Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teal'covi bylo povoleno zřídit si byt mimo SGC. Ovšem Teal'c se nechová jako obyčejný člověk. To je znepokojivé pro vedení SGC a tlačí na Jacka, aby Teal'covi domluvil. Teal'c se seznámil se sousedkou Kristou, tráví spolu volný čas. Krista má přítele (alkoholika), který za ní chodí a dokonce ji i bije. Teal'c chce Kristě pomoct. Tak řekne jejímu příteli, že pokud jí ještě něco provede, bude toho hluboce litovat. Následujícího dne je Kristin přítel nalezen mrtvý. (Varan)

(více)

Recenze (11)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá polovica epizódy sa venuje medziľudským i romantickým vzťahom a vyzerá, ako keby bola z nejakého úplne iného seriálu. Popri tom Tealc sa správa ako obranca slabších, z čoho vznikajú aj komické situácie. Niektoré myšlienky okolo vzťahov (na Zemi) sú ale na zamyslenie. Druhá polovica sa už venuje únosom a pátraniu v súvislosti so Spoločnosťou, ktoré epizódu vyrovnávajú. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle patří mezi ty slabší epizody seriálu. Hlavně romance Carterové to stahuje na úroveň nějaké telenovely a škodí to jejímu charakteru (najednou nedokáže zvládnout rutinní vyšetřování?) v mnoha směrech (kdysi sebejistá žena je najednou plná pochyb a obav), i jiné charaktery jsou zde mimo - Daniel a jeho stupidní akce ala James Bond, Teal'c využije emocionálního stavu u mnohem mladší ženy a vyspí se s ní, navíc s ní někam jen tak odjede bez toho, aniž by někomu něco řekl. Nová NID už není zdaleka tak zajímavá jako v dobách Kinseyho a Maybourna, přesto je jejich účast alespoň drobným plusem epizody, která by jinak mohlo být z průměrného a libovolného detektivního seriálu. ()

Reklama

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozemské díly v druhé polovině seriálu moc nemusím. Tento je výjimkou. Tealc ho utáhne skoro celý sám v roli ochránce žen a potřebných. Vtipná je scéna, kdy ho Daniel žádá, aby nebyl tak hodný a když pak přijde mladá a krásná sousedka Krista, která potřebuje pomoct s trubkami, rychle se vypaří :) Poznáváme v náznacích nového pozemského nepřítele "Společnost", kterého není radno podceňovat. Pár logických chyb by se sice našlo, ale je to taková příjemná pohádka, tak jim to odpustím. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E06 ⤶ Teal’covo nenápadné zabydlování se v našem světě se moc nedaří a pak mu do toho hodí vidle Společnost. Obvinění z vraždy je nemilé a do toho Společnost kvůli překladu unese Daniela. Sam váhá, jestli říct ano Petovi, který jí pomáhá s vyšetřováním. Sice by si radši vzala Jacka, ale nakonec mu řekne své ano. Ta detektivní linka je skvělá, Samino dilema mezi vysněným vztahem a realitou má hloubku, Teal’c je nápadně nenapravitelný dobrák, přitahující svým charismatem ostatní. Otevřená zápletka se Společností vypadá zajímavě a vzbuzuje zvědavost, jak to dopadne. Na co byl Společnosti antický překlad brzy zjistíme. ⤷ S08E10E08 ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama