Reklama

Reklama

Polibek od Beatrice

  • Francie Sage femme (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire žije podle pravidel. Pracuje jako porodní asistentka a svůj život zasvětila službě ostatním. Jenže porodnici, kde pracuje, budou brzy zavírat. A do toho se znovu objevuje Béatrice, bývalá milenka jejího zemřelého otce, vrtošivá a sobecká žena, která je jejím pravým opakem. (Artcam Films)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (17)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Čirou náhodou jsem si dala tenhle film. Už nějakou dobu jsem nekoukla na nic z Francie a chybělo mi to. Polibek od Beatrice se nikam neštval, plynul v klidu, obyčejně, ale přitom se dotknul. Kromě Catherine Deneuve se tam mihla ještě jedna ze starý gardy. Mylene Demongeot, kámoška Fantomase. A teď čtu, že dneska umřela. Odpočívej v pokoji, šik bloncko. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo zaujímavá dramédia o dvoch ženách, ktoré sú absolútne protiklady, no napriek tomu nájdu k sebe porozumenie a oporu. Catherine Frot a Catherine Deneuve sú výborné herečky, a tu dostali vcelku dobrý priestor na preukázanie svojich kvalít. Dej bol relatívne jednoduchý, a pri živote ho držali jedine dilemy a trápeniach oboch žien, čo bolo v tomto prípade trochu mrhanie potenciálom. Dialógy tiež nič extra, a pritom by som čakal, že práve v takomto type filmu sa Francúzi vybúria. Celkovo mi to až tak nesadlo, hoci začiatok vyzeral nádejne, a aj námet bol zaujímavý. Škoda toho, je mi ľúto dať len 2*, ale okrem výborných Katiek tu nebolo veľa čo obdivovať... ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Pán Provost ide na to dobre. (Známy) Príbeh zobrazuje svižne, ani tzv. „prepojovacie“ scény nie sú iba „doplnkom“ a dáva dostatočne veľký priestor pre dvojicu hlavných postáv. Na druhej strane však jednotlivé časti príbehu nie sú dostatočne vypracované (napr. zmena plánu v živote – alias Clairin syn). Film jednoznačne nesie na ramenách (v tomto snímku veľmi presvedčivá a parádna) C. Frot a legendárna C. Deneuve. Jemná a pohodová asistencia od O. Gourmeta. Po prvom videní silné tri hviezdičky. P.S.: Dúfam, že s tým nikoho neurazím, ale obidvaja herečky vypadajú mladšie na svoj vek. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Typický francúzsky melancholický príbeh, ktorý rozpráva o dvoch ženách spojených osudom a o ich špecifickom vzťahu. Sociálna dráma, ktorá síce nevyčnieva z radu, ale pozerá sa na ňu vskutku fajn, pretože je vyobrazená ľudským spôsobom. Obidve Catherine si zaslúžia poctu za skvelé herecké výkony. 60 % ()

farinelli77 

všechny recenze uživatele

A proto miluji francouzský film. Délka byla naprosto v pořádku, protože za 90 minut se často nestihne sdělit vše potřebné. A filmy, které mají duši a mají co říct, tuto stopáž potřebují, aby mohly během vyprávění dostatečně uzrát. Aby se divák s postavami dostatečně ztotožnil a mohl je lépe poznat. V porovnání s kýčovitou americkou produkci působí francouzský film stále jako balzám na duši. Děkuji za něj! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Catherine Frot během natáčení skutečně asistovala u pěti porodů. (ČSFD)

Reklama

Reklama