Hranice lásky

Drama / Romantický / Válečný

Velká Británie / USA, 1999, 102 min

Neil Jordan

Michael Nyman

Oscar 2 nominace: Kamera, Herečka HR - Julianne Moore(4.3.2004)

Knihu jsem necet, takze tezko soudit, ale bohuzel se mi zda, ze vasnivost vztahu nebyla ve filmu nalezite prokreslena, coz je jen ke skode. Jinak jen prumerny romanticko-dramaticky film - a od Jordana bych cekal preci jen vice.(7.8.2002)

Kde jsou hranice lásky? Tam, kde se jeden obětuje pro druhého... Neil Jordan a jeho příjemná podívaní o dvou milencích, kteří se našli, aby se opět navzájem odcizili. Vše do sebe zapadá velmi přirozeně a Ralph Fiennes stejně jako Julianne Moore si své postavy užívají. Bez čtení knihy mě přesto film příjemně oslovil a jsem rád, že zase jednou jsem neviděl v každém druhém záběru převlečeného transvestitu nebo za každou ženou nehledal muže. Aspoň tentokrát...(20.2.2009)

Scénář: Neil Jordan .. Láska, nevěra a žárlivost pod drobnohledem v několika rovinách s působivým retro hávem doby válečné. Snímek je vláčný, upovídaný s důrazem na řeči o důvěře, nenávisti, bohu, kořeněný řadou sexuálních scén. Precizní po herecké stránce a s výrazným hudebním doprovodem. Zdánlivě normální romantické drama, které Neil Jordan pojal tak trochu jinak, než je obvyklé. Jistě i díky předloze. Ale celkově nijak výrazně nevyčnívá z řady, jako některá jeho jiné díla. 70%.(28.2.2010)

Rozpočet $23miliónovTržby USA $10,827,816Tržby Celosvetovo $17,300,000║ Tak pasívny príbeh sa nám týmto filmom ponúka, že už po prvej polovici to prestáva byť sranda... ja som to veru nevydržal a musel predčasne vzdať. Aj keď musím uznať, že herecké obsadenie v podobe Raplh Fiennes a Julianne Moore bolo kvalitné ale s tým čo nám ponúka dej absolútne nevyužité. Dej čo nám táto vojnová romanca vypráva nemá čo povedať, nemá to žiadnu hlbšiu myšlienku, je to len také tlápanie nehýbajúce sa z jedného miesta. /40%/(23.12.2008)

• mandes

rozpočet : $23 million tržby americké : $10,827,816(13.2.2007)

Jeden z mála filmů, co má stejnou atmosféra jako knížka, podle které byl natočen. Obsazení už také lepší být nemohlo...(23.5.2002)

Nádherný ľúbostný príbeh, plný dažďa a nadpozemskej hudby. Okrem fantastického Ralpha Fiennesa má tento film ešte niečo spoločné s Anglickým pacientom - láska ide ruku v ruke s bolesťou a milostný trojuholník nie je taký jednoduchý, ako by sa mohol zdať. Ťažko povedať viac, akosi neviem nájsť tie správne slová...(18.9.2005)

Dokonalé řemeslo se tu snoubí s virtuózním zvládnutím literární předlohy a neprůstřelnou rekonstrukcí starého tradičního romantismu, který svými kořeny sahá do konce 19. století, tj. do kalendářního počátku století minulého. Unylá směs charakternosti, které není cizí sentiment, a nostalgie po starých "zlatých časech" nezklame a v mnoha ohledech i potěší a snad také zahřeje.(20.1.2009)

HUDBA: Michal Nyman(24.4.2007)

Byť, znamená byť vnímaný...Niekedy je prežiť horšie ako umrieť a milovať horšie ako nenávidieť. Láska spútava silnejšie ako okovy a skutočná láska prekoná rozluku aj smrť. Ralph Fiennes v dalšom nádhernom príbehu milostného trojuholníka. Je stvorený pre rolu milujúceho nešťastníka s nejasnými pohnútkami a skratovým konaním. Julianne Moore rieši otázky viery a Boh na všetko dozerá – pretože spravodlivosť je niekedy krutejšia než neprávosť. Napriek tomu všetci /a ja tiež/ túžime po takej láskej, hoci vieme, že bolesť nás navždy poznačí. Film mi atmosférou pripomenul nezabudnuteľného Anglického pacienta. Vrele odporúčam.(6.10.2005)

Pro Grahama Greenea maji Nasi muzi v Havane slabost.(16.4.2007)

• Richie666

Hrozné. Větší nudu jsem dlouho nezažil. Muset se na tohle dívat ještě jednou, raději spáchám harakiri.(30.1.2009)

Bohužel přes slibné herecké i režisérské zastoupení se z filmu vyklubalo jen průměrné a dosti nudné milostné drama, na které si za pár dní budu už jen marně vzpomínat. Velká škoda. Doufám, že kniha je lepší, ale po shlédnutí tohoto snímku pro ni rozhodně nepoběžím...(11.6.2004)

Kombinace války/lásky na mě působí kýčovitě, ale tady jsem byla mile překvapena. Válka zde hraje roli dokreslujícího pozadí, i když v jednu chvíli prudce zasáhne do života milenců. Jejich vztah mi příjde velice vzušující, komplikovaný a ďábelsky emotivní. Mauricea bych chvílema nejraději nakopala do zadnice, ale to ji taky. Konec a rozuzlení je romantické a dramatické až běda, ale tak nějak mi to tady sedí a užívám si ho. Nutno podotknout, že to těm dvěma spolu moc sluší.(12.1.2007)

Herecké výkony na vysoké úrovni, to je hlavní deviza tohoto dramatu o lásce, žárlivosti, touze a jednom velkém slibu. Knihu jsem sice nečetl, ale Greenův rukopis je z obrazu patrný, za což vděčíme skvělému scénáři a režii Neil Jordana.(3.4.2009)

..je celkom zaujimave sledovat Fiennesove postavy "homme fatal" - muza, ktory sa ocita v postaveni ziarliveho milenca, zufaleho milenca a pod..//navyse, tento film sadol ako jemu, tak jordanovi svojou komornostou a minimalizmom zobrazenie pri vnutornej sile toho, co je pod/za obrazom..(20.7.2006)

Hranice lásky (za takový český název by měl dostat někdo na zadek) je drama první jakosti s atmosférou tak hustou, že by se dala krájet. Základními stavebními kameny tohoto snímku jsou vypiplané dialogy a umělecké výjevy lásky, které nic a nikdo nepřeje. Julianne Moore je ve své roli naprosto fantastická a přesvědčivá - oscarová nominace byla skutečně na místě. Líbil se mi zvláštní způsob podání příběhu, kdy máte zpočátku trochu pocit, že scény jdou za sebou tak nějak náhodou, flashbacky musíte poznávat, ale v pokročilé fázi je vše vysvětleno a propojeno. Ke konci mě pak zchladil lehký závan fádnosti... ale to už bych chtěl vážně trochu moc.(28.7.2011)

Tenhle film mě odrovnal ve všech směrech, protože: Dokonale brnkl na moji romanticko-trpitelskou duši lačnou po emocích, bolesti, rozkoši a nevím čem všem ještě, co neodmyslitelně patří k té vytoužené snové lásce a vášni, po které touží snad každá ženská. Možná i chlap, nevím? Perfektní v každém okamžiku, dostal mě příběh a dostala mě Julianne Moore. Doteď pro mě byla jen dobrá herečka a ošklivé káčátko, taková nemastná neslaná ledová královna. Tady na mě působila skoro jako zjevení, ač jsem ženská, nemohla jsem se na ni vynadívat. Dostal mě i Ralph Fiennes, doteď pro mě jen nudný zženštilý typ a strašně se mi líbil i Ian Hart, ten ušák ušatej zahrál roli detektiva-otce z let čtyřicátých tak přesvědčivě, že jsem skoro vrkala blahem. Krásné byly i milostné scény - bylo jich hodně (správně :), ale hlavně! Byly tak minimalistické a přitom tak otevřené a všeříkající, až to bralo dech. Opravdu si nepamatuju, kdy by mě nějaký film dostal tak jako Hranice lásky. Já jsem z tohohle filmu opravdu úplně vyřízená, moji milí přátelé, úplně hotová. Možná je to na tom komentu i trošku poznat.. :)(29.5.2008)

• danecek24

57. Zlatý Glóbus za rok 1999 - nominace (4) - Nejlepší film (drama), Nejlepší herečka (drama) - Julianne Moore, Nejlepší režie - Neil Jordan, Nejlepší hudba - Michael Nyman(9.12.2008)

<< předchozí 1 2 3