Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teal'c a Sam jedou za Asgardy – ti mohou Jacka dostat ze stázové komory. Během jejich letu je začne do sebe pohlcovat černá díra. A aby toho nebylo málo, motory vysadily. SGC obdrží zprávu od Vládců soustav, chtějí s lidmi ze Země uzavřít smlouvu. Vládci soustavy se totiž dozvěděli o mocné zbrani, díky níž porazili Anubise. (Varan)

(více)

Recenze (10)

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"- Vládcům soustavy se nedá věřit. Společně ani jednotlivě. Jsou to nafoukaní egomaniaci, které žene jen jejich touha po moci. Jsou schopni nepředstavitelných zločinů." "- Pak nemusím být nervózní. To zní jako běžný den v OSN." Replikátoři se moc zlobí, Goauldi po pádu Anubise plánují a intrikují. Tenhle díl mě hodně bavil. Je poměrně nepředvídatelný a obsahuje řadu nových neokoukaných věcí. Třeba loď replikátorů je fakt parádní. A Carterová si svoji zradu z minulosti pořádně vyžere. ()

Reklama

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušný úvod nové řady, která je v hodně směrech jiná než ty před ní. Je hodně politicky založená, RDA tu má změnu role, což přineslo nějaký charakterový rozvoj po stagnaci v 7. sérii, zakončí se tu linie s Goa'uldy i Replikátory, které seriál provázely několik let. Tento dvojdíl to i za cenu několika berliček (kdyby Jack na Pátého hned vystřelil, tak by zápletka s Replikátory mohla skončit hned a na místě) nebo zbytečných vycpávek (loď Goa'uldů letí prozkoumat obranný systém Země) velmi pěkně uvádí, je zde hodně akce, pěkné týmové momenty (hlavně oceňuji interakci Sam a Teal'ca), trochu humoru (i když někde trochu za hranou, viz Jackovo šaškování se světly na lodi), s dobrými hereckými výkony (kromě hlavních postav ještě zmíním zrazeného replikátora Pátého), pěknými efekty. Škoda jen, že obě zde naznačené linie se neprolínaly celou řadou a ředily je epizodní události, které vždy nebyly tak kvalitní jako tyto linie. Zajímalo by mě, kdo píše postavu Jacksona nebo zda jde o způsob hraní Shankse, protože mě leckdy bije do očí, jak nevyrovnaně působí - jednu chvíli hraje skvěle a pak tu předvádí zuřivé shanksovské přehrávání (viz jednání na summitu, tam působil jak naspeedovanej nebo jako kdyby mu chyběl cukr v krvi). ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E22 ⤶ Na Zemi se tvrdě vyjednává a do toho chtějí přiletět vyjednávat Vládci soustavy. Sam s Teal'cem letí za Asghardy požádat o pomoc s rozmrazením Jacka, ale akorát jsou svědky úniku replikátorů z pasti v lodi, která se dokáže dostat zpod horizontu událostí černé díry. Pátý unese Sam z Daniela Jacksona (Thorovy lodi) a vydá se do naší Galaxie k Orillu, planetu, kde chtějí Asghardé obnovit svou civilizaci. Pátý zjistil co je krutost, zrada, pomsta a docela se v tom vyžívá a psychicky trýzní Sam. Ba'al vystrkuje růžky a chce zničit Vládce soustavy, ovládnout chráněné planety a další nepěkné věci. Pátý Thorovi unikne, ale ten včas pošle zprávu domů a loď replikátorů je zničena,  Mezitím chtějí vládci soustavy zaútočit na Zemi a vyjednavači se stanou zajatci… ⤷ E02 ()

Dr_Virus12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé efekty v tomhle díle vypadají, že je dělalo dítě, jiné zas vypadají famózně, nechápu zda je to kvůli tomu, že většina peněz musela jít do Atlantidy, ale prostě nechápu jak tam můžou dát tak hnusnou cgi verzi IRIS, to měli raději použít nějaký starší záběr. Jinak konečně se zlepšila kvalita videa. Jinak díl celkem v klidu na úvod série ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ústřední velící postava George Hammonda (Don S. Davis) je nahrazena postavou Doktorky Elizabeth Weirové, která je v tomto díle také nahrazena. Za původní doktorku Elizabeth Weirovovou, ztvárněnou Jessicou Steen, nastoupí doktorka Elizabeth Weirová, ztvárněná Torri Higginson, kterou můžeme vidět hned v úvodu. Obě jsou původně brunetky, ale v epizodě Ztracené město 2 (2004) je Jessica Steen blondýnkou, takže i toto můžeme považovat za změnu. (Maxim.L)

Reklama

Reklama