Gabriel (Christian Campbell) má poměrně nudnou práci v kanceláři. Přitom miluje muzikály, píše hudbu a texty a sní o tom, že jednoho dne napíše svůj vlastní úspěšný kus. V jeho snu ho podporuje kamarádka Katherine (Tori Spelling), nepříliš talentovaná a poněkud sebestředná herečka.
Gabriel je homosexuál, ale s gay komunitou není příliš sžitý. Přesto se jednoho dne vydá do gay klubu, kde ho zaujme mladý go-go tanečník Mark (John Paul Pitoc). S ním se ten večer potká ještě jednou - v metru. Tam se spolu dohodnou na placeném sexu a vydají se do Gabrielova bytu, odkud je ovšem vzápětí vyhodí Gabrielův spolubydlící. A tak se dva mladíci vydávají hledat jiné místo, kde spočinout, a vždy se objeví nějaká nová komplikace, která jim znemožní akt uskutečnit. Na cestě za hledáním klidného místa pouze pro dva projde tento vztah mezi prostitutem a zákazníkem velkou proměnou. (Kosan)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $2,087,228║Tržby Celosvetovo $-║(19.4.2010)
Stanislaus
Trick je v rámci "čtyřprocentních" romantických komedií hodně nad průměrem a dokáže zaujmout svým přímým a zcela jednoduchým příběhem, který má sice předvídatelnou pointu, ale i tak jsem byl v závěru spokojen. Herci jsou v rámci filmu celkem průměrní a snad jediný, kdo vyčnívá je Tori Spelling, která je sice opět notoricky otravná, ale tentokrát je to v její prospěch. Zkrátka sympaticky natočený film, který mě zaujal nejvíce svou obyčejností.(31.10.2011)
thommas
Hodnotit "menšinovou" romanci je mnohem těžší než se pokoušet hodnotit "normální" romantický film. Homosexuálních filmů se do české distribuce mnoho nedostane, tedy pokud nemají vyšší komediální ambice jako například Mambo Italiano, nebo je sem nepropašuje některý z filmových festivalů. To je rozhodně velká škoda, protože Trick (Jen na jednu noc) přináší vtipný pohled na gay komunitu očima jednoho z jejích členů, který ovšem zůstává opodál hlavního "barového" dění a i přesto by si už rád konečně někoho našel. Nevtíravou vtipnost, zosobněnou nečekaně pohodovou postavou "herečky" Tori Spelling, můžete přijmout a dobře se bavit a nebo ji nevnímat a zahrát si na tu "jemnější" strunu. Trick je příjemný film, který je povinností pro homosexuální část publika, a pro ty ostatní může být barevným zpestřením jejich pohledu na filmový svět amerických romantických komedií.(18.8.2008)
dwdb
Milá a nenápadný film, ktorý ma pobavil svojou jednoduchou pointou.(29.10.2009)
Adiemus
První film, ve kterém je Tori Spelling uvěřitelná. Ale zpívat vážně neumí.(25.11.2010)
Ellush
V podstatě strašně moc milý a nenáročný snímek s kouzelným koncem. Ono vytřískat filmový klenot z námětu "Je s kým, není kde" je umění. A Trick se vlastně celkem povedl.(29.11.2009)
Kosan
Tak nevím, jestli jsme viděli všichni stejný film, ale něco tak prostoduchého jsem už neviděl hodně dlouho. Není to ani vtipné, ani romantické, pouze hodně hloupé a naivní.(17.10.2009)
Lubos N.
U tohoto filmu oceňuji především to, že i přes jednoduchou a předvídatelnou zápletku, nebyl trapný. Taková příjemná romantická komedie. Sympatičtí hlavní hrdinové. Fandil jsem jim. Mile mě překvapila Tori Spelling - řekl bych, že tohle byla role přesně pro ni :-)(27.2.2012)