Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je jedním z mnoha českých sci-fi filmů, které se k vyjádření myšlenky obejdou bez velkých efektů a počítačových kouzel. Cestář (V. Brodský) trvale žije budoucností a odmítá všednosti běžného dne. Mezigalaktické výpravě se porouchá chronometr a vyšle humanoida (L. Sobota) k průzkumu planety za účelem nalezení schopného člověka k opravě přístroje. To se nakonec podaří a výprava může pokračovat v cestě. K zamyšlení snad stojí úvaha, že se naše společnost od roku 1977, kdy se film natočil, o mnoho dále ve vývoji neposunula. Pravda, máme "modernější" věci, ale jinak vše zůstalo při starém. Možná i proto se již mimozemšťané nepokoušejí o další kontakt, možná čekají na onen posun ve vývoji. (ČSFD)

(více)

Recenze (71)

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Divím se, že po realizaci této příšernosti neemigrovali všichni zúčastnění. Já bych tak na jejich místě učinila a již v životě bych nevystrčila nos z temné kobky, do níž bych se uchýlila. Když došlo na scénu, bez smíchu se u nás neobejdeme, dospěla jsem k závěru, že jsem právě prošla uměleckým předpeklím a vstupuji do pekla. Poté, co byl Kemr několikrát označen za hocha, nebylo mi již vůbec jasné, co mne krom masochistických choutek pudí k dalšímu sledování. Snad jen touha zjistit, kam až jsou tvůrci schopni zajít. Závěrem jen konstatuji, že by mne velice zajímalo, kolik produkce utratila za psychotropní látky, jež zajisté byly podávány všem scenáristou počínaje, nebohým bernardýnem pokračuje a klapkou konče. ()

Matty odpad!

všechny recenze uživatele

Komedie mimozemského původu. Natočená bytostmi nemajícími potuchy o tom, že mezi přiléhajícími záběry by měla existovat alespoň elementární kauzalita; o tom, že jednání postav, jde-li alespoň o průměrně inteligentní lidská individua, zpravidla vykazuje určitou logiku; o tom, že komedie by měla vyvolávat smích, ne nutkání rozbít televizní obrazovku kladivem a osladit si kávu arsenikem. Ale vážně – CO TO KURVA BYLO??? 10% Zajímavé komentáře: Šandík, vypravěč ()

Reklama

Pink.Panther odpad!

všechny recenze uživatele

V druhé plovině sedumdesátých let proběhla světem vlna zájmu o mars ufo mimozemšťany, prostě vesmírná móda která zachytila svět filmu a v něm i režiséra Jireše. A zatímco Spielberg a Lucas si scénáře ke svým filmům napsali sami, Jireš se v tomto spolehnul na Márii Dufkovou-Rudlovčákovou. Autorský cíl projektu byl od samého začátku definovám jednoznačně - s Talíři nad Velkým Malíkovem nekonkurovat Lucasovým Hvězdným válkám ani Spielbergovým Blízkým setkáním třetího druhu. A ve finále mohli tvůrci před schvalovací komisí prohlásít hrdě a se stachanovským nadšením filmového úderníka - cíl splněn na dvěstě procent! ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Edward D. Wood Jr. udělal ve svém slavném filmu PLAN 9 mimozemské talíře alespoň z poklic od aut. Ovšem v tomhle československém socialistickém sci-fi paskvilu, který nemá se sci-fi vůbec nic společného, jsou ufa jen keramické talíře. A ještě k tomu jsou nakreslené!!! To je tak se světa sci-fi asi všechno, jelikož o mimozemšťanech se v týhle hrůze jen mluví stejně tak, jako se v ní chlastá. Jediným mimozemšťanem je tu Luděk Sobota, který ve svým moravským kroji je fakt mimo. Stejně tak mimo byl i režisér, scénáristka a vůbec celej filmovej štáb, který byl podle mě na LSD. Nechápu, jak v tomhle mohli hrát Tříska, Brodský, Janžurová, Myslíková, Kemr... [911. hodnocení, 61. komentář, 22%, 285. nejhorší film] ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

Boha jeho, to byl maglajz... Tolik předních herců, režie od Jireše a hudbu složil Zdeněk Liška. Jenomže scénář je patlanina, hodná dortu od pejska a kočičky. Máme v něm spoustu zbytečných figurek, komunální satiru o líném cestářovi, grotesku se spoustou honiček, šroubované pokusy o poetiku a pak i naprosté dada (kdo neviděl Sobotu získávat oblečení, nepochopí). A je vidět, že tahle filmová zakázka nenadchla ani Jireše s Liškou. První se evidentně vykašlal na jakékoliv zásahy do scénáře a natočil ho tak jak byl, druhý, krom klasických mimozemských pazvuků doplnil film jednou jedinou přeslazenou melodií. Upřímně řečeno, bylo zábavnější tenhle kousek shánět, než se na něj dívat. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Týně nad Vltavou a v Hrusicích. (dyfur)

Reklama

Reklama