Reklama

Reklama

Mr. Mercedes

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 29 h 12 min (Minutáž: 50–60 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Harry Treadaway, Brendan Gleeson, Jharrel Jerome, Isaiah Stratton, Ann Cusack, Jimmy Gonzales, Scott Lawrence, Kelly Lynch, Arian Moayed, Mary-Louise Parker (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Brendan Gleeson v roli postaršího detektiva Billa Hodgese obdrží dopis, ve kterém se kdosi přiznává ke zrůdnému činu. Osm nezaměstnaných zemřelo, když čekali před pracovní agenturou a úmyslně do nich najel ukradený mercedes. Tím dopis nekončí. Anonym policistu ve výslužbě upozorňuje, že bude ve vraždění pokračovat. A rozhodně se nehodlá spokojit jen s osmi oběťmi. (geklon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (58)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

1. série: Podle mě ani samotná předloha od Kinga není nic extra, těžko tak ze seriálu vymáčknout něco, co opravdu nadchne. Nicméně musím říct, že spousta filmů a seriálů podle Kinga (např. Pod kupolí) jsou oproti knihám sračka, bohužel. Naproti tomu toto nebylo vůbec špatné - fajn provedení. Konec bohužel trochu vyšuměl do prázdna a to nejen proto, že se odklonil od předlohy. Brady si zasloužil velkolepější konec. On i sám King mohl trochu na závěr přitlačit na pilu, bohužel se tentokrát držel při zemi. Uvidíme, co nám bude naservírováno dál... ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Výborně strukturovaný krimi-thriller mezi detektivem v důchodu a vyšinutým sociopatickým vrahem. Mezi těmito dvěma dovedl seriál skvěle přepínat a jak vrčící medvěd Brendan Gleeson, tak i slizoun a počítačový kvítek Harry Treadaway podali hvězdný výkon. Nebýt dvou trochu slabších dílů, jdu do plných. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten případ, kdy byste si přáli dát vyšší hodnocení, ale prostě to nejde. 1. série (****): První polovina první série je asi nejlepší zpracování Kinga EVER. Nevyumělkované, civilní, s výtečně zachyceným humorem, vyprávěním i celkovou atmosférou Kingových knih. Bill Hodges je obsazený skvěle, stejně tak Jerome, Lou, Anthony, Deborah, dokonce i smyšlená Ida je krásně kingovská, ale alfou a omegou je samozřejmě geniální Harry Treadaway coby Brady Hartsfield. Počáteční masakr je přesně takový, jak jsem si ho představovala, Bradyho komunikace s Hodgesem, práce v obchodě, flashbacky s bráškou, všechno na jedničku a srdíčko nadšeně plesá. Ve druhé polovině první série ale začíná příběh stále více a více odbočovat od knižní předlohy, takže chybí Bradyho nenávist k Hodgesovým přátelům, Hodgesovo uniknutí smrti není pro Bradyho žádným překvapením a namísto obrovského koncertu plného pubertálních holčiček se dočkáme nudné divno-akce s pár desítkami lidí. 2. série (**): A jedeme dál. Z předlohy zůstává jen základní kostra a co změna, to průser. Bradyho řídící centrum je parádní, plytký děj se ale vleče (proč sakra seškrtali 50 % knihy, když to pak ničím nenahadili?!?), nově příchozí postavy jsou hrůzostrašné (Mr. Babineau & Mrs. Babineau) a epické srovnání účtů na zasněžené chatě se samozřejmě nekoná. Došly peníze a je to setsakramentsky vidět. 3. série (***): O chlup lepší než druhá série, akčnější a plynulejší (především pak druhá polovina), ale to scénáristické znásilnění hlavního anti-hrdiny a jeho degradaci z fanatického fanouška a bezcitného asociála na obyčejného zlodějíčka, kterého řídí matrona s debilním účesem, to jim prostě neodpustím. Že z Peta udělali teenagera, se dá ještě pochopit (sice se mi to nelíbí, ale přeci jenom mají více 12+ možností, než kdyby to bylo dítě), ale ten Morris?! A přitom úvod se spisovatelem vypadal tak dobře... P.S.: To prohození druhé a třetí knihy mi ve finále ani tolik nevadí, ale seriál má samozřejmě mnohem větší happy-end než kniha. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Az na posledne tri zaverecne diely, kedy sa toho dialo podstatne viac a neslo len o mindgames a predstavenie "twisted" sveta hlavneho zaporaka a rozbiteho sveta vysluzileho nastvaneho polisa, je serial len priemerny. Kupodivu, co do atraktivnosti charakterov, myslim, ze na celej ciare vitazi Breeda Wool ako lesbicka pohodacka, ale herecky aj Justine Lupe v podani Holy, mierne labilnej ajtacky. Kazdopadne zaujimavy serial a stoji za vzhliadnutie. Odporucam. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší King za poslední roky ať už ve filmu či seriálu. Vedle těch King sraček jen z tohoto roku, je toto naprostá bomba. syrový, místy humorný, napínavý a velmi mrazivý kriminální thrillerový hon kočky na myš. Sledujeme obě strany, které neztrácí na charismatu, kouzlu a sympatiích. Postavy probíhají vývojem a sledovat to, je jedna radost. Rozhodně výborné a vřele doporučuji. PS: potkat někde Treadawayho s tim jeho slizkým ksichtem, tak se na místě zeseru, zahrál to opravdu skvěle a ne nadarmo se říká, film je tak dobrý, jak je dobrý padouch.... ()

Galerie (425)

Zajímavosti (8)

  • Mnoho scén bylo natočeno v obchodním centru v Charlestonu v Jižní Karolíně. Ostatní scény byly natočeny v sousedním městě Goose Creek. (mgalovam)

Reklama

Reklama