Reklama

Reklama

Louskáček a čtyři říše

  • USA The Nutcracker and the Four Realms (více)
Trailer 2

Klára (Mackenzie Foy) chce jediné, a to je klíč – takový, který otevře skříňku, ve které se skrývá dar od její zesnulé matky. Zlatá nit, kterou napne její kmotříček Drosselmeyer (Morgan Freeman) o Štědrém večeru, ji k tomu klíči zavede – jenže ten v mžiku zmizí do záhadného a fantastického paralelního světa. Právě tam se Klára setká s vojákem a louskáčkem Filipem (Jayden Fowora-Knight), armádou myší a regenty, kteří spravují tři říše: Říši sněhových vloček, Říši květů a Říši sladkostí. Klára s Filipem musí vstoupit do Čtvrté říše, kde panuje krutá Perníkářka (Helen Mirren), získat Klářin klíč a pokud to bude možné vrátit nestabilnímu světu harmonii. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (115)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $54,858,851Tržby Celosvetovo $173,915,772Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ U Disneya im už asi drbe s tou gýčovitosťou? Nepreháňajú tak už trochu, to ako komu sa môže ľúbiť taký brajgel aký tu ponúkajú. K tomu zas tu cpú černochov, to tu je ako päsť na oko, Luskáčik černoch? Mackenzie Foy je fajn, sympatická ale ostatné osadenstvo fakt zle, Keira nevedela nikdy hrať a tu ju zas nacpať do šiat princeznej je zas dosť mimo. Otravné a zbytočné. /20%/ ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Na Luskáčikovi ma zaujala hlavne výprava, ktorá sa mi nezdala prehnaná a herecký výkon Keiry, ktorá tam ako jediná skutočne hrala. Foy mi pripadala taká unilá, už len obliecť do mníšskeho habitu a Mirren s Freemanom tam ako postavy skoro ani nemuseli byť, tak málo času dostali. Scenár bol úbohý až nasierací, Hnevám sa, že sa Hallstrom podpísal pod tak málo muziky za tak veľa peňazí. Komukoľvek kto sa na tom podieľal to akurát v očiach divákov ublíži. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Tento Louskáček je vizuálně přeplácaný, multikulkurní, barevný a místy i dosti kýčovitý. Nebudu komentovat hudbu, ta je krásná, ale příběh je dosti neucelený. Navíc mu chybí pohádková atmosféra, takové to kouzlo. Hlavní hrdinka je půvabné děvče, ale ostatní jsou díky maskám bizardní. Louskáček sice fešák, ale osobní kouzlo pod bodem mrazu. Motivy Švestkové okřídlené povidelnice nejasné, ostatní mírně infantilní. Baletu málo. Co mne se týče, čekala jsem něco jiného, dívat se na to dalo a dětem se to i vcelku líbilo, byť v dle nich se to nedá s baletem vůbec srovnávat. Za mne jedna a půl hvězdy za film a jedna za myšky. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Muselo to byt siale drahe, takze to ma aspon spickove production values. Zvysok je neuveritelne peklo. Zle odrozpravane, bez tempa a s najhorsim akcnym finale v ackovom filme za dlhe roky. Aspon Keira si to uziva a mackenzie foy je sympatacka. Slabuckych 4/10.a to mam tieto hrrane disneyovky velmi rad ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vyslovene ide o záležitosť pre mladšie ročníky. Malé dievčatá to môže nadchnúť, no všetko nad desať rokov to už väčšinou ofrfle. Ale zachovalo si to všetky štandardy tohto prekrúteného korektného multikulti sveta. Či už je to výhodou alebo nie, nechám na vás. Mňa to až na peknú výpravu vôbec neoslovilo. Podpriemer. 40/100 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • U filmu se vystřídali dva režiséři. Je oficiálně zdůvodněno, že Lasse Hallstrom neměl mezi hlavním natáčením a postprodukcí čas, a tak ho zaskočil Joe Johnston. (ČSFD)
  • Natáčelo se od října 2016 do ledna 2017 v Londýně, Minley Manor a ve filmových studiích Pinewood v Anglii. (BMW12)

Související novinky

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama