Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dracula je mrtev, zanechal však dceru. Ta touží po vysvobození z jeho prokletí, ale nedaří se jí to. Objevují se nové oběti. Její jedinou nadějí je doktor Jeffrey Garth, přítel Van Helsinga. Ti mezitím pátrají po vrahovi a stopy je zavedou k hraběnce Maryi Zaleske. Jeffrey jí odmítne pomoci. Ona ovšem unáší jeho sekretářku Janet do Transylvánie. Jeffrey a Van Helsing ji musí zachránit. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

pepo 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo ma to bavilo viac ako legendárna jednotka (ktorú moc nemusím). Tomuto síce chýbajú ikonické scény a postavy, no je to omnoho živšie (nemŕtvejšie?). Pozoruhodný je žánrový posun. Ide skôr o psychologickú drámu s prvkami romantickej komédie a veľmi občanými hororovými vsuvkami. Navyše je to kratučké, takže to vďaka nadupanému deju nemá šancu nudiť. Draculova dcéra je navyše omnoho zaujímavším charakterom než slávny papá. Aj keď by si zaslúžila viac "monštróznych" scén, nech lepšie vyznie tragika jej príbehu. Nie je to žiadne terno a absencia nezabudnuteľných pasáží (ktorých má naopak jednotka habadej) tot trochu zráža k obyčajnosti, ale inak ide o fakt milé prekvapenie. Proste veľmi dobrý dobový blockbuster 7/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dracula zemřel před 500 lety a stal se upírem, jeho dcera zemřela před 100 lety a stala se upírkou, něco mi tam nesedí, zhruba asi tak 400 let. O rozmnožování nemrtvých přirozenou cestou jsem dosud neslyšel, ale kdo ví, třeba po nocích nesají jen krev. Přímé pokračování "univerzálního" Draculy se vydává trochu jinou cestou než první díl, dcera démonického krále upírů hraběnka Záleská se totiž nechce se svým prokletím smířit a snaží se mu čelit. Tento fakt pak znamená, že klasický horror ustupuje do pozadí a máme tu spíš psychologické lehce mysteriózní drama, byť několika povedených atmosférických scén se také dočkáme, zejména první zjevení hraběnky ve vězení se v tomto ohledu vážně povedlo. Příznivci klasických horrorů tak mohou cítit jisté zklamání, já byl však díky mnohem lepšímu scénáři, jistějším hercům, odvážnému náznaku lesbické lásky a mnohdy i lehkému humoru ("na upíry chodíte většinou do banky") spokojen. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

První tři čtvrtiny filmy působí spíše jako psychologické drama s humornými prvky (vystrašený policista, vázání motýlka), teprve v závěrečné fázi, kdy se nudný a upovídaný děj z Londýna přesune do Transylvánie, trochu připomíná horor. On už ten námět sám o sobě, Draculova dcera, je špatný. Hraběnka Zaleska vypadá jako unavená herečka nebo zpěvačka, nikoliv jako dcera temnoty. Nemám tyhle relativizující variace rád a podle mne ten film není dobrý, neboť jakoby sám neví, čím chce být... . ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší pokračování fenomenálního hororu. Nemohl jsem se bohužel ubránit nudě, když milostné dějové lince mezi doktorem Garthem a protivnou sekretářkou je věnováno nejvíc prostoru, daleko víc než nádherné hraběnce Zaleské a bohužel i Von Helsingovi, který na to, jak fantastickým hercem Van Sloan v této úloze je, měl prostoru naprosté minimum. A ke všemu nebyla překrásná aristokratka krvesajným monstrem, ale toužila se prokletí zbavit, podivně (respektive nehororově) nejednoznačná postava. Mrzí mě, že to musím říct o universalovském draculovském bijáku, ale je to jen průměrný a ničím výjimečný, ač dobře zpracovaný film. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Prime pokracovani Browningova filmu Dracula prekvapi predevsim pojetim hlavni hrdinky. Hrabenka Marya Zaleska je sice upirka, ale nenavidi sve prokleti, snazi se jej zbavit a stat se opet normalni zenou. Tim castecne vzbuzuje divakovi sympatie a filmu tak chybi klasicka stvura, jakou byl v prvnim dile Dracula. Sluha Sandor, byt skvely, je jen slabou nahradou. Nove se ve filmu objevuje jemny naznak erotiky a to rovnou v lehce lesbicke scene v atelieru. Prijemne zpestreni . Gloria Holden vroli Zaleske je nadherne aristokraticka, bohuzel herci ve vedlejsich rolich jsou dost nevyrazni. Dokonce i Van Sloan, v uloze Von (opravdu Von, nevim bohuzel proc) Helsinga jen pricmrndava a ani se nepriblizuje svemu vykonu v Draculovi. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Profesor Van Helsing je v titulcích chybně uveden jako Von Helsing. (liquido26)
  • Režisér Lambert Hillyer byl devátý den natáčení zraněn, když mu spadlo na hlavu světlo. Nehoda se stala v pátek 13. (liquido26)
  • Poslední hororový film produkovaný pod dohledem Carla Laemmleho. (liquido26)

Reklama

Reklama