Reklama

Reklama

Odříznutí

  • Česko Odříznuto (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dr. Herzfeld najde při pitvě v mozku mrtvoly kapsli se jménem a telefonním číslem své dcery Hany. Hana byla unesena a její otec se musí spojit s “Erikem,” který mu má poskytnout další instrukce. Erikův telefon však zvedne umělkyně jménem Linda. Ta právě našla mrtvého Erika na pláži ostrova Helgoland, který je kvůli zuřící bouři odříznut od okolního světa. Linda sama je ve velkém nebezpečí, neboť má v patách násilnického bývalého přítele. Herzfeldovi rychle dochází, že další pokyny najde uvnitř Erikova mrtvého těla. Aby Haně zachránil život, musí Lindu přimět k provedení pitvy. Linda je tak nucena učinit nemyslitelné, aby Hanu zachránila ze spárů psychopata, zatímco je sama sužována děsivou bouří i vlastními hrozbami. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Odříznutí je skvělým německým thrillerem, který vsází na to, že scény z márnice osloví minimálně nekrofilní jedince a případy, které jsou znechuceni současnou US produkcí. Současně je nutné podotknout, že pro jedince fascinované uměním patologie je tento film jako dělaný. Příjemné zábava pro propršené odpoledne. 74 % ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Atmosférou mi to, nevím proč, připomnělo Purpurové řeky. Jinak pátrání po vrahovi s pomocí symbolů a zpráv, které zanechává, není nic nového, přesto pro mne tenhle typ thrilleru funguje. Bleibtreu je charismatický a dokáže většinu filmu utáhnout sám, Bauerová mu výborně sekunduje. Napínavý příběh s pěkným vizuálem zklame snad jen vyloženě akčně založené diváky. Kopice mrtvol, pitevna, pitva, orgány. Venku zuří bouře, sníh, izolovaný ostrov, hluboké lesy. Linda je samozřejmě nepoučená z hororů, že protivníka je třeba utlouci, rozmašírovat ho a nejlépe mu uříznout hlavu. Ale chápu, že pak by nedošlo na závěr, který se může zdát někomu přepálený, já však tohle hororové klišé očekával a vítal jsem jej. Jen s mladíkem Ingolfem (E. Hesse) jsem si tak nějak nevěděl rady, pořád jsem nedokázal odhalit, na které straně barikády stojí. Povedené. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Řešte po telefonu únos dcery, když jsou indicie umístěné na místech, že by si i otec Fura nablil pod latexovou masku.. Souostroví Helgoland v Severním moři a zasněžená krajina přinášejí skandinávský feeling, neobvyklá součást thrillerů (signál nabitého mobilu) zase perfektní scénu pitvy po telefonu. Směrem k finále se sice začne docela hodně kombinovat, ale „suspension of disbelief“ stihne využít setrvačnost. Vrtulníkový epilog budiž roztomilá béčková třešnička na napínavém a zároveň zábavném dortu.. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8,5/10). Mrazivý thriller, který není ze Skandinávie.. Může to vyjít? Bože, vyšlo to DOKONALE! Jsem naprosto unešen tímto německým thrillerem, kdy jsem si skoro zakryl oči při pitevní scéně.. To se mi už dlouho u filmu nestalo, takže za to paří tvůrcům obdiv.. Za odvahu to tam opravdu dát.. Všechno! Co se příběhu týče, tak já jsem absolutně nevěděl o čem tento film je a to je asi to nejlepší co můžete udělat.. Nic si o tom nezjišťovat, a pak se do toho ponořit. Ono vás to za ty dvě hodiny vůbec nenechá vydechnout a vy jenom zíráte a občas skřivíte pusu kvůli fakt nechutným scénám..Ale svým způsobem jsem za ně rád.. Víc ten film pak prožíváte.. Celkově jsem fakt nadšeně překvapen a až na dost překombinovaný závěr to byla neskutečná podívaná a je soudruhům z NDR tleskám! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Vložil jste náš osud do rukou autoprodejce?!“ - „Výrobce. Výrobce!“ Potřebujete se rozptýlit od halucinogenních myšlenek ohledně násilnického ex? A co takhle zvednout zvonící telefon náhodné mrtvoly na pláži…Podívána, která hraje hodně na efekt a „coolovost“, přičemž se se ještě snaží být nad věcí a „hláškovat“ při vypjatých situací. Takhle, místy to filmu trochu ujíždí a někdy to vyznívá až nechtěně úsměvně (už jen ta kreslířka komiksů, ze které se během chvilky stává skoro otrlá patoložka), i přesto se však Alvartovi daří držet vtahující atmosféru (zasněžený Helgoland je pro to jako stvořený), slušné tempo a solidní dávku napětí. Problém je však v tom, že cca 20 minut před koncem se film začne stylizovat do jakéhosi hollywoodského „béčka“ a vše dobré jde pomalu ale jistě do háje. I z do té doby perfektně slizkého Eidingera se na konci stává spíš karikatura. Závěrečné přepálené hrátky v helikoptéře snad ani raději nebudu komentovat. Za ty cca 3/4 filmu ještě slabší 4*, přesto je škoda, že to Alvart ke konci neukočíroval. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na nemeckom ostrove Helgoland a v metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Film je natočen na motivy knihy „Izolovaný“ (Sebastian Fitzek, Michael Tsokos). (Peetuliska)

Reklama

Reklama