Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé planety Pangar teprve nedávno objevili možnost cestování bránou. Navázali kontakt se Zemí a navrhli jim spojenectví. Jsou ochotni se podělit o znalosti či technologii. Jako výraz toho, že mohou něco nabídnout, poskytnou Pangařané SG-1 látku Tretonin, která dokáže jakéhokoli člověka vyléčit z jakékoli nemoci. Avšak Tretonin není bezpečný – má vedlejší účinky. Kvůli tomu Jonase a Teal'ca kontaktuje Dr. Zenna Valková. Příště až se setkají, tak jim něco poví o Tretoninu. Při příštím setkání však zapírá, že by něco takového řekla. Jonas se rozhodne vloupat do jejího stanu a najde místo, kde je místním podáván „zázračný lék“. Spolu s Teal'cem se vydají zjistit, co se skrývá za tím zázrakem. (Varan)

(více)

Recenze (9)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Misia na planéte, ktorej civilizácia je skoro na takej technickej úrovni ako tá pozemská, aj keď kostýmovo spadala do 19. storočia na Zemi. Navyše skrýva tajomstvo, ktoré sa odhaľuje po dávkach a prináša nové fakty o Goauldoch i prvých Tokroch. Len nie všetko je dostatočne vysvetlené - napr. prečo kráľovná vie fungovať aj bez hostiteľa a ako sa vlastne takéto kráľovské goauldo-tokrovské obludy rodia/vyskytnú. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E09 ⤶ Tretonin! A Egeria, tok’erská královna, žije! Vše, co jste chtěli vědět o goa'uldských/tok’erských královnách, a báli jste se zeptat. Pro Jaffy rozhodně jde o jednu z nejdůležitějších epizod seriálu a to tam ani nebyli, kromě Teal'ca. ⤷ E11 ()

Reklama

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je skvělé, že nám tvůrci představili počátek hnutí odporu Tokrů. Navíc řešení morální otázky je zde také velmi silné. V tomhle supr. Ale mám s tímhle dílem dva velké problémy. Prvním je "recyklace" herce Daryla Shuttlewortha, který hrál už ve třetí sérii velitele na jiné planetě a teď ho využili v podobné roli znovu. To mě rušilo. A druhá věc je naprosto trapné zabezpečení továrny na tretonin, která by, vzhledem k důležitosti tretoninu, měla být nejzabezpečenějším zařízením na světě. A místo toho se tam Jonas a Tealcem dostanou na základě téměř volné položené mapy a jen si otevřou dveře. Uvnitř je pak alarm a pět strážných. Ts ts ts. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkná epizoda, kde tým zažije standardní průzkumnou misi, která ovšem nabere dramatický obrat. Některé body epizody se ukážou jako důležité milníky pro další vývoj příběhu, vrátíme se i k starému dobrému archeologickému průzkumu a potěší i odhalení něčeho z původu Tok'rů (Malek i Egeria byli zajímaví Tok'rové, kteří mohli v seriálu dostat více prostoru. Unikátní (a pro mě i velmi potěšitelný) fakt byla skutečnost, že žádná ze stran nebyla vykreslena jako stereotypní nepřítel, naopak byli ochotni naslouchat jeden druhému a pokusit se o smírčí řešení. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V průběhu dílu jsem si říkal, co se asi tak stalo s tou jednou danou královnou. A ejhle, to je ona! :) Díl jsem si z dřívějška nepamatoval, teď si ale myslím, že budu. :) Škoda, že mi ještě není známo, jak ke svému přesvědčení královna přišla. :) Nicméně za řešení morální otázky dávám dílu plný počet. :) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama