Reklama

Reklama

Jednotka SG-1 prichádza na planétu Vyus a zisťuje, že všetci obyvatelia trpia amnéziou. Nepamätajú si nič, čo sa stalo pred Vorlixom, celoplanetárnou katastrofou, po ktorej zmizli starí ľudia a malé deti. Planéta speje k neodvratnému zániku, ak si ľudia urýchlene neobnovia svoje znalosti. Tím SG-1 sa snaží sa obnoviť poriadok a nájsť liek na amnéziu. Ke'ra, mladá inteligentná vodkyňa Vyanov, sa zblíži s dr. Jacksonom a tím SG-1 jej ponúkne pomoc pri hľadaní lieku a záchrane planéty. (TV JOJ)

(více)

Recenze (11)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E10S02E03 ⤶ Před rokem proběhla celoplanetární amnézie a zmizeli starci a děti. Experiment, který se Ničitelce světů tak trochu vymkl a díky tomu dostala druhou šanci. Otázkou je, jestli to dopadlo dobře natrvalo, nebo si Linea vzpomene. ⤷ E12 ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší epizoda než její předchůdce, kdy dořešíme problém s vypuštěnou Ničitelkou světů. V minulém dílu jsem byl na pochybách, jak moc ten charakter byl opravdu záporný, tady jsem si zpočátku taky nebyl jistý (experiment, který by v případě úspěchu přinesl pozitivní důsledky, regulovaný jen na jednu laboratoř, z kontroly se vymkl náhodou a ne záměrně), až na konci je Linea popisována jako monstrum, které by rádo vidělo Daniela trpět. Vzhledem k minulé epizodě je Danielův zájem o Lineu zajímavý - jde o netypickou reakci v období, kdy stále zpracovává smrt Sha're? Nebo by k ní byl přitahován, i kdyby Sha're pořád byla někde tam venku? (někde jsem slyšel, že epizoda měla původně být vysílána před smrtí Sha're). I když tahle linie byla dobrá a nemyslím, že by byla mimo jeho charakter, tak po odhalení její identity se Daniel zase jednou chová dost arogantně ke zbytku týmu a ignoruje jejich oprávněné obavy. Zápletka se ztrátou paměti a rozpadající se civilizací byl dobrý, manželský pár ve vedlejších rolích zahraný slušně a ani s představitelkou Liney jsem neměl problém, mám ji rád už od dob Mulderovy sestry. Konec mi ale přijde trochu divný, prostě jí vymažou paměť a pošlou zpátky, jenže co když se jí paměť zase vrátí a znovu spustí nějaké nebezpečné pokusy? Ten její závěrečný pohled by tomu i nasvědčoval... Tak snad SGC zůstalo s planetou v kontaktu a třeba to někdy zkontroloval jiný SG tým (snad alespoň tohle zvládnul...). ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť to pozemské zasadenie na inej planéte - tentoraz do povojnových čias v Spojenom kráľovstve. Ale epizóda je pútavá a postupním odhaľovaním rúška tajomstva aj pekne graduje. Jackson temer pretiahne omladenú Lineu - ničiteľku svetov. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama