Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cam se jednoho rána probudí celý od krve v cizím domě. Matně si pamatuje, co se dělo večer a co udělal. Všechno nasvědčuje tomu, že krev patří Dr. Reye Varrickové, kterou minulou noc zabil. Celé to začalo před 24 hodinami. SG-1 dorazí na planetu Galar, kde místní vědci vyvinuli jakýsi stroj, díky kterému můžete prožívat myšlenky jiných lidí. Přístroj vám vloží myšlenku a váš mozek si začne myslet, že jste to skutečně prožili. Cam se do Rey zakoukal, a tak se rozhodli pomilovat a dál to znáte. Teď musí dokázat jeho nevinu, jinak zemře. (Varan)

(více)

Recenze (8)

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Často jsou díly, které se liší od zaběhnutého formátu, hodnoceny více negativně, ale nezaslouží si to. Tohle je přesně jeden z těch dílů, ze kterých sálá atmosféra předchozího projektu řady tvůrců Hvězdné brány, a sice seriálu Krajní meze. Nová technologie, která se obrátí proti jejím tvůrcům i dalším lidem. Dějová premisa, která je zdá se takřka nevyčerpatelná a vždy mě spolehlivě přiková k obrazovce. Tenhle díl je prostě správný sci-fi thriller. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková lehce naprůměrná epizoda, kdy trochu poznáváme minulost Camerona, což trochu rozvíjí jeho charakter, což třeba v Babylon zazdili. Nicméně tenhle centr na něj upozaďuje zbytek týmu, bylo by fajn vidět nějaké jejich postupné sžívání, třeba závěrečná scéna bylo příležitost pro rozvoj vztahů v týmu, ale autoři tam zbytečně vrazili Landryho, který už o incidentu věděl. Zápletka s cizí technologií, která přesahuje naše znalosti a způsobí našim hrdinům problémy, byla i tentokrát zajímavá, byť jsme ji v různých obměnách v seriálu viděli, taky samotné vyšetřování vraždy bylo zajímavé a vraha jsem typoval špatně (casting Williama Athertona byl přiznávám zavádějící, často hraje menší či větší záporáky), protože celou dobu vypadal, že chce opravdu pomoci prokázat Cameronovu nevinu. I ten ne zrovna šťastný konec, který vyvolává otázky viny a svědomí, o kterých si může divák sám přemýšlet, se mi líbil. Místy tu byly dějové díry (celou dobu nám tvrdili, že pro implementaci vzpomínek jsou třeba nejméně 2 osoby a vrah to pak na konci nějak zvládl sám?), neefektivnost Landryho (tak on nechá Mitchella projít vyšetřováním, které může skončit jeho odsouzením/usmrcením a nic neudělá, protože to Mitchell chce? nemá jako velitel povinnost starat se o bezpečí svých lidí bez ohledu na jejich osobní pocity?), rádoby vtipný Walter a Mitchell, který se v první půlce dostane do průseru, protože se chová jako totálně neprofesionální voják (trapné pochlebování ženě, která se mu líbí, slibuje užít svůj vliv v její prospěch, i když o podrobnostech projektu neví skoro nic, popíjení ve službě, opuštění týmu bez uvědomění kam jde, ochota užít si s obětí během služby, nepřijmutí faktu, že neznají soudní systém planety), i když se nás neustále snaží přesvědčit (ovšem pouze slovy, činy jsou více vypovídající) o tom, jak úžasný, schopný a profesionální důstojník to je. Silnější 3 hvězdy... ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda pripomína skôr akúsi sci-fi kriminálku a trochu sa podobá jednej z epizód 1. alebo 2. série o krivom obvinení jedného z členov SGC. V hlavnej úlohe cynický plk. Mitchel, na ktorého prítomnosť si zvykám iba pomaly. Téma cudzej technológie na planéte vyspelosťou podobnej Zemi je dobre spracovaná. ()

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda je věnována hlavnímu osvětlovači Jeffu Uptonovi. Jednalo se o jeho poslední práci předtím, než 15. července 2005 zemřel. (ryccoly)

Reklama

Reklama