Reklama

Reklama

Obsahy(1)

SG-1 pracují jako dělníci v podzemní. Nepamatují si, co se dělo před tím. Jediný Teal'c ví, že je něco špatně. Ví o SG-1 a jejich přátelství. Sam, Jack a Daniel si vybavují jisté útržky z minulosti (o velkém kruhu z vody). Generál Hammond z SGC poslal několik týmů, aby ledové oblasti, kam údajně SG-1 šla, prohledat. Ale nikoho nenašli. Musí si tedy pomoci sami. Ale sakra, kdo je ten plešatý muž Homér, který tomu celému velí? (Varan)

(více)

Recenze (10)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi, že hlavní zápletka dílu je tak trochu nedůležitá a spíš tu jde o posilování vztahů v týmu - na začátku vidíme tým s vymazanou pamětí, neznají se, někteří jsou k sobě nepřátelští, mají zapamatovaný nový život a najednou se v tom začnou objevovat díry a okolnosti je zase svádí dohromady, snaží se v dané situaci zorientovat, aby postupně na všechno přišli a na konci společně řešili krizi a zachránili se nejen před nucenými celoživotními pracemi, ale i před smrtí. Máme tu stereotypního záporáka a jeho zástupkyni, ve které se začíná hýbat svědomí ("třeba zas přicházím k rozumu"), kteří mě moc nezaujali, ale herci v rámci jejich klišovitých charakterů odvedli slušné výkony, ta ošklivá černoška mě ale děsivě štvala. Zápletka je taková nedodělaná - jak se těm měšťákům podařilo vůbec SG-1 v první řadě naprogramovat a pak ten konec - i s tím šéfíkem jako rukojmím by ta cesta k bráně určitě dala práci. Naopak shipperský podtext mezi Jackem a Sam se mi moc líbil, že i když se neznali, tak jejich podobnosti v povaze je k sobě táhly a evidentně si dobře rozuměli, dokonce i hlubší city se začaly postupně vynořovat, aby na konci jako ledová sprcha přišlo zjištění, že jsou mezi nimi nepřijatelné. Aktivita SGC klasická, Janet se zájmem o zúčastnění se záchranné mise moc potěšila (ale jak už jsem jednou zmínil, moc by mě zajímalo, zda Hammond/Janet jsou tak angažovaní, když zmizí jiný SG tým, takových případů za ta léta bylo) a návrat sympatického majora Griffa, který hned po prvním průzkumu planety dojde k jasnému závěru ("řekl bych, že ten pán je lhář"), se mi taky líbil. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E09 ⤶ Povaleči z kaváren do polí a továren. Civilizace provozující téměř etickou formu otroctví změnila vzpomínky členů SG-1 a poslali je makat do podzemí ke strojům, které by po úpravách od Sam nemusel nikdo obsluhovat. Jestli pak ty úpravy provedli a vyměnili si technologie? ⤷ E11 ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama