Reklama

Reklama

Bokeh

Trailer 1

Obsahy(1)

Na romantické dovolené na Islandu se do nového dne probudí mladý americký pár Jenai (Maika Monroe) a Riley (Matt O'Leary) a zjišťují, že všichni lidé na Zemi někam záhadně zmizeli. Jejich boj o přežití a smíření se se záhadnou a nečekanou událostí je vede k přehodnocování všeho. Nejen toho, co o sobě navzájem vědí, ale také toho, co všechno vlastně vědí o světě. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (39)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já tyhle příběhy ve stylu "poslední člověk na zemi" prostě miluju. Je to zajímavé hlavně v tom hledisku, že chcete vědět, jak se to vyvine. Tohle je zase trochu jiné pojetí, spíše vztahové, romanticky dramatické, ale je funkční, a i když vás finále nenaplní, podařilo se obrazově dobře využít islandské lokace. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorý sa ťažko dá pozerať jednými očami. "Bokeh" má v sebe skvelé momentky, má v sebe veľmi nudné momentky, má v sebe krásne scénky, má miestami trošku nudné dialógy, necháva obrovské množstvo otázok, nedáva dokopy žiadne odpovede a je to vlastne metaforický film. Osobne dávam kredit tomu, že má film veľmi zaujímavý nápad, silný úvod, relatívne obstojný záver, no v strede absolútne tápa a nevie sa pohnúť z miesta. Mám pocit, že sa točíme v kruhoch. Ideme od jedného miesta k druhému, naši hrdinovia neustále prežívajú situáciu inak a možno o tom to vlastne má aj byť. Že sa celá situácia mení. Z toho, čo je najprv desivé, potom fascinujúce a nakoniec absolútne deprimujúce. Herecké výkony oboch hlavných hrdinov sú dobré, no reálne mám pocit, že ten príbeh je neskutočne natiahnutý a nemá sa dokopy kam pohnúť. A potom to zdržuje. Osobne by som od filmu uvítal viac odpovedí na otázky. Lebo nerozumiem v tom dokopy ničomu. Nedočkáme sa vysvetlenia, nedočkáme sa v podstate ničoho. Rovnako ako naši hrdinovia. A možno to preto dokážeme s nimi pochopiť. Lenže mali by sme mať aspoň trošku pocit, že sa niekam hýbeme. Lenže tento film viac menej ostane zaseknutý na mieste. A preto napriek nádherným vizuálnym momentom, dobrej atmosfére a skvelému úvodu nemôžem ísť so svojim hodnotením vyššie. A mrzí ma to. Lebo potenciál tu rozhodne bol. A poriadny. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Spike17 

všechny recenze uživatele

Bokeh vaše cinefilní uspokojení nezasáhne důmyslně vystavěnou narativní strukturou, ani stylisticky výrazným autorským rukopisem. Je to především tematická rovina, která vstupuje do popředí. Bokeh totiž vyvolává spoustu otázek. A v konečném součtu není na škodu (ze subjektivního hlediska), že v podstatě na žádnou z nich neodpoví, prim tu totiž hraje to, že diváka načrtnutými otázkami naprosto vtáhne do fikčního světa svých postav a ten tak jejich jednání porovnává s tím, co by on dělal v danou chvíli. Co byste v takové situaci dělali vy? To je v podstatě určující otázka, na které film staví. Více ZDE ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pre väčšinu divákov bude tento film asi nudný a prázdny, pretože okrem prechádzok 2 ľudí po vyľudnenom Islande sa tu iného moc nedočkajú, kompletný „dej“ je predstavený v traileri a ďalej sa nerozvádza, odpovede na žiadne otázky sa nedostavia a aj samotné sci-fi zaradenie je trochu zavádzajúce a zodpovedá mu asi tak 1 sekundový záber, ktorý nikomu nič nepovie. Kto však má rád napr. hypnotickú tvorbu Terrenca Malicka a má chuť jednoducho vnímať audiovizuálny pôvab, kde je snáď najzásadnejšou otázkou to, čo by tu robil divák sám, tak si to môže užiť. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Island je bezesporu nádherný kousek světa a jeho přednosti tu byly zdařile vychváleny až do nebes, ale přeci jenom to na cestopis bylo trošku dlouhé. Příběh sám o sobě prakticky nulový a ať se mi tvůrci snažili namluvit cokoliv, tak to vždy skončilo u obyčejné ponorky a faktu, že člověk je společenský tvor. A to není nic objevného. Ústřední dvojice, byť sympatická, tady de facto neměla nic moc co hrát a ze všeho nejvíc asi naštve samotný konec, který je........no.......bez konce. Kdyby se tam objevila vogonská flotila a nechala celou Zemi bouchnout kvůli stavbě intergalaktické dálnice, bylo by mi to milejší. Hlavně za Island 40%. ()

Zajímavosti (1)

  • Riley (Matt O'Leary) ve filmu použivá klasický fotoaparát - zrcadlovku značky Rolleiflex německé firmy Rollei. (Dlubal David)

Reklama

Reklama