu, vypadá to kvalitně zrežírované, dokonce i nějaký ždibek pro (ne úplně objasněnou) pomstu se vyjeví. James Kent se filmové tvorbě věnuje jen sporadicky, zápletka má vláčnější až téměř povrchní pojetí a určitě by se neztratila ani v seriálu na nedělní odpoledne. Ač je filmu vyčítána fádnost zápletky, nedá se napsat, že bych se nudil. Keira hraje naplno, hází romantické i chtíčem prosycené pohledy na všechny způsoby, její mužské protějšky se také nejeví nejhůř, Jason Clarke v roli důstojnického manžela má tendenci být v dobré formě v rámci výstavby charakteru, ostatní herci také nezapadli. Vizuálně a technicky nemám námitek, kamera Franze Lustiga umí vystavět patřičně působivý záběr jednotlivé scény. Hudebně je to slabší, tklivé tóny Martina Phippse nemají žádný výjimečný punc. Na výsledek filmu dohlížel i samotný autor literární předlohy Rhidian Brook, takže doufám, že byl s výslednou filmovou podobou svého románu spokojen. Z hlediska produkce film nese nezanedbatelnou českou stopu, např. natáčecí štáb rozložil své nádobíčko v matičce Praze. Pro mě osobně poválečný stav klína jedné znuděné, rodinnou tragédií stižené a od té doby sexuálně zanedbávané důstojnické paničky dopadl vzorně a akceptovatelně. 8/10 ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězdička je za příběh podle skutečné události těsně poválečného času v Německu, kdy jeho správou jsou pověření velitelé Spojeneckých vojsk. Do Hamburku, krásné vily, přijíždí britský velící se svojí ženou a tak majitel se svojí dcerkou je vystěhování na půdu. A každý má svou bolest a tajemství... Velmi se mi nelíbila Keira. Nevím, jak přesně byla popsána její postava ve scénáři, ale buď koukala jako sůva, napučená, přihrblá, jako provinilý školák před výpraskem když nese v žákajdě důtku, nebo pár vteřin vášnivá, ale ne s manželem. Kupodivu se mi líbil Jason Clarke, který je typově zvláštní herec ostrých rysů, ale řekla bych, že zraje jako víno. No a Alexander Skarsgard je prostě pěkně chlap. Keiřin dabing byla bída, poslední dobou ženské dabérky nestojí fakt za moc, sednu a monotónně čtu, hrůza. Nevím, kde je v Čechách tahle vila s parkem, ale byla nádherná. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Zranené srdcia idú podľa šablóny a dostanú sa presne k potrebným bodom. Aby začala Rachael vôbec uvažovať o niečom inom ako stagnujúcom manželstve. Mužské postavy nie sú podceňované, čo je plus – správanie oboch je pochopiteľné. Ľahké to nemá ani Lubert klesajúci na spoločenskom rebríčku a najlepší je Jason Clarke ako Lewis, prekvapivý dobrák, neuveriteľný makač a predsa spoluvinný na smútku manželky. Máte mu držať palce alebo ho nechať ísť? Napokon je najviac prekvapivé len to, že až toľko prekvapení vás tu nečaká. Keď si po prvej tretine urobíte medzisúčet videných línií a načrtnete potenciálne smerovanie, tam sa film aj dostane. Akurát finálny akt prináša možno odlišné rozhodnutia ako by ste sprvoti tipovali. Za to má film malé plus, že nie je úplne predvídateľný – a s dobrou kamerou a hudbou sa nad priemer ľahko vyšvihne. Ale na ešte silnejší či nezabudnuteľný kúsok v žánri mu čosi chýba. A aj Keira Knightley mala v nedávnej Colette ešte lepší part ako tu. 60% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Zraněná srdce je válečná červená knihovna, která není tolik kýčovitá a má dobré herce. Nicméně je zcela předvídatelná a najdete tu snad všechny možné žánrové klišé, což stejně diváci od tohoto typu snímku očekávají. Keira Knightley je tu zase v roli dívenky v tvrdém světě postiženém válkou. Sekunduje ji zde velice dobře vybraný Jason Clark, nicméně nejlepší herecký koncert si užijeme díky Alexanderu Skarsgårdovi (ten um se v jejich rodině zřejmě fakt dědí). Zraněná srdce se odehrávají v kulisách zničeného Hamburku. A tyto kulisy mu sluší. Pokud tedy chcete věnovat pozornost nějaké romantické dobovce, která dobře vypadá a i se v ní stejně dobře hraje, sáhněte po Zraněném srdci. Není sice výborný, ale dobrý ano. 70% ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Keiře ty večerní šaty z druhý světový sluší jako vždycky. To oceňuju. Stejně jako nečernobílej pohled na válečný strany a fešnou výpravu, z který sem tam slušně zamrazí. Co ale z toho, když dějový zatáčky dokonale odhadnete už ze synopse a očima posouváte táhlý záběry, protože přesně víte, co bude po nich. Tři za lidskost. Čistou, pěknou, ale jen jednu z mnoha. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Točilo se v lednových mrazivých dnech roku 2017. Mráz činil menší potíže herečce Keiře Knightley (Rachael Morgan), která byla oblečena v dobovém poválečném kostýmu. Aby se nenachladila, byl vždy v pohotovosti štáb s čerstvě nahřátou zahřívací lahví. (Eomer1)
  • Film Zraněná srdce byl natočen podle bestseleru spisovatele Rhidiana Brooka, k jehož pozoruhodnému příběhu jej inspirovalo dědečkovo vyprávění. (Zdroj: CinemArt)

Reklama

Reklama