Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (586)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Mělo to vtip,víceméně mnou oblíbené herce- skoro k nepoznání John Cusack a Cameron Diaz.Patřičnou originalitu snímek nezapře, scénarista Charlie Kaufman musí mít asi nenormálně vyšší myšlení protože o tomhle filmu by se dalo diskutovat hodiny ... a stejně by jste se neposunuly ani o píď.Pro zanícenné fanoušky Johna Malkoviche filmová odysea. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Film, který si asi zasluhuje více než jedno zhlédnutí, ale zároveň podívaná, do níž by se mi podruhé ani moc nechtělo. Ten nápad je prostě.... divný. Ano, to je to jediné správné slovo, které ale představuje v tomto případě dost velký pojem. Myšlenka podívat se přímo do hlavy slavné osobnosti a prožít pár chvil z jejího pohledu totiž představuje pro kvalitního režiséra i kvantum nepřeberných možností a zápletek. Netvrdím, že Spike Jonze je režisérská třída, ale zde si nakonec poradil tak dobře, jak to jen šlo. Sice mě nedokázal po celou dobu zbavit dojmu, že sleduji strašně divný film, ale to on ani neměl v plánu. On nechal diváka v tom příběhovém rébu vymáchat od hlavy až k patě a zároveň zvládl podat celý film tak, že nevyzní do ztracena a po pár hodinách upadne v zapomnění. A John Malkovich byl skvělou volbou. Já bych tam měl sice radši třeba Nicholsona, ale i tak klobouk dolů před jeho výkonem a třikrát sláva za scénu v restauraci, která byla skutečně pikantní. Ale taková je i celá tahle komedie- zábavná, jedinečná, nečitelná a "divná".. 75% ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Svět naruby. Normálně se Malkovich stává postavami, tentokrát se postavy stávají Malkovichem. Sobec je to. Vůbec mu nevadí, když vládne svojí postavě a připadá mu přirozené, že ta tančí, jak on píská, ale když se to prohodí, hned je oheň na střeše. Není však dobře, když se chce Malkovich stát Malkovichem, protože takový Malkovich jistě bude chtít stát se Malkovichem, který bude chtít stát se Malkovichem, který bude chtít stát se Malkovichem. Malkovich, MALKOVICH, MAAALKOVICH!!!! Nikdy to neskončí!!!! ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!!!!!! ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Přihrával mi do karet fakt, že už jsem dávno zmagořil, že mám pod postelí dvířka do vašich myslí- na to obvzlášť pozor- a hlavně jsem se v tom nechtěl babrat. Být v něčí kůži je fuška sama o sobě, proto jsem si nechtěl přihazovat na hrb pytel s problémem takto vrtošivým. Charlie Kaufman je výjimečná osoba, jejíž fantasmagoristické stavy jsou pro mě jako výstup na Everest, ale výsledná rekapitulace cesty, jejich útrap a pádů, je nakonec tím největším zadostiučiněním a katarzí. A obrovská herecká příležitost pro Cameron Diaz, která tentokrát nechala diblíkovský úsměv doma a do Lotte se pořádně opřela. S láskou, Malkovich! ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Normálne by som dal ďalšej kaufmanovke päť * takmer bez rozmyslenia, ale musím povedať (a nerobím to rád), že film V koži Johna Malkovicha ma trochu sklamal... nie, 'sklamal' nie je správne slovo... proste nenaplnil moje očakávania. Zlý určite nie je, to vôbec nie, práve naopak, to len ja som spravil jednu osudovú chybu - ešte pred jeho vzhliadnutím som si z nedočkavosti prečítal celý scenár, stránku po stránke, riadok po riadku, a to, čo som videl v mojej hlave, bolo jednoducho o kus lepšie, ako to, čo som následne videl na obrazovke - a vôbec to nebolo tým, že by som mal väčšiu predstavivosť a obrazotvornosť ako Spike Jonze! Bolo to tým, že celý scenár prešiel brutálnymi producentskými nožničkami a jeho sociálno-kritická pointa skončila v nenávratne... Škoda, nesmierna škoda - kto neverí, nech si to prečíta tiež - ale až po pozretí filmu! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (31)

  • Hra, kterou Malkovich nacvičuje na jevišti je Richard III od Williama Shakespeara. Konkrétně jde o scénu, ve které si Richard kochá svou mocí a lží, pomocí nichž dosáhl ženy, kterou miluje, lady Anne. Po této zkoušce následuje scéna, kdy se Craig poprvé miluje s Maxine, alias Malkovichem. (HellFire)
  • Natáčelo se v Los Angeles, New Jersey a Long Beach (USA). (Tygrys)
  • Během hovoru, který spolu vedou Lester (Orson Bean) a Craig (John Cusack) v 11. minutě u okna, jde zahlédnout pohybující se stín. (Duoscop)

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama