Město radosti
City of Joy
Velká Británie / Francie / USA, 1992, 132 min
Roland JofféHudba:
Ennio MorriconePlakáty
Po smrti své pacientky odchází mladý americký lékař do indické Kalkaty, kde se zanedlouho stane obětí přepadení, kvůli kterému se dostává do ordinace své krajanky Joan. Ta se v něm snaží vyvolat opětovný zájem o svou práci a tak se Max stává jejím pomocníkem. Na jejich vztahu se však brzy začne projevovat rozdílný postoj k životním hodnotám. (TomikZlesa)
Radyo
Nijak uchvacující dílo, ale vcelku zajímavý a docela realistický pohled na život chudiny v indickém velkoměstě Kalkata. Patrick Swayze se pokusil o charakterní roli, ale je vidět, že mu tahle pozice příliš nesedí, že má raději odlehčené žánry. Roland Joffé už natočil lepší filmy (Mise, Vražedná pole), ovšem ani tohle není žádný velký průšvih.(25.7.2002)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $14,683,921║Tržby Celosvetovo $-║(13.1.2009)
mandes
rozpočet : ? tržby americke : $14,683,921(7.2.2007)
Falko
Zatial som Joffého filmy nevidel, takze nemam s cim porovnavat. Myslim si, ze pohlad na chudobnych ludi bol natoceny zaujimavo, ale chvilkami je mozno dej trochu zdlhavy, mozno stacilo trosku viac zastrihnut do filmu. Morriconeho hudba opät uzasna, k tomu netreba komentar a P. Swayze sa snazil a myslim si, ze to zahral celkom slusne. Art Malik znamy z filmu Pravdive klamstva v ulohe teroristu si tu zahral opät zaporaka.......27.04.2008(27.4.2008)
JANARYBA
Ani jsem si neuvědomila, že jsem to viděla již někdy dávno, ale vůbec nevadilo. Vítám jakoukoli příležitost se podívat alespoň přes obrazovku do Indie, tady Patrick Swayze můj oblíbený sympaťák (z Ducha a Hříšného tance), než se z něj v průběhu let stal slizký seladon. Boj dobra se zlem, žádné intelektuálštiny vše s nádechem Bollywoodu - nemělo to chybu.(14.11.2008)
Hunt
HUDBA: Ennio Morricone(7.5.2007)
Crocuta
Není mnoho filmů, které by se zabývaly takovou civlizační stokou jako je Kalkata. Roland Joffé nezklamal a Patrick Swayze se snaží seč může. Body hlavně za zvolenou tématiku.(26.6.2007)
kingik
Je to na jedné straně film, který chce komunikovat s divákem prostřednictvím netradičně zvoleného tématu, ale přesto nepředloží vše co mohl. Zbytečně šetří tam kde šetřit neměl a to hlavně po myšlenkové stránce. Počáteční otevřený přístup k divákovi se mění ve velmi pasivní zážitek a režie se jen omezí na několik plačtivých scén, které jsou dobře zrežírované a zahrané. Herecké obsazení mělo navíc a to nemluvím o slavném režísérově jménu, který po obsahové stránce hodně idealizoval problémy v jednom chudém městě. Po skončení filmu jsem nebyl schopen vybavit si jedinou scénu o které bych mohl prohlásit, že byla super.(27.12.2010)
kinderman
Po drásavých Vražedných polích a vynikající Misii pohořel R.Joffé s tímhle sentimentálním příběhem lékaře, který najde sám sebe uprostřed špíny kalkatského chudinského slumu. Pokud nepomáhá ani hudba osvědčeného E.Morriconeho, pak P.Swazye (který se zřejmě toužil přehrát z tanečníka do charakterních rolí) to už teprve nevytrhne.(15.2.2007)
Dannysek4U
Ale tehdy mi bylo 12 let, takze to hodnoceni mozna trochu prepaluju(25.6.2007)
dr.jacoby
Hudba Ennio Morricone.(26.11.2008)