Reklama

Reklama

Krásný únik

  • Itálie Ella & John - The Leisure Seeker (více)
Trailer 4

VOD (1)

Krásný únik s držitelkou Ceny Akademie® Helen Mirren a dvojnásobným držitelem Zlatého glóbu® Donaldem Sutherlandem v hlavních rolích vypráví příběh stárnoucího páru, který se ve svém vysloužilém obytném automobilu vydává na nezapomenutelnou cestu z Bostonu do domu Ernesta Hemingwaye na floridském Key Westu. Putování, jež v obou znovu probouzí touhu po životě i vzájemnou lásku, diváky nepřestane překvapovat až do samotného konce. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (60)

Marze 

všechny recenze uživatele

Natočit komedii o agresivních chorobách (rakovina a alzheimer) vyžaduje delikátní tón , aby to nebyla jen těžkopádná adaptace románu Michaela Zadooriana. Podařil se zábavný a pravdivý pohled na společné stárnutí. Dialogy se mi zdály trochu otřepané a celé takové předvídatelné.Ona zjistí desetiletí starou zradu svého partnera a on zuří kvůli její první lásce před padesáti lety. Zdá se mi to tedy moc sentimentální, morbidní, zlehčující a sacharidové. Ale díky Mirrenové a Sutherlandovi, kteří do svých rolí vnesli dostatek rošťáctví, humoru a vášně není film ihned zapomenutelný. Pořád mám třeba v hlavě "šťastný koktejl". ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Nu musim se priznat, ze zacatek prvnich cca 30 minut jsem mel chut film vypnout, nejak nebyla nalada koukat na vecne zapominajiciho staryho muze,ale jsem rad, ze jsem film do konce dokoukal. Navic, krasne prostredi ve mestecku Key West a take dum Ernsta Hemmingwaye, kde jsem mel moznost a tu cest take byt. Spis nez komedie je film velmi smutne az drama. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako byť úspešný v dnešnej dobe? Zoberte dve herecké legendy, posaďte ich do polorozpadnutého karavanu a pošlite naprieč Amerikou. A tam končíte, keďže viac neni o čom. Tak to zachraňujete tým, že jeden je dementný a druhý s rakovinou. A ten dementný začne vyťahovať 50 ročné sračky a prizná sa aj k tomu, k čomu by nemusel. Desný film. 1 z 5 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože tři že čtyř tvůrců nejsou američani a jde o univerzální příběh o stárnutí, lásce a svobodě/volbě...má to z nějakého důvodu americký smrádek, který mě osobně, ten celkový dojem kazí. A vůbec nejde o herce...konec konců Donald je Kanaďan a Helen Angličanka. Sám to neumím vysvětlit, ale ta přívětivost k divákovi a korektní a uhlazený příběh, mě přiměl se občas usmívat a brát to celé na lehkou váhu. Ten poměr komedie, drama a roadmovie by se mi líbil jiný. Vlastně mě i trochu mrzí, že ten film nevznikl plně v italském duchu s herci a prostředím, které by dodávalo těm dialogům jiný nádech. To bych vysolil klidně plnou palbu. Takto "jen" 4* ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* po půlroce jsem si všiml, že jsem neokomentoval tento příjemný lidský film, tak ze vzpomínek tahám co se mi na něm líbilo. Určitě jedna z nejpodstatnějších věcí byl lehký nadhled na stáří a s tím spojenou svobodu pro rozhodování, jak si užít ještě ty poslední chvíle krásně. Herecké výkony byly slušné a role hlavním protagonistům sedli na míru. Určitě se nebudu bránit zopakování, ale věřím že to není film pro mladé či puberťáky, protože ti si z něho nemají co odnést. Za mě hezké 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (40)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 3. září 2017 na filmovém festivalu v Benátkách. (ČSFD)

Reklama

Reklama