Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (586)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná úchylárna, na které je zábavné do puntíku všechno, počínaje vyděšeným Johnem Cusackem a konče ještě vyděšenějším Johnem Malkovichem. Cameron Diaz si to střihla jednou s přelivem a zase jí to sekne...nemám slov. Spousta delikatesních scén v čele s přehledem Malkovichů v restauraci a veškeré (zejména počáteční) debaty se šéfem firmy, nízký strop a vůbec VŠECHNO! Trochu méně stravitelné pro běžné filmové konzumenty, ale vnímavý divák si přijde na své... Já chci portál Cameron Diaz!!! ;o) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

V kůži Johna Malkoviche se mohlo jistou dobu klidně jmenovat V kůži Jacka Nicholsona či V kůži Roberta De Nira. Nakonec ovšem volba padla právě na Malkoviche a bylo to volba šťastná, protože se ukázalo, že si ze sebe Malkovich dokáže udělat srandu a je jedním z těch důvodů, proč V kůži Johna Malkoviche tak funguje. A naštěstí je těch důvodů skutečně dost.   Jde rozhodně o ujetou záležitost, kdy je jasné, že scenárista Charlie Kaufman to má v hlavě hodně divoké. Právě V kůži Johna Malkoviche ovšem společně s Věčným svitem neposkvrněné mysli patří mezi to nejlepší z jeho scenáristické dílny. I díky jeho tak trochu ujeté podstatě, především ovšem díky jeho zábavnosti, chytrosti a originalitě. Divoké látky se chopil šikovný režisér Spike Jonze a kromě Johna Malkoviche bylo štěstí i v podobě Johna Cusacka, Catherine Keener či Cameron Diaz v jedné z dost možná nejlepších rolí v její kariéře.   Je tam plno zábavných nápadů, které se objevují za pochodu a ukazují, že se časem z vody nevaří. Režijní debut Spikea Jonzeho (do té doby úspěšný tvůrce videoklipů) též hezky vypadá a divák nejspíš nebude úplně připraven na jak se cesta do kůže Johna Malkoviche vyvine. Díky bohu za to.   Časem bohužel vyplyne na povrch lehká překombinování, díky tomu poté nemá vše v V kůži Johna Malkoviche úplně šanci dojet vše na max a je tam toho jednoduše moc. A i to tempo v druhé polovině není tak vynikající jako v té první. Je to pořád tak trochu úchylárna, ovšem chytrá úchylárna. Kdo na samotném startu přistoupí na to, co Jonze a Kaufman divákům naservírovali, čeká ho něco speciálního. A to nejen kvůli šimpanzovi s retardací, nadrženém 105-letém starci a Johnu Malkovichovi v rudých šatech.   Neskutečně svá a ujetá záležitost, která má v sobě spousty rovin, které je zajímavé rozebírat. V kůži Johna Malkoviche patří mezi to nejlepší z Kaufmanovy scenáristické kariéry a funguje nejen díky Johnu Malkovichovi....... ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Po tomhle už nikdy nebude žádný film dost divný...Asi ten nejoriginálnější film, který jsem kdy viděl. První polovina je nezapomenutelná, spousta skvělých nápadů (loutky), vtípků a všelijakých výstředností. Bohužel ve druhé půli snímek několikrát zbytečně zvážní a začne se odehrávat řada rádoby dramatických situací, film se v tu chvíli začne brát vážně a divák už z té překombinovanosti nedočkavě vyhlíží konec...Ani na minutu ale nepoleví skvělí herci a u některých bych řekl, že odvádí nejlepší výkony své kariéry. Cameron Diaz coby transexuální lesbička, ochránkyně šimpanzí psychiky, otec dítěte Maxine (znamenitá Keenerová) a k tomu oblečená jako hipies s trvalou na hlavě? Ano vážení, tohle uvidíte jen v kůži Johna Malkoviche. Malkovich? Malkovich! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich, Malkovich.... ()

classic 

všechny recenze uživatele

Spike Jonze je totálny týpek,ktorého snímky trápia nepripravených divákov a scenárista Charlie Kaufman to dobre vie,preto spolupráca týchto podivínov prináša počin,na ktorý budem spomínať... John Cusack hrá bábkara,ktorému niečo v živote chýba,aj keď má peknú ženu Cameron Diaz.Jedného dňa sa dostane k jobu,ktorý mu radikálne mení a zmení život,akým žil doposiaľ,a to jedným tunelom,ktorý vedie do mysli Johna Malkovicha...Keď sa tam ocitá po prvý raz je taký nadšený,že si chce otvoriť biznis na Malkovichov účet...Zverí sa svojej sexy kolegyni,ktorej sa chce dostať do kalhotiek,lenže ona nejaví záujem o hlavného Craiga,ktorý to vymyslel,ale chce sa zblížiť s Malkovichom,v ktorom bola aj Craigova žena a Maxime sa do nej zabuchla...Catherine Keener je bravúrna a obdržala za to nomináciu na oscara,réžia a scenár sú obdivuhodné,ako to previedli do film.podoby.Zo začiatku je to zaujímavé najmä pre nich,ale keď si John uvedomí,že sa naburávajú do jeho mysle,tak sa situácia začne meniť... Vynikajúca podívaná s trochu miernym polavením,ale priaznivci tvorby napr..Davida Lyncha,by váhať nemali. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (31)

  • Ke konci filmu se na okamžik objevil i režisér David Fincher. (Karlos80)
  • Režisér filmu Spike Jonze priznal, že počas propagovania scenáru v Hollywoode mu jeden z producentov navrhol prepísať názov filmu na Being Tom Cruise (V koži Toma Cruisa). (HelenOfTroy)
  • Během hovoru, který spolu vedou Lester (Orson Bean) a Craig (John Cusack) v 11. minutě u okna, jde zahlédnout pohybující se stín. (Duoscop)

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama