Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je jedním z mnoha českých sci-fi filmů, které se k vyjádření myšlenky obejdou bez velkých efektů a počítačových kouzel. Cestář (V. Brodský) trvale žije budoucností a odmítá všednosti běžného dne. Mezigalaktické výpravě se porouchá chronometr a vyšle humanoida (L. Sobota) k průzkumu planety za účelem nalezení schopného člověka k opravě přístroje. To se nakonec podaří a výprava může pokračovat v cestě. K zamyšlení snad stojí úvaha, že se naše společnost od roku 1977, kdy se film natočil, o mnoho dále ve vývoji neposunula. Pravda, máme "modernější" věci, ale jinak vše zůstalo při starém. Možná i proto se již mimozemšťané nepokoušejí o další kontakt, možná čekají na onen posun ve vývoji. (ČSFD)

(více)

Recenze (71)

Matty odpad!

všechny recenze uživatele

Komedie mimozemského původu. Natočená bytostmi nemajícími potuchy o tom, že mezi přiléhajícími záběry by měla existovat alespoň elementární kauzalita; o tom, že jednání postav, jde-li alespoň o průměrně inteligentní lidská individua, zpravidla vykazuje určitou logiku; o tom, že komedie by měla vyvolávat smích, ne nutkání rozbít televizní obrazovku kladivem a osladit si kávu arsenikem. Ale vážně – CO TO KURVA BYLO??? 10% Zajímavé komentáře: Šandík, vypravěč ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velký Malíkov byla malebná vesnička, která si žila vcelku poklidným a obyčejným životem než někoho bláhového napadlo narvat sem ufouny. Klidně bych se obešla bez nich. Stejně tu byli jaksi do počtu, nic proti panu Kemrovi. Alespoň, že herecké obsazení se skládá z tehdejších hereckých bardů, i když každá postava byla svým způsobem nějak bláznivá. Právě za obsazení dávám jednu hvězdičku. Jinak celkový dojem z filmu je slovy nevyjádřitelný, protože šlo i čirou hrůzu. ()

Reklama

S_M_Lomoz 

všechny recenze uživatele

CO TO MĚLO BÝT? Vůbec nevím, jestli lyrická komedie s Jasného prvky ala Až přijde kocour, komunální satira 70. let, crazy komedie nebo vlastně.... Žánrově naprosto nejednotné a mám pocit, že ani herci tam nehrají vlastně nic podstatného. Jestli na to někde narazíte, tak tomu třeba přijdete na chuť, ale mně se nepodařilo dešifrovat, proč ten film vypadá právě takhle. Promiňte, mistře. ()

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že slušný režisér a plejáda špičkových herců dokáží společnými silami natočit obstojný film i z dementního scénáře. Ale ono prd. Talíře nad Velkým Malíkovem dopadly jako regulérní propadák. Jsou jen stěží sci-fi a ještě méně komedie. Respektive nějaké motivy a pokusy o vtip by se tam našly, jenže tak zoufale nevyužité a nahodilé, že by se bez nich příběh úplně obešel. A když o tom tak přemýšlím, tak by tam ani nemusel být ten příběh. Koneckonců taky skoro žádný nebyl. Scénky na sebe navazovaly jen velmi volně a většina z odehrávaného, byla úplně samoúčelná. Nerovný souboj jedné neschopné scenáristky s naší kinematografickou smetánkou na K.O. vyhrála Mária Rudlovcáková. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Film od J. Jireše a v černém hodnocení? No, a ono jo. Doufala jsem, že by se to dalo aspoň místy brát jako recese, jako jakýsi předobraz Trháku, ale nešlo ani to. Šandík má nejspíš pravdu v tom, jak tenhle film mohl vzniknout, jenže to nemá ani hlavu ani patu, scény na sebe často vůbec nenavazují a navíc to není ani zajímavá natož pak vtipná záležitost. Dívat se na tolik skvělých herců, kteří nemají co hrát, je smutné. Hvězdičku za několik podivuhodně halucinogeních a absurdních momentů. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Týně nad Vltavou a v Hrusicích. (dyfur)

Reklama

Reklama