Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je jedním z mnoha českých sci-fi filmů, které se k vyjádření myšlenky obejdou bez velkých efektů a počítačových kouzel. Cestář (V. Brodský) trvale žije budoucností a odmítá všednosti běžného dne. Mezigalaktické výpravě se porouchá chronometr a vyšle humanoida (L. Sobota) k průzkumu planety za účelem nalezení schopného člověka k opravě přístroje. To se nakonec podaří a výprava může pokračovat v cestě. K zamyšlení snad stojí úvaha, že se naše společnost od roku 1977, kdy se film natočil, o mnoho dále ve vývoji neposunula. Pravda, máme "modernější" věci, ale jinak vše zůstalo při starém. Možná i proto se již mimozemšťané nepokoušejí o další kontakt, možná čekají na onen posun ve vývoji. (ČSFD)

(více)

Recenze (71)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Neznaje zdejší černé hodnocení, měl jsem tu nečest film vidět. České sci-fi má svá specifika a nedostatky v efektech u starších kousků většinou nahrazuje výborný scénář a leckdy vtipná zápletka. Tady jsem ale narazil. Začátek filmu byl skvělý. Opravdu jsem si jej užíval i Brodského v roli cestáře. Sám se kolem komunikací hodně pohybuji a tak mně jeho výrok poté co rozsekanou silnicí k jeho značce práce na silnici přijede spartak: ,,Kdo chce jezdit, nesmí být fajnovka. Země koroduje. '' Fakt rozesmál. I to lenošení spjaté s filozofováním u řeky s koktajícím Třískou a hostinským Hálkem bylo moc fajn a úplně na mne dýchla Steinbeckova kniha - Nebeské pastviny. Jenže pak na poli přistane Ehehe Sobota a film jde do kopru. Sice sem tam ještě padne nějaká podařená hláška, ale většinově se už jen tupě kecá a nevtipnost děje nahrazují různé zrychlené honičky... Herců slavných jmen tu byl přehršel, ale to by museli mít co hrát. jednou vidět to stačilo a já si jdu dát jednoho panáka odlučovače. * ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Tohle je definitivní konec…"  Tuhle blbinu že natočil můj oblíbený režisér Jireš? A tahle blbina že má být jako sci-fi? Co hlavně nechápu, jak někdo mohl stvořit tak přihlouplý scénář. Pokud jde o herce, tak snad jen Vlastimil Brodský se občas pokouší o něco jako seriózní herectví. Ostatní jinak renomovaní herci (Pešek, Medřická, Janžurová, Nárožný, Tříška či Kemr) jako by vystupovali spíš v nějaké estrádě než ve standardním celovečerním filmu. Tomuto žánru by odpovídalo i angažmá Waldemara Matušky, ač tedy zrovna jeho song "zelená se klokočí, červená se máj," patří za mě v celé té "parodii na film" mezi to lepší. Hlavně proto dávám nakonec aspoň tu jednu hvězdičku. "Můžete se smát..." Ale "mě se život líbí, líbí ohromně a jsem na světě vážně rád." Tomuto filmu navzdory :D ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo. Takovou unikátní, nepochopitelnou, neuchopitelnou a pro některé diváky zcela jistě i nestravitelnou pičovinu jsem ještě neviděl. Ale od té doby, co jsem ji viděl, je můj život úplně jiný. Vím, že moc lidí by se mnou nesouhlasilo, ale za mě asi nejlepší "so bad that it's good" film. 10/10 ()

Chris Wulf 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička jen z úcty k té plejádě skvělých herců, kteří se, bůhví proč, objevili v téhle blbosti. Člověk může jen domýšlet, co přesvědčilo umělce typu Pešek, Kemr, Tříska, Brodský, Matuška a další v té době oblíbený a obsazovaný herce zůčastnit se tohohle paskvilu. Napadá mě možná jen sázka :-) ()

Pink.Panther odpad!

všechny recenze uživatele

V druhé plovině sedumdesátých let proběhla světem vlna zájmu o mars ufo mimozemšťany, prostě vesmírná móda která zachytila svět filmu a v něm i režiséra Jireše. A zatímco Spielberg a Lucas si scénáře ke svým filmům napsali sami, Jireš se v tomto spolehnul na Márii Dufkovou-Rudlovčákovou. Autorský cíl projektu byl od samého začátku definovám jednoznačně - s Talíři nad Velkým Malíkovem nekonkurovat Lucasovým Hvězdným válkám ani Spielbergovým Blízkým setkáním třetího druhu. A ve finále mohli tvůrci před schvalovací komisí prohlásít hrdě a se stachanovským nadšením filmového úderníka - cíl splněn na dvěstě procent! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Týně nad Vltavou a v Hrusicích. (dyfur)

Reklama

Reklama