Reklama

Reklama

Recenze (12)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E17 ⤶ …ale nemůžu si pomoct, k některým lidem máte blíž. Silná epizoda, kde se dost filosofuje a na základně se objevuje neznámý člověk, pracující pro NID, který začíná vyšetřovat co se tam děje. Mimo Zemi došlo k ne moc povedené akci, jsou tam zranění a jsme dlouho drženi ve velkém napětí kdo nepřežil, když vidíme, jak všichni hluboce truchlí. Postřelený byl i Jack a Sam v slzách pouští uzdu svým emocím. Výměna mezi režisérem a Danielem má hloubku, stejně tak výčitky zachráněného vojáka a proslov Sam na pohřbu, jehož záznam určitě hodně přispěl k Hammondově změně názoru. ⤷ E19 ()

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomhle typu seriálu k tomu prostě jednou muselo dojít, aby byla zachována určitá věrohodnost situací a divák si nemyslel, že hrdinové jsou nesmrtelní a neprůstřelní. Bohužel to „odnesla“ postava velmi sympatické a oblíbené doktorky Janet Fraiserové. Tady mě tak napadlo, že kdyby Daniel nepřemluvil v druhé sezóně v epizodě Need Shylu, aby poněkud nesmyslně zničila sarkofág, mohli ho mít v SGC k dispozici a využívat při smrtelných zraněních svých lidí ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračovanie dvojdielu o pre mňa nezaujímavej téme, v závere ktorej sa tvorcovia zbavujú vedľajšej postavy doktorky. Niektoré filozofické úvahy okolo médií síce stoja za pozornosť, ale nie až natoľko, aby im bol venovaný takmer celý epizódny priestor. . Sentimentálny záver okolo pohrebu trochu nudil. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předcházející odlehčené epizodě tady máme její přesný opak - jednu z působivých akcí, kde dokonce jsou i nějaké důležité ztráty, vyšetřování, vyrovnávání se ztrátou blízké osoby, hodně emocí a i poselství o obětech přinášených vojáky obecně (nejen jednotlivci, kteří jsou nám blízcí). Skvělý Saul Rubinek, který tady konečně dokáže, že mu jde o ukázání pravdy, ne o nějakou lacinou senzaci. První objevení Roberta Picarda, tady ještě jako stereotypního byrokrata (ovšem mnohem víc o něm nás ještě čeká). Janet v dalších dílech seriálu hodně chyběla.... ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý (dvou)díl a krásně natočený. Dávkování informací a atmosféry bylo skvěle vyladěno a moc dobře si vzpomínám jak jsem u toho trnul, když jsem to viděl poprvé... Dnes je ten prožitek o dost slabší, ale pořád skvělý! A na scénu přichází Robert Picardo, který je zatím docela protivný... Vždycky, už od počátku seriálu, mě strašně štvalo, že v SGC nemají alespoň jeden sarkofág. Každý trochu důležitý goauld ho měl a zničili jich dost na to, aby si jeden pořídili, alespoň pro ty nejvážnější případy. Často zmiňovaná závislost a změna osobnosti nebyla nevratná (Daniel i Jack se z toho taky vzpamatovali a kolikrát tam byli), takže ten strach nebyl nikdy oprávněný a u některých postav by se fakt hodil. ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezpochyby nejvíce emotivní díl celého seriálu a nejlepší díl sedmé série. Loučíme se s postavou, která dala základy celé SGC. Navíc velmi šokující formou, divák nic do poslední chvíle netuší a myslí si, že to koupil Jack. Navíc i první vystoupení Roberta Picarda také za plusový bodík. ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak Jeanet nám umřela škoda. Myslel jsem, že zrovna ta vydrží až dokonce. Bohužel ne, ale co se dá dělat. Možná někdy vstane z mrtvých, ale na to bych moc nesázel. (ten Májskej uzdravovací stroj by to dokázal, kdyby nebyli blbí, když tvrděj jak to je účiný... a když si vemem, že sarkofág vás nechá vstát z mrtvých v nějaké přiměřené době, tak by tohle taky šlo) Každopádně velká F a Pepehands pro Janet, snad tam budou alespoň nějaké scény jako vzpomínky atd. s ní. Jinak velmi emocionální díl ten štáb tam.... divim se, že ho Carterová nepřirazila ke zdi a neřekla mu pár upřímných slov a pak neflákla do kamery před odchodem. Moc dojemný díl :( ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké nic, dokumentáž a vyšetřování zpackané operace a nakonec se z toho vyklube tragická smrt poměrně důležité postavy. :/ Na konci trošku až brečák, ale kromě jmenování ctnostných zásluh Fraiserové vlastně nic moc přesah... ()

doom.cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem průhledná hra na vlezlého novináře bez skrupulí a odtažité vojáky střežící tajemství. Provedení parádní, frontální útok na emoce diváka v závěru zafungoval dobře. Slušné a zasloužené 4*. ()

Reklama

Reklama