Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Loutkář Craig (John Cusack) nemůže zavadit o pořádný job, a tak předvádí svá loutková představení plná zklamání a zhrzených lásek přímo na newyorských ulicích. Jeho žena Lotte (Cameron Diaz) je zase posedlá zvířátky. Prodává domácí mazlíčky a také jich má spoustu doma , docela se jim daří otrávit život sousedům. Jejím favoritem je ale retardovaný šimpanz Elijah, kterému se Lotte pokouší vyřešit jeho psychologické problémy. Craig nemá prachy, a proto přijme místo účetního v podniku s bossem, jemuž je už 105 let a se senzační kočkou jménem Maxine (Catherine Keener). Zabouchne se do ní na první pohled, ale Maxine na něj kašle. Naštěstí jenom do té chvíle, než vedle Craigova stolu najdou společně vchod do "Johna Horatia Malkoviche". Přijdou na to, že z tohoto zvláštního objevu by mohla být docela slušná živnost. Vypečení podnikatelé začnou prodávat patnáctiminutové pobyty "v kůži Johna Malkoviche" za 200 dolarů a také sami vzrušující "cestování" vyzkoušejí. Surrealistická cestovka je na světě! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (586)

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak pravil Charlie Sheen: Nadržená lesbická čarodějnice, zamysli se nad tím. Je to geniální! Být, či nebýt Johnem Malkovichem – to je, oč v této nenormální komedii mimo jiné běží. Mimo jiné v něm John Malkovich zavítá do Johna Malkoviche, mimo jiné v něm žena oplodní jinou ženu (či něco na ten způsob v rovině ryze psychologické), mimo jiné v něm loutkař v podání Johna Cusacka, který je tak „necusackovský“, že jsem ho vůbec nepoznal, zavře Cameron Diaz do klece, aby mohl(a) souložit s Catherine Keener. Velice vtipná, kaufmanovsky lidská anomálie je evidentně obeznámena s Kafkou i Carrollem, aniž by (byť na sekundu) přestala být svá, tzn. úžasně originální. Apendix: Adept na scénu dekády, „Malkovich, Malkovich…“, mě utvrdil v tom, že je možná lepší sám sebe zas tak moc dobře neznat. 90% Zajímavé komentáře: Melies, MIMIC, curunir, twinpeaks, TotalFilm ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

PŘÍMO GENIÁLNÍ NÁPAD!!! Tohle je doslova origialitou přetékající film, ve kterém přímo exceluje k nepoznání zarostlý John Cusack. Zdárně mu sekunduje také Cameron Diaz, coby "mírně" střelená milovnice zvířat všeho druhu či samotný herec herců - John Malkovich. Potěšil také malý, ale přesto velmi milý "štěk" Charlieho Sheena.;-) Nicméně... První polovina snímku je opravdu nefalšovaný filmový zážitek plný absurdních věcí, absurdních situací a absurdních rozhovorů. Ke konci dochází k menšímu zpomalení a ubrání na tempu, ale i tak je to skutečně nadprůměrný snímek, který diváka vytáhne z filmového stereotipu jako facka z hlubokého spánku.;-) Btw... Maxine je neskutečná kráva!!! ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nestandartní podívaná, opravdu ojedinělý a originální námět a výborní herci - John Cusack tady asi předvádí životní výkon. Režisérsky se sice Spike Jonze až tak nevytáhl, ale celkově lze tenhle film pochválit, byť se na něm dá najít i pár chybiček. Btw. Zajímavá je minirolička Charlieho Sheena v roli sebe sama. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Portál do Johna Malkoviche, chovatelka zvířat, sedmapůlté patro, průlezné za dvě stě dolarů, nahluchlá sekretářka, Cusack, Diaz, Keener, Malkovich, další Malkovich, a ještě jeden.. nevěříte? Je to tak!! Podivně originální, mile šokující, brilantně zahrané. Dělat byznys z palice nějaké herecké star si chtěl vyzkoušet nejen tak trochu ňoumovitý loutkař, ale dle mnohých také geniální filmař Spike Jonze. Vyšumělá identita manželského páru se stává jakýmsi odrazovým můstkem pro tuhle bizarní záležitost, ve které není nic podle mustru a očekávání a divák čekající něco tradičního jednoznačně ostrouhá. Díky bohu za to!! Přesto i divák připravený na mnohé je stejně totálně mimo, ale je to moc milé „mimo“. Mezi výbornými herci jsem si nejvíc užíval nabroušené sexy manipulátorky v podání Catherine Keener!! A že už prý nejde ničím překvapit.. jde, stačí se nebát!! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Dobrý a neobvyklý námět, ale horší zpracování a scénář. Nesdílím nadšení většiny ostatních, co že to je za skvělý film. Ve skutečnosti je dost nudný a zdlouhavý, absurdní scénky sice jsou dost absurdní, ale málokdy směšné a mnohdy i trapné. Nemusím se u komedie smát celou stopáž, ale víc jak dvakrát bych uvítal (scénka se samými Malkovichi a pak s chytáním za levý prso). Zápletka je přinejmenším absurdní a stejně tak spousta nápadů a postav, ale co mi vadí, není tu nic vysvětleno. Prostě nezjistíme, proč ten tunel tam je nebo jak vznikl, nebo proč zrovna do Malkoviche. John Cusack je standardně dobrý, ale za jeho životní výkon to rozhodně nepovažuju a ani on sám určitě ne. Tím byste se ho ještě spíš dotkli. Ostatní se ve svých rolích vyžívají a možná až přehrávají, ale v absurdní komedii se to dá omluvit. No některé věci mi přišly opravdu hloupé, třeba nápad s prodejem výletů do Malkoviche za 200, aniž by si to Maxine zkusila sama. Takže skvělý nápad s dobrým cameo Charlie Sheena a nepříliš dobrým dějem. Ovšem od mnoha ostatních neabsurdních filmů, závěr je tu skutečně logický. Svým způsobem je vlastně taky absurdní a to právě proto, že je logický. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (31)

  • John Cusack kvůli svojí roli chodil na loutkářské kurzy. (Karlos80)
  • V první verzi scénáře měl Lester s přáteli využívat portál k ovládnutí světa ve jménu Satana. (HellFire)
  • Režisér Spike Jonze se ve filmu mihne v cameo roli asistenta Dereka Mantiniho (Karlos80)

Související novinky

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Spike Jonze a jeho noční můra

Spike Jonze a jeho noční můra

14.07.2008

I Terry Gilliam, obvyklý terč různých katastrof (posledně mu uprostřed filmovačky umřel Heath Ledger), by si zřejmě už dávno vpálil kulku do hlavy, kdyby se nějaký jeho projekt potýkal s takovými… (více)

Cusackova tragická projížďka

Cusackova tragická projížďka

02.03.2006

Před několika lety se sice ocitl V kůži Johna Malkoviche a udělal z toho docela výnosný byznys, ale nyní bude jméno Johna Cusacka zdobit nezávislé drama GRACE IS GONE v režii začátečníka Jamese C.… (více)

Reklama

Reklama