Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šarmantní Ir Peter Plunkett má starosti se svým zámkem. Hrozí mu hypetéka. Jeho dědičný majetek chce odkoupit americký magnát Brogan, převést ho za moře a tam z něho postavit malý Disneyland. Plunkett v zoufalství dostane spásný nápad, představit své sídlo jako "zámek, kde straší". Vykoná potřebné úpravy, spustí velkou reklamu a zanedlouho už přichází první hosté. Mezi nimi také manželský pár Jack a Sharon Crawfordovi. Očekávaná strašidelná dovolená se však nevydaří, jelikož zámecký pán svým amatérským zincenování hororové divadélko pokazí. Podráždění američané hrozí odchodem, když nešťastnému Plunkettovi přichází na pomoc pravá strašidla a duchové. Ďábelský tanec mrtvých však nejméně vadí unavenému Jackovi, který zahoří vřelou láskou k překrásnému ženskému duchovi - Mary Plunkett, mimochodem už 170 let mrtvé... (Jamal)

(více)

Recenze (79)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Šarmantní Ir Peter Plunkett má starosti se svým zámkem. Hrozí mu hypotéka. Jeho dědičný majetek chce odkoupit americký magnát Brogan, převést ho za moře a tam z něho postavit malý Disneyland. Plunkett v zoufalství dostane spásný nápad, představit své dílo jako zámek, kde straší. Vykoná potřebné úpravy, spustí velkou reklamu a zanedlouho už přicházejí první hosté. Mezi nimi také manželský pár Jack a Sharon Crawfordovi. Očekávaná strašidelná dovolená se však nevydaří, jelikož zámecký pán svým amatérským zinscenováním hororové divadélko pokazí.Podráždění Američané hrozí odchodem, když nešťastnému Plunkettovi přicházejí na pomoc - pravá strašidla a duchové.Ďábelský tanec mrtvých však nejméně vadí unavenému Jackovi, který zahoří vřelou láskou k překrásnému ženskému duchovi Marry Plunkett, mimochodem už 170 let mrtvé. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Takže já začnu můj komentář opisem z mého filmového deníčku. Zápis je z ledna roku 1995 a zní takto. „Rozhodně spíše komedie než horor, ale na film se dívat dá. Trik jediný když vylézají mrtví z hrobky. Zasmát se dá také, ale nic převratného.“ Myslím, že není co dodat, snad jen trošku vynést výkon skvělého a sympatického pana O´Toola. A přidat skvělou práci maskérů a dobré kydy v závěru. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Snímek vás nemá v žádném případě vyděsit, ale pobavit takže podle toho se odvíjí i celý následující děj, který místy skutečně gradoval v parádní podívanou. Bohužel je zde možnost spatřit i podstatně velký počet romantických pasáží, které už tak zábavné nejsou a mohou se stát důvodem proč se na tento film někteří diváci ani nedodívají. Naštěstí zde převládá humor a komické scény u nichž na tyto nedostatky občas zapomenete. Za břicho se v žádném případě popadat nebudete, ale pro vaše děti by to mohl být nevšední zážitek, jako pro nás když jsme byli ještě malí a sledovali podobné filmy. Takže ho v žádném případě nezatracujte. Především pak pro výborné herecké obsazení a humorné pojetí. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Milá duchařská komedie, nezklamala, pobavila. Guttenberg sem jasně zapadá, ale kdo by tu čekal Liama Neesona ? Manželský pár se během dovolené rozpadne a každý se zamiluje do ducha. Jackovi se povede dostat svou milou zpět mezi živé bytosti, Sharon naopak skončí jako duch. Snímek má množství vtipných momentů a provedení je prostě klasika 80 let. "HELE, VY JSTE DUCH A JÁ AMERIČAN, NEFUNGOVALO BY TO". Myslím, že Jack byl rád, že to prolínání přešlo v něco víc :-). ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Hravě rozpustilá komedie s nepřeberným množstvím skutečných i falešných duchů, zpestřená všemožnými zápletkami a různými lidskými libůstkami, nejšmrncovnější je ovšem bradavičnatý Martin (stár 200let, to není nic proti věčnosti), smradlavý...ojéje, taky pajdavý a aby toho nebylo málo, taky "čvachtá", jenže je obdařen takovou přitažlivou živočišností (strčí do kapsy leckteré s bušícím tepem), že by bylo tuze lákavé si s ním trošku "zapleskat", ach... jaký mě to napadají hříšný myšlenky, hm...a proč, ne. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Neil Jordan vždy tvrdil, že predávajúca sa verzia filmu je veľmi odlišná od tej, ktorú zostrihal.  Z editačného procesu konečného strihu bol viac-menej vylúčený a tvrdil, že jeho verzia je stále zamknutá v trezore. (Crybaby)
  • Exteriér hradu, ktorý je možné vo filme vidieť, sa nazýva Dromore Castle a je považovaný za írsku pamiatku. Nachádza sa pri rieke Dromore, na adrese Pallaskenry, Co. Limerick, Írsko. (BoredKid)
  • Vo filme si mala zahrať Liz Smith, ale kvôli chorobe, ktorá ju postihla pred začiatkom natáčania, nebola schopná pracovať. (Crybaby)

Související novinky

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

16.12.2013

Odešla jedna z velkých hereckých osobností. Legendární britský herec byl v pátek hospitalizován v londýnské nemocnici Wellington, kde v noci ze soboty na neděli vydechl naposledy. Dožil se 81 let,… (více)

Reklama

Reklama