Reklama

Reklama

Blázen to byl

(festivalový název)
  • USA A Fool There Was

Obsahy(1)

Drama ženatého muže, jenž se pod vlivem své milenky stává bezmocnou obětí bez vlastní vůle i osobnosti. Proslulý titul americké kinematografie, který velmi výrazně přispěl k uvedení postavy femme fatale do americké kinematografie stejně jako prokázal moc rodící se filmové publicistiky. (Letní filmová škola)

Recenze (4)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Tento film byl upřímně hloupý a naivní. Muž pozná ženu vamp, která ho zcela ovládne, až je z něj alkoholická troska, co se nedokáže vymanit. Aby to divák pochopil, tak se střídají světlé scény jeho rodiny a trpící manželky, s temnými scénami, kde je jeho vládkyně. Theda Bara byla opravdu svůdná a zajímavá, fascinaci její osobou chápu, protože byla první, ale ostatní postavy, a to především oblouzněného manžela, to bylo docela utrpení sledovat. Ale upřímně mě pobavil konec, který jsem nečekala. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Theda Bara. Prototyp ženy-vamp. Zde přímo stylizovaná do role vampýrky. A asi i jediný důvod proč si film pustit. Ve své době mohl lákat na lehce skandalizující téma a příslib erotického dusna. Zkratkovitý příběh ovšem stojí na přímočarém moralizování a zpředen je z emočního vzduchoprázdna. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zlatokopky sa v tomto snímku uvidia. Sledujú ale zlatokopky nemé filmy? Podľa mňa si to nepriznajú ani pri farebnom a zvukovom filme. Theda Bara zahrala jednu z najarogantnejších ( počkajte si na záver ) ženských postáv filmovej histórie a dala vzniknúť jednému fenoménu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama